User
Pass
2FA
 
 

Prajitura Ciocolatina

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message586
Summer :)
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 31-12-2016 13:36)
Joined: 13 Dec 2016
Posts: 1136, Topics: 123
Location: Romania

Reputation: -351
Votes: 38

 
Post Posted: 30-12-2016, 01:13:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente blat pentru prajitura Ciocolatina
– 5 oua
– 5 linguri de zahar
– 5 linguri de ulei
– 1 praf de copt
– 3 plicuri praf budinca de ciocolata

Ingrediente crema de ciocolata si alune pentru Prajitura Ciocolatina
varianta 1 pentru crema de ciocolata si alune
– 300 ml frisca
– 200 grame ciocolata neagra ( cu continut mare de cacao)
– 60-70 grame de alune nesarate
– 60-70 grame de ciocolata cu lapte

sau puteti face varianta 2 pentru crema de ciocolata si alune
– 1 budinca de ciocolata
– 350 ml lapte
– 5 linguri de zahar
– 200 grame de unt
– 60-70 grame de alune nesarate
– 60-70 grame de ciocolata cu lapte

Ingrediente glazura pentru prajitura Ciocolatina
– 130 grame de ciocolata neagra
– 80 ml frisca lichida

Preparare blat pentru prajitura Ciocolatina
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bate pana devine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul. Uleiul se toarna cate putin ca la maioneza. Galbenusurile se toarna peste albusuri. Se pune pe rand budinca de ciocolata si se amesteca cu o spatula mai mult prin rasturnare, pana la incorporarea totala a prafurilor de budinca. Se pune si praful de copt stins cu putin otet. Compozitia de blat se imparte in trei si se coc trei foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Preparare blat pentru prajitura Ciocolatina
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bate pana devine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul. Uleiul se toarna cate putin ca la maioneza. Galbenusurile se toarna peste albusuri. Se pune pe rand budinca de ciocolata si se amesteca cu o spatula mai mult prin rasturnare, pana la incorporarea totala a prafurilor de budinca. Se pune si praful de copt stins cu putin otet. Compozitia de blat se imparte in trei si se coc trei foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.





Preparare crema la Prajitura Ciocolatina

Intr-un vas rezistent la foc puneti frisca lichida si o incalziti. Ciocolata se rade mare sau se taie bucatele mici . Se ia frisca de pe foc si se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca pana se topeste ciocolata.




Frisca se lasa sa se raceasca la frigider cateva ore. Apoi se bate cu mixerul. Crema de frisca se imparte in doua. In prima parte se adauga alunele zdrobite, iar in a doua parte se adauga ciocolata taiata bucatele.



Asezati primul blat pe un platou si il insiropati cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Intindeti crema de ciocolata cu alune.




Asezati blatul al doilea si il insiropati. Intindeti cea de-a doua parte de crema de ciocolata si asezati ultimul blat. Deasupra se face glazura de ciocolata.




Preparare glazura de ciocolata
Ciocolata se rade pe razatoarea mare si se adauga si 80 ml de frisca lichida. Se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote , dupa care se toarna deasupra pe prajitura.
Lasati sa se raceasca glazura si apoi puteti servi prajitura.

Poftã mare.


@Summer

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 20-04-2024, 04:27:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x