User
Pass
2FA
 
 

Oamenii de ºtiinþã avertizeazã cã o cometã gigant ar putea DISTRUGE viaþa de pe Terra

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message277
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1608.2
Votes: 600

Post Posted: 03-01-2016, 12:53:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Oamenii de ºtiinþã avertizeazã cã o cometã gigant ar putea distruge viaþa de pe Terra ºi cã este nevoie ca lumea ºtiinþificã sã-ºi îndrepte atenþia ºi asupra acestor corpuri cereºti, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri, relateazã în pagina electronicã Daily Mail.

Numãrul de comete gigantice care ar putea lovi Pãmântul este mai mare decât se credea anterior. În timp ce NASA se concentreazã pe ameninþãrile care vin din partea asteroizilor, noile cercetãri sugereazã cã trebuie sã privim dincolo de orbita lui Jupiter, unde se gãsesc cele mai multe comete gigant.

Sute de comete masive, denumite "Centauri", au fost descoperite în ultimele douã decenii. Centaurii sunt bile de gheaþã ºi praf, cu o orbitã instabilã care încep a fi întâlnite dincolo de Neptun. O astfel de cometã poate ajunge la dimensiuni de la 49 la 97 kilometri lãþime ºi conþine mai multã masã decât toþi asteroizii care au trecut pe lângã Pãmânt descoperiþi pânã în prezent.

În drumul lor, aceste comete ar putea trece pe lângã Jupiter, Saturn, Uranus ºi Neptun. Oamenii de ºtiinþã susþin cã este posibil ca o datã la 40.000 - 100.000 de ani, o cometã de tipul centaur sã treacã pe lângã Pãmânt.

tunci când se apropie de Soare, o astfel de cometã începe sã se dezintegreze. "Dezintegrarea unor astfel de comete gigantice ar produce perioade intermitente, dar prelungite de bombardamente de pânã la 100.000 de ani", susþine echipa de cercetare de la Buckingham într-un articol ºtiinþific publicat în revista Royal Astronomical Society.

"În ultimii treizeci de ani, noi am fãcut mari eforturi pentru a identifica ºi analiza riscul unei coliziuni între Pãmânt ºi un asteroid. Studiul nostru sugereazã cã trebuie sã privim mai departe, dincolo de orbita lui Jupiter, pentru a gãsi Centauri. Dacã avem dreptate, aceste comete pot reprezenta un pericol real ºi este timpul sã le înþelegem mai bine", a declarat Bill Napier, de la Universitatea din Buckingham, co-autor al studiului.
Sursa.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 10-05-2024, 14:26:02
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x