Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prãjiturã cu dovleac și ciocolatã
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
453
Blade22
[:::Zmp.freakz.ro:::']
Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135
,
Topics: 668
Location:
Romania,Arad
Reputation:
54.2
Votes
: 637
Posted: 30-01-2017, 23:09:20
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
200 g faina
100 g ciocolata amara (lapte)
1 plic praf de copt
140 g nuci (alune/migdale)
400 g dovleac copt
6 oua
150 g unt
240 g zahar brun
1 lingurita de scortisoara
200 g ciocolata amara (+ 50 g unt, glazura)
Preparare
Etapa 1:
Intai pregatim dovleacul pe care il curatam de seminte si il coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand se inmoaie.
Il curatam de coaja si il taiem cubulete apoi il scurgem bine de apa intr-o sita.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: chipsurile de ciocolata (sau ciocolata rupta bucatele mici) impreuna cu faina, praful de copt, nucile macinate si scortisara.
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine spumos apoi adaugam galbenusurile pe rand si omogenizam bine.
Adaugam si dovleacul bine scurs in crema de unt (poate fi si pasat /facut piure) iar apoi mixul de faina si omogenizam bine toate ingredientele.
Etapa 2:
La final adaugam albusurile batute spuma tare, incorporandu-le in aluat cu o paleta sau un tel in forma de para, amestecand cu grija de jos in sus.
Tapetam o tava (26cm/40cm) cu foaie de copt. Foaia de copt o dam printr-un jet de apa calduta si o stoarcem bine, in acest fel se va aseza foarte usor in tava.
Turnam aluatul in tava si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand trece testul scobitorii, cca. 25 min.
O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem dreptunghiuri pe care le asezam pe un gratar si pe care le vom glazura cu ciocolata.
Etapa 3:
Glazura:
Se poate face si la microunde, topind ciocolata si untul si omogenizam bine, sau, intr-o craticioara pe aragaz vom topi untul apoi vom adauga ciocolata topita pe baie de abur.
Glazuram fiecare dreptunghi de prajitura cu ciocolata si o servim cu placere!
Este deosebit de aromata, umeda si perfecta pentru o zi de toamna!
Casuta vocala @Blade
FREE
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 07-02-2025, 15:37:44
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details