Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[reteta]Ciorba de Porc
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
288
~Danonino
[Banned user]
Status: Offline
(since 09-01-2016 15:43)
Joined: 22 Dec 2015
Posts: 61
,
Topics: 15
Location:
Nu exist!
Reputation:
0.9
Posted: 27-12-2015, 13:22:58
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
doua oase de porc
doua cepe micute
o felie de telina
jumatate de ardei kapia
jumatate ardei gras galben
jumatate gogosar
un morcov mai marisor
3 rosii
1/2 lingurita boia de ardei
2 foi dafin
2 catei usturoi
putin cimbru
sare
piper
300 gr smantana 25%grasime
leustean
patrunjel
fidea cu ou – daca nu vrei cu paste poti inlocui cu 3 cartofiori taiati cubulete si pusi la fiert odata cu rosiile.
zeama de lamaie – pentru acrit (sau bors de putina, otet)
ciorba
Mod de preparare ciorbã de porc þãrãneascã
Pune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare.
Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu.
Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul – cubulete, telina pe razatoarea cu ochiuri mari, morcovul felioare subtiri (dupa ce-l tai in doua pe lungime), rosiile decojeste-le si toaca-le pe un tocator de lemn.
Adauga in ciorba pentru inceput morcovul si ceapa, lasa sa fiarba 10-15 minute (tot la foc mic) apoi adauga si restul legumelor (cu exceptia rosiilor) si foaia de dafin.
Mai lasa la fiert 10 minute apoi adauga si rosiile. Intre timp scoate din oala oasele de porc, lasa-le la racit si dezoseaza-le. Adauga in ciorba carnea de pe ele .
Pune si rosiile tocate, mai lasa 5 minute si adauga o mana de fidea.
Potriveste gustul de sare si piper, adauga si boiaua.
Intr-un bol amesteca smantana cu o lingurita pasta de leustean (daca nu ai, poti pune leustean verde, tocat), patrunjel verde, zeama de lamaie, si ia cu polonicul din ciorba fierbinte omogenizand si aducand amestecul la o temperatura apropiata de a ciorbei. Toarna-l in oala cu ciorba si lasa sa mai dea un clocot.
Usturoiul piseaza-l si pune-l intr-o strecuratoare. Pune si putin cimbru maruntit. Ia cu polonicul din ciorba fierbinte (de vreo 3-4 ori) si toarna peste usturoiul pisat tinand strecuratoarea deasupra ciorbei. Trebuie doar sa dea un gust aparte ciorbei, nu-l adauga in oala
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 09-06-2025, 16:37:15
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details