User
Pass
2FA
 
 

6 trucuri clasice de magie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message701
shhoi

[Smil3]



Status: Offline
(since 07-12-2020 21:53)
Joined: 11 Jul 2011
Posts: 5706, Topics: 333
Location: pe'un picior de plai, pe'o gura de rai

Reputation: 1114.1
Votes: 369

    djversat 
Post Posted: 10-04-2016, 12:54:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Te întrebi cum se întâmplã magia? Explicaþiile fascinante din spatele a ºase trucuri clasice de magie

Trucurile iluzioniºtilor ne-au copleºit încã din copilãrie. Mulþi dintre noi ne întrebam cum se pot depãºi condiþiile fizicii, gravitaþiei ºi chiar ºi ale morþii?

Secretul 1: Tãierea persoanei cu un ferestrãu
Abilitatea unui magician constã, de fapt, în capacitatea sa de a þine în suspans publicul pânã la urmãtorul truc incredibil. De multe ori, ni se pare cã magicienii sunt cu adevãrat capabili de a face lucruri care sfideazã toate legile cunoscute ale universului. Copiii ºi adulþii deopotrivã au ajuns sã creeze, timp de secole la rând, o alurã misticã în jurul acestor spectacole, oferindu-le cea mai serioasã interpretare.

Mai jos, veþi gãsi exlicaþia pentru ºase dintre trucurile clasice folosite de magicieni, care au uimit, de-a lungul anilor, o mulþime de oameni.
Toþi am vãzut acel truc, aºteptând cu rãsuflarea la gurã ca magicianul sã taie cu ferãstrãul o femeie, în jumãtate. Rãspunsul este foarte simplu: În interiorul cutiei se aflã nu o singurã femeie asistentã, ci douã.



Secretul 2: Bancnota ruptã
Secretul acestui truc, de a ”rupe” o bancnotã, stã în îndemânarea de a folosi un creion construit special. Creionul este tãiat în douã bucãþi, pe diagonalã, ºi este unit la loc de doi magneþi puternici! Acest lucru permite ca bancnotele sã fie trecute cu uºurinþã printre cele douã jumãtãþi de magnet ºi sã rãmânã intacte.



Secretul 3: Levitaþia
Secretul acestui truc, care este extrem de popular în rândul magicienilor stradali, stã în suportul ascuns ingenios. Magicienii care realizeazã acest truc stau adesea într-o poziþie ce camufleazã perfect scheletul construcþiei. Acest suport e ascuns cu dibãcie prin hainele lor.



Secretul 4: Dispariþia vasului
Un pahar cu apã de pe masã se acoperã cu o batistã, apoi, magicianul ridicã batista în sus, aruncând-o în aer. Rezultatul: batista cade pe podea, iar paharul de pe masã a dispãrut. Trucul de aici este dublu: în primul rând, existã un inel de sârmã cusut în batistã, care creeazã iluzia cã paharul este sub batistã, iar în al doilea rand, paharul este apoi coborât într-un orificiu secret printr-o gaurã din masã.



Secretul 5: "Zig-Zagul" Uman
Succesul acestui truc depinde, într-o mare mãsurã, de abilitãþile asistentului, a cãrei sarcinã principalã este de a-ºi menþine picioarele ºi mâinile într-o poziþie verticalã flexibilã ºi sã se conformeze cu redimensionãrile cutiei.



Secret de 6: Truclui lui Michael Jackson de "anti-gravitaþie"
Michael Jackson ºi dansatorii sãu au efectuat acest truc în videoclipul piesei "Smooth Criminal". Pare incredibil, Michael Jackson pãstreazã întregul sãu corp drept în timp ce gleznele i se îndoiaie la un unghi de 45 de grade. Secretul este ascuns în pantofii special concepuþi pentru acest truc. Ei se pot fixa de un cui care iese din podea. Cu picioarele fixate de sol, Michael Jackson a fost capabil sã efectueze o manevrã fizicã aparent imposibilã.





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 10-05-2024, 20:00:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password