User
Pass
2FA
 
 

Flan cu prune uscate!

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message459
Blade22

[:::Zmp.freakz.ro:::']



Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135, Topics: 668
Location: Romania,Arad

Reputation: 54.2
Votes: 637

         
Post Posted: 23-12-2016, 00:14:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Budinca vanilata densa cu bucati de prune inmuiate in Armagnac. Se numeste far breton, originara din Bretania. Este gustoasa, comoda, cel mai bun pretext ca sa mananci prune uscate inmuiate in Armagnac.

-Ingrediente-
Flan cu prune uscate
500 ml lapte
3 oua intregi
2 galbenusuri
120 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat (sau 1 lingurita esenta vanilie; sau miezul de la 1/2 pastaie vanilie)
1 lingura Armagnac (sau rom, cognac)
80 gr faina
40 gr amidon
1 priza sare
50 gr unt
150 gr prune uscate
50 ml Armagnac (sau rom, cognac, ceai negru)


Preparare
Flan cu prune uscate
Prunele se acopera cu Armagnacul incalzit si se lasa pana absorb lichidul si se racesc.
* daca nu vreti sa folositi alcool la prune, le puteti inmuia in ceai caldut.
Intre timp se unge o tava de 25 x 15 cm cu 25 gr de unt, inclusiv pe margine. Tava sa aiba pereti mai inalti caci flanul se umfla la copt.
Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana aveti o compozitie galben-pal (cca 2 minute).
Se adauga faina amestecata cu amidonul si sarea si se amesteca manual cu telul pana se omogenizeaza.
Se adauga restul de unt topit, 1 lingura de Armagnac si laptele si se omogenizeaza. Va rezulta un aluat moale ca cel de clatite.
Se aseaza prunele pe fundul tavii, intr-un singur strat.
Se toarna compozitia peste prune.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 240C. Imediat ce ati introdus tava coborati temperatura la 170C. Lasati flanul sa se coaca cam 40-45 minute (pana e umflat si rumen deasupra).
Scoateti flanul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Dupa 5 minute se va desumfla. Se taie cuburi si se presara cu un strop de scortisoara. Se serveste la temperatura camerei.



Casuta vocala @Blade
FREE
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-02-2025, 15:40:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x