User
Pass
2FA
 
 

Ciorbã cu oase de porc și conopidã

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message381
D3menT
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 26-04-2017 15:02)
Joined: 04 Dec 2016
Posts: 2421, Topics: 116
Location: ~"La Tigara"~

Reputation: 255.2
Votes: 84

 
Post Posted: 20-03-2017, 17:16:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente:

1 kg. oase de porc învelite cu ceva carne (os garf sau de la pulpã etc)
500 de grame de conopidã
2 morcovi mari sau 3 mai micuți
100 de grame de ceapã (1 ceapã mãrișoarã)
1 ardei gras (opțional, dacã aveți e bine sã-l folosiți cã dã gust bun)
1 tijã de apio sau 1 bucatã de țelinã-rãdãcinã cât 1 ou mic
1 rãdãcinã de pãtrunjel
250 de grame de roșii în bulion
verdeața preferatã (eu folosesc la ciorbã, pe timp de iarnã, cam 2/3 pãtrunjel, 1/3 mãrar și 1 lingurã bunã de leuștean congelat)
sare și piper
opțional (dacã vã place mai acru), 250 ml. de borș sau zeamã de lãmâie dupã gust

Mod de preparare:


1. Oasele de porc se pun într-o oalã încãpãtoare, cam de 4-5 litri și se acoperã cu apã rece. Se adaugã de la început 1 lingurițã de sare, pentru a ajuta la coagularea spumei și se pune oala pe foc potrivit.

2. Deîndatã ce începe sã fiarbã zeama, se reduce focul, se adunã spuma și se îndepãrteazã de la suprafațã de oricâte ori e nevoie (cam de 3-4 ori). Recomandarea mea este sã se și degreseze zeama, pentru cã oasele de porc oricum vor elibera destulã grãsime, mie îmi place sã pluteascã pe deasupra zemei câteva steluțe, dar nu sã fie acoperitã toatã farfuria de o peliculã grasã. Dupã ce nu se mai formeazã spumã, se lasã oasele sã fiarbã bine, pânã ce carnea se desprinde cu ușurințã de pe ele, completând cu apã fierbinte dacã e nevoie, apoi se scot deoparte, se lasã sã se rãceascã puțin, se dezoseazã carnea și se taie în bucãțele cât sã încapã în lingurã.

3. Cât timp fierb oasele, curãțãm, spãlãm și tãiem cuburi rãdãcinoasele, ceapa și ardeiul iar conopida o rupem în buchețele apoi o tãiem cubulețe, cât sã încapã în lingurã. În imaginea de mai jos se pot vedea toate ingredientele, inclusiv carnea dezosatã.

4. Se adaugã ceapa, rãdãcinoasele, țelina și ardeiul în zeama care fierbe pe foc potrivit.

5. Dupã 4-5 minute, se adaugã și conopida și se fierbe pânã ce începe sã se înmoaie, pãstrându-și încã textura.

6. Dupã ce conopida e aproape fiartã se adaugã roșiile din conservã tãiate în cuburi mici, cât și bulionul concentrat care le acoperã și se mai fierbe totul timp de 4-5 minute. În final se adaugã carnea dezosatã înapoi în zeamã, se presarã verdeața tocatã, se potrivește gustul cu sare și piper și se oprește focul.

7.Ciorba se servește fierbinte, se poate oferi smântânã, dacã cineva dorește, deasemenea un ardei iute proaspãt sau murat va fi greu de refuzat de cãtre cei cãrora le place gustul mai picant. E gustoasã și consistentã și pentru noi a fost un prânz minunat. Spor la treabã și poftã mare sã aveți!



[]Ignoranța ta este puterea lor[]

[]A N O N Y M O U S[]

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-02-2025, 16:18:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x