User
Pass
2FA
 
 

[reteta]Ciorba de Porc

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message288
~Danonino
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 09-01-2016 15:43)
Joined: 22 Dec 2015
Posts: 61, Topics: 15
Location: Nu exist!

Reputation: 0.9

Post Posted: 27-12-2015, 13:22:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
doua oase de porc

doua cepe micute

o felie de telina

jumatate de ardei kapia

jumatate ardei gras galben

jumatate gogosar

un morcov mai marisor

3 rosii

1/2 lingurita boia de ardei

2 foi dafin

2 catei usturoi

putin cimbru

sare

piper

300 gr smantana 25%grasime

leustean

patrunjel

fidea cu ou – daca nu vrei cu paste poti inlocui cu 3 cartofiori taiati cubulete si pusi la fiert odata cu rosiile.

zeama de lamaie – pentru acrit (sau bors de putina, otet)

ciorba

Mod de preparare ciorbã de porc þãrãneascã

Pune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare.

Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu.

Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul – cubulete, telina pe razatoarea cu ochiuri mari, morcovul felioare subtiri (dupa ce-l tai in doua pe lungime), rosiile decojeste-le si toaca-le pe un tocator de lemn.

Adauga in ciorba pentru inceput morcovul si ceapa, lasa sa fiarba 10-15 minute (tot la foc mic) apoi adauga si restul legumelor (cu exceptia rosiilor) si foaia de dafin.

Mai lasa la fiert 10 minute apoi adauga si rosiile. Intre timp scoate din oala oasele de porc, lasa-le la racit si dezoseaza-le. Adauga in ciorba carnea de pe ele .

Pune si rosiile tocate, mai lasa 5 minute si adauga o mana de fidea.

Potriveste gustul de sare si piper, adauga si boiaua.

Intr-un bol amesteca smantana cu o lingurita pasta de leustean (daca nu ai, poti pune leustean verde, tocat), patrunjel verde, zeama de lamaie, si ia cu polonicul din ciorba fierbinte omogenizand si aducand amestecul la o temperatura apropiata de a ciorbei. Toarna-l in oala cu ciorba si lasa sa mai dea un clocot.

Usturoiul piseaza-l si pune-l intr-o strecuratoare. Pune si putin cimbru maruntit. Ia cu polonicul din ciorba fierbinte (de vreo 3-4 ori) si toarna peste usturoiul pisat tinand strecuratoarea deasupra ciorbei. Trebuie doar sa dea un gust aparte ciorbei, nu-l adauga in oala

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 09-06-2025, 16:37:15
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password