User
Pass
2FA
 
 

Indemnizaþia de ºomaj va creºte cu 100 de lei. Impactul bugetar-120 milioane lei pe an

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message346
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1608.2
Votes: 600

Post Posted: 04-01-2016, 14:00:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Indemnizaþia de ºomaj pentru persoanele care au cel puþin un an de cotizare va creºte cu aproximativ 100 de lei, cu un impact bugetar 120 de milioane de lei pe an, potrivit unui proiect de lege iniþiat de ºase parlamentari independenþi ºi un deputat UNPR.

Majorãrile prevãzute de proiectul de lege presupun creºterea de la 375 la 450 de lei indemnizaþia pentru persoanele care au cel puþin un an stagiu de cotizare.

Proiectul prevede, de asemenea, majorarea cotelor procentuale, diferenþiate în funcþie de stagiu de cotizare, care se aplicã mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare.

Astfel, va creºte de la 3% la 3,6% pentru persoanele cu stagiu de cotizare de cel puþin 3 ani, de la 5% la 6% pentru o cotizare de cel puþin 5 ani, de la 7% la 8,6% pentru persoanele care au cotizat cel puþin 10 ani ºi de la 10% la 12% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puþin 20 de ani.

Persoanele care nu au avut un loc de muncã dupã absolvirea unei instituþii de învãþãmânt vor beneficia de o majorare de la 250 de lei la 300 de lei pe lunã.

"În ceea ce priveºte efortul financiar necesar pentru implementarea acestei mãsuri se estimeazã cã, pentru cei cca. 100.000 ºomeri indemnizaþi, care ar beneficia de o majorare lunarã de cca. 100 de lei, sunt necesare fonduri suplimentare de cca. 120 de milioane anual, sume ce pot fi obþinute printr-o mai bunã gestionare ºi colectare a veniturilor la bugetul de stat", potrivit expunerii de motive.

Iniþiatorii proiectului de lege mai spun cã prin aprobarea acestei mãsuri se creeazã premisele pentru indexarea periodicã a Indicatorului Social de Referinþã (ISR), cu care sunt calculate majoritatea veniturilor sociale, adicã venitul minim garantat, alocaþia pentru susþinerea familiei, ajutorul pentru încãlzirea locuinþei, alocaþia de stat pentru copii, alocaþia de plasament ºi ajutorul de ºomaj.

Proiectul de lege se aflã în dezbatere publicã la Senat. Iniþiativa este semnatã de senatorii independenþi Mircea Geoanã, Dan Tãtaru ºi deputaþii independenþi Liliana Ciobanu, Maria Dragomir, Florentin Gust Bãloºin ºi deputatul UNPR Andrei Condurãþeanu.
Sursa.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 28-04-2024, 01:13:02
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x