User
Pass
2FA
 
 

reteta MICI DE CASÃ – REȚETA AUTENTICÃ

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message229
M3:
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 19-08-2016 21:35)
Joined: 23 Jun 2016
Posts: 591, Topics: 145
Location: Bucuresti

Reputation: 2.7
Votes: 14

Post Posted: 17-08-2016, 21:05:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE

500 g carne tocatã (mix vitã, porc, chiar și oaie)
200 ml zeamã de oase de vitã
3 cãței de usturoi
1/2 lingurițã de bicarbonat
Condimente (cantitatea o stabilești dupã propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE

Asta e cea mai veche rețetã de mici pe care poporul român o are. Deși, dupã cum e normal, fiecare zonã, fiecare gospodar a adaptat rețeta dupã propriul gust, asta e rețeta la baza cãreia stau toate cele de acum. Fã micii românești de casã, așa cum o fãceau strãmoșii noștri, e atât de simplu!

Deși carnea este deja tocatã, de preferat ar fi sã o mai dai printr-un robot sau o mașinã de tocat. Condimentele vor pãtrunde mai bine într-o pastã mai moale. Amestecã bine, adãugând treptat zeama de oase.

Adaugã condimentele, amestecã energic. Adaugã usturoiul, amestecã din nou energic. La final, adaugã și bicarbonatul. Dacã vrei, poți sã și guști, ca sã potrivești cum trebuie aromele.

Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue sã îi pui imediat pe grãtar! Formeazã micii și lasã-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca sã se pãtrundã bine carnea de condimente.

Ca sã aibã crustã rumenã și interior suculent, micii trebuie puși când grãtarul/tigaia sunt bine încinse. Se prãjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasã-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei sã devinã fazi și uscați!




This guy izza Layah
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-02-2025, 13:07:56
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x