User
Pass
2FA
 
 

Inventie revolutionara care inlatura cauza infarctului.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message489
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 07-01-2016, 22:15:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

https://youtube.com/watch?v=QmZo3I5Rxn8:




A fost creat un dispozitiv minuscul care oferã o soluþie de tratament terapeutic pentru cheagurile din vasele sanguine.

Tehnologia poate efectua simultan trombectomie, ocluzia vasului, protecþie embolicã ºi ancorare.

Noul mecanism MegaVac Thrombectomy System (MTS) pentru îndepãrtarea cheagurilor cuprinde douã dispozitive medicale terapeutice: MegaVac Vacuum Extraction Thrombectomy (VET) cateter ºi ThromboWire Clot Retractor.

VET are un vârf de forma unei pâlnii distal, care atunci când este introdus în venã, ocluzioneazã fluxul de sânge prin crearea unui sigiliu ºi al unui perete special. Gura cateterului este poziþionatã chiar lângã cheagul þintã. Utilizând o seringã manualã, cheagul este aspirat în gura largã a cateterului. Cu fluxul de sânge întrerupt, aspirarea cheagurilor este extrem de eficientã deoarece dispozitivul împiedicã fluxul de sânge sã se interfereze cu aspiraþia.

ThromboWire este un dispozitiv nou, care dispune de un coº creat pe bazã de sârmã dislocabilã, care funcþioneazã pentru a trage cheagul în cateterul VET. Este poziþionat chiar lângã cheagul de sânge pentru a furniza o circulaþie eficientã pentru ca acesta sã fie aspirat în pâlnia cateterului.

Compania MegaVac a fost fondatã în 2013 ºi a dezvoltat o tehnologie proprie pentru trombectomie. Sistemul îndepãrteazã cheagurile de sânge, care se formeazã din cauza mai multor boli. Designul de tip pâlnie permite atât tratamentul arterelor cât ºi venelor coronare ºi periferice.

Trombectomia este eliminarea cheagurilor de sânge din artere sau vene. Spre exemplu, infarctul miocardic e cauzat de un blocaj al fluxului sanguin cauzat de acumularea trombelor în sânge. Trombectomia eliminã trombele pentru a restabili fluxul de sânge ºi a preveni moartea þesutului miocardic. Îndepãrtarea rapidã ºi completã a cheagului de sânge este esenþialã pentru salvarea vieþii pacientului ºi obþinerii unui rezultat de succes.

Sursa : descopera.ro

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 10-05-2024, 13:45:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x