User
Pass
2FA
 
 

Hubble a surprins o bãtaie de inimã pe Nebuloasa Crabului.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message740
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 10-07-2016, 15:41:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ce este în interiorul unei nebuloase? Telescopul spaþial Hubble a ajuns în sfârºit în inima celei mai frumoase fotografii cu o nebuloasã în spaþiu, Nebuloasa Crabului.

Pentru prima oarã, astronauþii au putut fotografia ce se aflã în interiorul unei formaþiuni cosmice. Explozia unei stele învârtindu-se chiar în mijlocul Nebuloasei Crabului a fost observatã de telescopul spaþial Hubble. Experþii spun cã forþele sunt atât de puternice, încât pot face 30 de rotaþii complete pe secundã. Forþa este de 10 miliarde mai puternicã decât fierul.

Nebuloasa Crabului a apãrut în urma exploziei unei supernove.

„Este umplutã cu filamente misterioase care nu numai cã sunt complexe, dar se pare cã au ºi mai puþinã masã decât supernova iniþialã ºi o vitezã mult mai ridicatã decât se aºteaptã de la o explozie liberã,” afirmã NASA.

Mãrimea se aproximeazã undeva la 10 ani-luminã.




Steaua din centrul Nebuloasei are aceeaºi masã precum Soarele. Cu ajutorul inovaþiei lui Hubble ºi camerelor au fost capturate detalii ale nebuloasei, precum gazul strãlucitor ºi radiaþia în strãlucire albastrã.

O violenþã cosmicã a fost, de asemenea, observatã în interiorul nebuloasei. Experþii spun cã neuronul stelei se miºcã cu jumãtate din viteza luminii ºi cauzeazã valuri care transformã vântul în particule energetice.

Aceste rezultate sunt ceva ce niciun om nu a mai vãzut vreodatã pânã acum. De altfel, studiul legat de „bãtaia inimii” a nebuloasei, care a fost elaborat cu ceva timp în urmã, a fost valabil pânã în ziua în care astronauþii au redat o imagine a interiorului nebuloasei.

https://youtube.com/watch?v=XKhAumtBHRM:

.be


sursa: descopera.ro

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 20-04-2024, 12:46:28
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x