User
Pass
2FA
 
 

[REZOLVAT] Propunere

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> hidden stuff -> war4.freakz.ro
Author Message2354
NewBest

[MC Freakz Staff]



Status: Offline
(since 30-01-2023 00:15)
Joined: 21 Sep 2014
Posts: 1210, Topics: 70
Location: Alba Iulia

Reputation: 1148.5
Votes: 115

   
Post Posted: 29-09-2016, 16:58:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Propun sa se aduca niste schimbari la sistemul prin care functioneaza schimbarea hartilor.
Fac propunerea asta pentru ca adesea mi se pare ca unele harti sunt mult prea jucate, altele deloc. Cand dai un /last nu se poate sa nu fie un dust2, westwood sau inferno acolo.

1) Sa se faca curatenie la harti. In momentul actual sunt peste 90 de harti, din care se joaca vreo 5 - 10. Eu sunt de acord ca printre alea 90 de harti sunt si multe harti bune, dar nu au valoare daca nu sunt jucate, si poate nu le va descoperi nimeni frumusetea daca sunt ingropate in lista aia fara sfarsit.
De exemplu, acum cateva zile a fost o harta mai putin jucata, de_vertigo. Am jucat vreo 10 - 15 min, lumea (inclusiv eu) incepea sa se prinda de cum se joaca harta aia. A intrat un admin, s-a mirat si a trantit un dust 2 (fara vot, la peste 15 min ramase din harta, fara sa ceara nimeni schimbarea). Nu prea imi place cum a actionat adminul, dar sa zicem ca a actionat corect. Atunci: ce mai cauta harta aia in lista de vot? De ce e acolo daca nu ar trebui jucata niciodata? Nu acuz pe niciun admin de felul in care a actionat, sa fie clar, am dat un exemplu.

Tot la capitolul curatenie harti intra si scoaterea hartilor de AWP, knife, fy (in afara de snow si poate inca una, sa ramana noaptea). Din moment ce serverul e clasic, hartile astea nu isi au locul aici. Cineva care vine sa joace clasic nu va sta 35 min (cat dureaza in mod obisnuit) sa joace AWP. In plus, e imposibil sa joci asa ceva la numar mare de playeri, iar in felul asta ar trebui gandite hartile (si orice modificare tot in felul asta, "cum ar functiona la 32 players?"... ca daca nu avem nici speranta sa se adune atatia jucatori, nici nu se vor aduna). Am insistat mai mult pe hartile de AWP, pentru ca stiu ca la majoritatea le place sa joace AWP 5-10 min si pe principiul "sa fie". Si mie imi place AWP (clar nu 30 min in continuu), dar se poate juca si pe o harta clasica daca chiar ne omoara dorul, iar serverul trebuie privit ca unul clasic. Eu mi-am exprimat punctul de vedere si l-am sustinut prin argumente. Astept acelasi gest de la oricine imi spune ca se potrivesc hartile de AWP, knife, fy*.

* De acord ca pana acum mai mergea, dar am gandit scoaterea acestor harti luand in considerare si continuarea propunerii, in cazul in care va fi aplicata in totalitate.

In momentul acesta, la ora cu mare potential, e harta awp4one. Ultimele harti jucate: dust2, westwood (doar 15 min), dust2x2 (51 min), inferno, dust2x2, dust2. Eu zic ca e clar ca e nevoie de diversitate. Daca am avea o lista de harti bune, care sa zicem "frate, oricare o alegi, eu o joc 35 min cu drag" , ar fi mult mai usor sa alegem alta harta. Nu conteaza ca e scurta lista, ca e clar ca un carnat de harti nu ajuta.


2) Sa se schimbe modalitatea de votare. Acum ca avem doar harti bune, hai sa dam cui trebuie dreptul de a alege: playerilor. Un admin nu va reusi niciodata sa tina cont de dorinta tuturor, de intreaga lista de harti, sa pastreze diversitatea si sa faca toate astea intr-un mod obiectiv. "Dar mereu playerii aleg harta urmatoare, face adminul vot si ii intreaba" adevarat, dar de cate ori se primesc 4 sugestii de harti? De obicei vreo 2 - 3 vin din dorinta personala a adminului, iar cele alese de playeri au sansa sa ajunga pe 3 - 4 daca adminului nu ii plac asa de mult. Oricui ii este greu sa se gandeasca la o lista de harti pe moment, deci ma indoiesc ca adminul va pastra diversitatea dupa 3 - 4 voturi. Si de ce sa puna el 3 harti? Pana la urma e player si el, propunerea lui valoreaza la fel cat propunerea celorlalti. Deci, celelalte 3 ar trebui alese la intamplare de server din lista aceea de harti bune pe care o avem.

O alta problema ar fi acel script de no time limit. Cand cineva pune asa ceva, isi porneste cronometru sa vada cat timp merge harta, merge pe instinct sau nu ii pasa deloc? Cine a votat (democratieee) sa joace inca n minute pe harta aia? Plus ca e nasol sa nu stii cand se va schimba... Singura optiune e sa incepi sa te plangi pe chat...
Si de ce ai avea un asemenea script (exceptand noaptea)? Care e logica? Oricum nu intrebi pe nimeni daca e de acord, deci ori te bazezi ca iti place tie harta, ori te bazezi ca sunt multi playeri, deci le place harta, deci pot juca pana se satura aici. In cazul in care te bazezi pe numarul de playeri, cine esti tu sa judeci ce vor oamenii aceia fara sa ii intrebi? Din varf poti doar sa cobori, si facand astfel de alegeri e o metoda buna de a cobori.

Insumand partea aceasta, votul ar trebui gestionat de server (votul acela cu "it's time to choose"). El asigura diversitatea obiectiv, si are si optiunea de "extend current map". Deci, daca harta e asa iubita, oamenii vor vota extend.


3) Sa se adauge un plugin de rock the vote. Cele doua parti precedente au fost doar sa o prgateasca pe aceasta, asta e miezul propunerii. Acum ca avem sistemul de votat gestionat de server, daca se intampla ca totusi sa nimerim peste o harta care nu ne place? Rock the vote (rtv). Oricine poate scrie in chat asta, daca jumatate au scris, va incepe automat votul. In plus, am vazut ca majoritatea pluginelor de genul au comanda amx_rtv (in caz ca adminul considera ca harta nu se potriveste - putini jucatori, harta mica, alte probleme - cand da comana votul incepe imediat, indiferent de timpul ramas).
O alta functie esentiala: oricine poate propune harti pentru vot. Cand scrii numele hartii in chat (ex: "de_inferno"), daca nu s-a jucat in ultimele x harti, harta ta va fi inclusa automat in votul urmator. Si adminii pot folosi functia aceasta; daca ei considera ca ar fi buna harta x in continuare, o pot propune si playerii vor decide (bineinteles, se poate si impune o harta cu metodele actuale daca se considera strict necesar).
O alta functie folositoare ar fi sa se seteze o perioada minima de joc inainte de rtv, cum ar fi jumatate din timp. Asa nu ne facem griji ca ar putea sa inceapa playerii sa jongleze cu harti din 5 in 5 minute.


Pe scurt: curatenie la harti, rock the vote, adminii sa nu mai intervina in vot.


Aceasta este o propunere. In opinia mea schimbarile mentionate ar putea imbunatati serverul. Doresc sa prezint defecte potentiale ale sistemului actual alaturi de modalitati de inbunatatire. Nu doresc sa aduca acuzatii sau sa "ma iau" de staff. Apreciez foarte mult munca lor, si nu ma plang de ceea ce fac. Cele mentionate raman opinia mea, as fi fericit sa o aud si pe a voastra.



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
XenDo

[~Ho,Ho..H...HoEZ~ ]



Status: Offline
(since 26-11-2017 13:11)
Joined: 05 Feb 2010
Posts: 872, Topics: 14
Location: UrAnus

Reputation: 418.7
Votes: 19

Post Posted: 29-09-2016, 18:09:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

As minti daca as spune ca am citit chiar tot - dar ideea e buna si daca nu ma insel RTV era candva pe server. Nu mai tin minte cand s-a scos si de ce.

Un plugin care sa dea 3 harti la vot random din lista de harti care va fi curatata iar cele 3 (sau cate hotarati voi) sa nu fi fost in last 5 harti jucate. Asta in lipsa adminilor sau chiar si cu ei pe server daca convine jucatorilor.

Cum zice si Best ... classic is better + undele harti noi dar super populare .



[img]http://hlxce.ro/cosfreakz/sig.php?player_id=734&background=random[/img]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
LAPD

[Miliþian]



Status: Offline
(since 21-02-2024 11:43)
Joined: 09 Nov 2009
Posts: 13869, Topics: 364
Location: Vaslui

Reputation: 1077.6
Votes: 117

           
Post Posted: 29-09-2016, 19:50:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si eu sunt de acord sa mai jucam si alte harti. Dar problema este alta.. De obicei cand dai la vot niste harti "straine" ca sa zic asa ... jumatate din jucatori ies "ca ii naspa harta" Stiu ca usor usor ii putem invata sa joace si altceva decat "dust2 , infeno . ww s/a care se joaca mai des . Dar asta se va intampla mai greu.

Oricum apreciez ideea si implicarea [eu sunt de acord] cand intru sa dau la vote niste harti care pentru altii par noi .



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Gareth Bale<3

[mSx-]



Status: Offline
(since 10-12-2019 15:02)
Joined: 05 Jan 2015
Posts: 1392, Topics: 81
Location: Iasi

Reputation: 68.6
Votes: 182

Post Posted: 29-09-2016, 20:34:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ideea e buna, dar as mai adauga ceva, inainte de vot sa se dea un alt vot cu "harti clasice/jucate" si "harti noi/nejucate" si din ce iese in acest vot dam hartile, sau, dam 2 harti clasice si doua noi.
Problema este cum a zis LAPD, foarte multi ies pe hartile nejucate

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
-P!C@-

[Simply Normal]



Status: Offline
(since 21-04-2022 19:07)
Joined: 28 May 2012
Posts: 21086, Topics: 1601
Location: Constanta

Reputation: 1870.3
Votes: 781

Post Posted: 29-09-2016, 21:35:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Chiar daca ies harti clasice la vot gen dust2 se pot baga harti ca: de_dust2_2006, 2007, de_dust2_remake, de_cs_dust2 etc, la inferno la fel, de_inferno2, de_inferno2se etc, se poate incerca si asa, LAPD are dreptate risti sa iasa multi jucatori pe o harta necunoscuta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*BeB@

[Visator]



Status: Offline
(since 27-04-2019 12:49)
Joined: 06 Dec 2015
Posts: 1230, Topics: 34
Location: Piatra Neamt

Reputation: 164.5
Votes: 44

     
Post Posted: 03-10-2016, 15:46:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

E buna ideea ta cu votul. Faza e ca imediat ce pui o harta care nu prea se joaca se goleste serverul. Am patit asta de nenumarate ori....mai ales cand schimbi dintr o harta foarte populara in una foarte necunoscuta. Am observat ca cei mai multi de pe server urmaresc mai mult sa faca frag...deci nu le plac hartile noi...ca nu stiu cum se joaca si asta na le place. Faza e ca noi..admini..incercam pe cat posibil sa atragem si sa mentinem cat mai multi playeri si din aceasta cauza suntem oarecum nevoiti sa punem acele harti precum d2 sau inferno. Eu si colrgi mei am incercat de mai multe ori sa mai diversificam putin..dar fara rezultat. Faza e ca daca pui d2 sunt peste 20 dr pleyeri pe server...pe cand daca pui cbble sau vertigo daca raman 15 e chiar bine.
Ca sa mearga cat de cat bine trebuie sa te adaptezi dupa cerintele playerilor...si ei cer mai mereu aceleasi harti..daca nu le pui ies...si nu rezolvi nimic. Ideea e buna..sa speram ca o sa trecem si peste obsesia asta de d2 si inferno.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Bobi!

[Ag. de poliție]



Status: Offline
(since 28-12-2023 22:52)
Joined: 07 Sep 2016
Posts: 4763, Topics: 1195
Location: Vrancea

Reputation: 1040
Votes: 304

 
Post Posted: 03-10-2016, 18:48:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da, dar eu unul m-am plictisit de aceleaşi hărți
Aş zice să încercăm să punem ideea în aplicare a lui NewBest, şi să vedem cum se desfăşoară atmosfera, iar dacă ieşim în pierdere rămânem pe hărțile "cunoscute".


Pariuri Sportive | Tournaments | Music Contests

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by TwisTer, 15 October 2016 18:52



 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> hidden stuff -> war4.freakz.ro  


The time now is 25-04-2024, 06:42:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x