User
Pass
2FA
 
 

21 de trucuri pentru sanatate pe care sa le invete corpul tau

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message578
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 21-07-2016, 21:25:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1. Vindeca-te de durerile din zona gatului


O modalitate buna si usoara de a scapa de aceste duresi este sa iti scarpini urechea. “Cand nervii din ureche sunt stimulati, creeaza un reflex in gat care poate cauza un spasm muscular”, spune Scott Schaffer, doctor in medicina, presedintele centrului de specialitate pentru ureche, nas si gat (ORL) din Gibbsboro, New Jersey. “Acest spasm anuleaza gadilatul”.
2. Imbunatateste-ti auzul


Daca tot incerci sa intelegi un murmurat la o petrecere, apleaca-ti urechea dreapta catre discutie. Este mai buna decat stanga la urmaritul ritmului rapid al vorbirii, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina David Geffen, UCLA. Daca insa, pe de alta parte, incerci sa identifici cantecul acela abia auzit in lift, intoarce-ti catre sunet urechea stanga. Urechea stanga este mai buna la perceput tonurile muzicii.
3. Calmeaza-te cu apa rece


Nervii te coplesesc. Trage adanc aer in piept si stropeste-ti fata cu apa rece. Acest lucru declanseaza reflexul faringian al mamiferelor (de inghitire/blocarea cailor respiratorii) care este codat genetic la toate animalele, inclusiv oamenii. Temperatura inferioara a apei si faptul ca iti tii respiratia face de asemenea corpul sa creada ca plonjeaza in apa rece. Acest reflex iti permite sa utilizezi mai eficient oxigenul.
4. Depaseste nevoia cea mai fundamentala de a urina


Ai nevoie sa urinezi? Nu este nici o toaleta prin apropiere. Creeaza-ti fantezii despre orice iti place. Gandul la sex si fanteziile aferente iti preocupa creierul, asa ca nu vei simti atat de mult disconfort, spune Larry Lipshultz, doctor in medicina, sef al catedrei de medicina reproducatoare masculina de la Colegiul Baylor de Medicina.


5. Nu vei simti nici o durere cand donezi sange


Iti place sa donezi sange, dar urasti intepatura acului? Cercetatorii germani au descoperit ca tusea in timpul unei intepaturi de ac poate micsora durerea. Potrivit lui Taras Ushichenko, autor al unui studiu asupra fenomenului, trucul cauzeaza o crestere brusca si temporara a presiunii in piept si canalul spinal, inhiband structurile transmitatoare de durere ale maduvei spinarii.


6. Cum sa iti inghiti suplimentele mari cat pentru cabaline
Aceste uriase suplimente pentru sanatate sunt uneori un chin la inghitit. Vrei sa inghiti mai mult de unul o data fara sa te ineci? Incearca acest truc de dat pe gat: bea o inghititura de apa, apoi inclina-ti capul spre inainte, in loc de inapoi. Capsula ar trebui sa pluteasca, si va fi in fundul gatului, gata de inghitit.
7. Curata-ti nasul infundat


Uita de medicamente. Aici este un remediu mai usor, mai rapid si mai ieftin pentru a elibera presiunea sinusurilor: alterneaza impinsul limbii in cerul gurii cu apasarea unui deget intre sprancene. Aceasta face ca osul vomer, care trece prin pasajele nazale catre gura, sa se miste inainte si inapoi, spune Lisa DeStefano, lector universitar la colegiul de medicina osteopatica a Universitatii de Stat Michigan. Miscarea slabeste congestia; dupa 20 de secunde, vei simti cum sinusurile incep sa se desfunde.
8. Lupta cu refluxul gastric prin pozitia de dormit


Ingrijorat ca chilli-ul iti va face figura la noapte? Incearca acest remediu preventiv: “Dormi pe partea stanga”, spune Anthony A. Starpoli, doctor in medicina, un gastroenterolog din New York si lector la catedra de medicina a Colegiului Medical New York. Studiile au aratat ca pacientii care dorm pe partea stanga au mai putine sanse de a suferi de reflux gastric. *** si stomacul se conecteaza la un anumit unghi. Cand dormi pe dreapta, stomacul este mai sus decat ***, permitand hranei si acidului stomacal sa alunece in susul gatului. Cand esti pe stanga, stomacul este mai jos decat ***, asa ca gravitatia actioneaza in favoarea ta.

9. Vindeca-ti durerea de dintisanatate sfaturi


Doar freaca gheata pe dosul palmei, in regiunea in forma de V dintre degetul mare si aratator. Un studiu canadian a descoperit ca aceasta tehnica reduce durerea de dinti cu pana la 50%, in comparatie cu cazul fara gheata. Caile neuronale de la baza acestui V stimuleaza o zona a creierului care blocheaza semnalele durerii de la fata si maini.

10. Fa arsurile sa dispara

Atunci cand te frigi accidental la deget pe soba, curata pielea si aplica o usoara presiune cu varful degetului de la mana nevatamata. Gheata iti va alina durerea mai rapid, spune dr. DeStefano, dar intrucat metoda naturala aduce pielea arsa inapoi la temperatura normala, pielea e mai putin predispusa sa faca basici.


11. Opreste lumea din invartit
Te simti ametit? Pune mana pe ceva stabil. Partea din urechea ta care este responsabila cu echilibrul – cupula – pluteste intr-un fluid de aceeasi densitate cu sangele. “Intrucat alcoolul dilueaza sangele din cupula, aceasta devine mai putin densa si se ridica”, spune dr. Schaffer. Asta creeaza confuzie in creier. Informatia tactila provenita de la un obiect stabil da creierului o a doua parere, si te vei simti din nou echilibrat. Deoarece nervii mainii sunt asa de sensibili, asta merge mai bine decat intelepciunea conventionala a proptirii piciorului pe podea.


12. Rezolva durerile din timpul alergatului
Daca esti precum majoritatea oamenilor, atunci cand alergi, expiri cand piciorul tau drept loveste pamantul. Asta pune o presiune mai mare pe ficat (care este pe partea dreapta) care atunci preseaza diafragma si creeaza un junghi lateral, sub coaste, potrivit Manualului Doctorilor de Remedii Casnice pentru Barbati/The Doctors Book of Home Remedies for Men. Rezolvarea: expira cand piciorul tau stang loveste pamantul.


13. Opreste sangerarea nazala
Pune niste vata pe gingia superioara – chiar in spatele golului mic de sub nas – si apas-o tare. “Majoritatea sangerarilor provin din fata septului, peretele cartilaginos care imparte nasul in doua”, spune Peter Desmarais, doctor in medicina, un specialist ORL de la spitalul Entabeni din Durban, Africa de Sud. “Apasarea in aceasta zona ajuta la oprirea sangerarii”.


14. Fa-ti inima sa se linisteasca
Incerci sa iti potolesti fiorii primei intalniri? Sufla in deget. Nervul vag, ce guverneaza ritmul inimii, poate fi controlat prin respiratie, spune Ben Abo, un specialist in servicii de urgenta de la Universitatea din Pittsburgh. O sa iti aduca ritmul inimii la normal.

15. Dezgheata-ti creierul
Apasa-ti limba de cerul gurii, acoperindu-l pe cat de mult poti. “Intrucat nervii din cerul gurii ajung extrem de reci, corpul tau crede ca si creierul ingheata”, spune Abo. “In compensatie, il supraincalzeste, producand o durere de cap de genul inghetatei”. Cu cat mai multa presiune exerciti asupra cerului gurii, cu atat durerea de cap va inceta mai repede.

16. Previi miopia
Vederea slaba la distanta este rareori cauzata de genetica, spune Anne Barber, optician din Tacoma, Washington. “De obicei este cauzata de oboseala ochilor concentrati asupra unui punct apropiat – stresul de punct proxim”. Cu alte cuvinte, uitatul la calculator pentru prea mult timp. Asa ca flexeaza-ti vederea perfecta. La fiecare cateva ore, inchide-ti ochii, incordeaza-ti corpul, trage adanc aer in piept si, dupa cateva secunde, expira si relaxeaza-ti muschii in acelasi timp. Incordarea si relaxarea muschilor precum bicepsii si gluteusul pot pacali muschii involuntari – precum cei ai ochilor – sa se relaxeze si ei.

17. Dezmorteste un membru amortit
Daca mainile iti pica “adormite” cand conduci sau stai intr-o pozitie ciudata, clatina-ti capul dintr-o parte in alta. Iti va goni fara durere acele si intepaturile in mai putin de un minut, spune dr. DeStefano. O mana sau un brat cu furnicaturi este adesea rezultatul comprimarii manunchiului de nervi din gatul tau; relaxarea muschilor gatului elibereaza presiunea. Nervii comprimati din partea de jos a corpului guverneaza picioarele, asa ca ridica-te si mergi daca ti-au amortit.

18. Impresioneaza-ti prietenii
Data viitoare cand ajungi la o petrecere, incearca trucul asta: pune pe cineva sa tina un brat intins lateral, cu palma in jos, si sa mentina aceasta pozitie. Apoi asaza doua degete pe incheietura mainii lui si apasa in jos. El va rezista apasarii. Acum instruieste-l sa puna un picior pe o suprafata care este cu circa 1,5 cm mai inalta (cateva reviste), si repeta apasarea. De data asta bratul se va duce in jos imediat. Prin pierderea alinierii soldurilor, i-ai dezechilibrat coloana vertebrala, spune Rachel Cosgrove, coproprietara a salii Results Fitness din Santa Clarita, California. Creierul tau simte ca sira spinarii este vulnerabila, asa ca anuleaza capacitatea corpului de a rezista.

19. Respira sub apa
Daca doresti mult sa-ti iei inapoi moneda cazuta pe fundul piscinei, mai intai executa cateva inspiratii scurte – adica hiperventileaza-te. Cand esti sub apa, nu lipsa de oxigen te face disperat dupa o gura de aer, ci acumularea de bioxid de carbon este cea care iti face sangele acid, ceea ce semnalizeaza creierului ca ceva nu este in regula. “Cand hiperventilezi, influxul de oxigen micsoreaza aciditatea sangelui”, spune Jonathan Armbruster, lector universitar de biologie la Auburn University. “Asta iti pacaleste creierul sa creada ca are mai mult oxigen.” Iti ofera inca vreo 10 secunde in plus.

20. Codeaza-ti memorarile pe termen lung!
“Daca o sa oferi un discurs in ziua urmatoare, mai treci odata peste el inainte de a merge la culcare”, spune Candi Heimgartner, instructoare de stiinte biologice la Universitatea din Idaho, Intrucat mare parte a consolidarii memoriei are loc in timpul somnului, orice citesti chiar inainte de culcare are mai multe sanse sa fie codat ca amintire pe termen lung.

21. Alina-ti instantaneu migrena
Data viitoare cand esti gata sa te intinzi dupa pastile ca sa scapi de durerile de cap, utilizeaza-ti degetul mare si aratatorul pentru a-ti ciupi muschiul din dosul palmei intre aceste doua degete si apasa pentru 2 minute. Repeta. Majoritatea durerilor de cap si a migrenelor vor trece dupa doar 4 minute. Acest punct shiatsu se adreseaza durerilor de ca prin dispersarea chi-ului stagnant (adica energie blocata) si pune in miscare sangele din cap, gat si alte parti ale corpului.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 19-04-2024, 01:56:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x