User
Pass
2FA
 
 

Remedii naturale pentru hipertensiunea arteriala

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message1003
ShiftFTW

[Assasin]



Status: Offline
(since 11-02-2022 21:05)
Joined: 03 Jul 2012
Posts: 4002, Topics: 505
Location: Bucuresti

Reputation: 448.8
Votes: 205

 
Post Posted: 02-09-2017, 20:10:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Desi hipertensiunea arteriala este o afectiune serioasa, care necesita evaluarea medicala de specialitate si tratamente specifice, care trebuie respectate cu rigurozitate, exista si o serie de remedii naturale care ajuta la reglarea valorilor mari ale tensiunii, ajutand la normalizarea presiunii sangelui si scutirea inimii si sistemului circulator de efort.

Remediile naturale nu au efecte spectaculoase de moment, asa cum au inhibitorii de angiotensina sau diureticele, precum furosemidul, insa, consumate cu regularitate, ele actioneaza delicat si sigur, sporind si mentinand efectele medicamentelor alopate si prevenind variatii mari in perioada in care posibil, organismul nu este "acoperit" de efectele medicatiei.
Ca exemple, un remediu sanatos si eficient poate fi bun reprezentat de sucul de lamaie cu apa de nuca de cocos ori consumul zilnic de capsule de usturoi, deoarece aceste alimente au proprietati si nutrienti care ajuta la controlul tensiunii.
Aceste cai de atac sunt utile pentru a completa tratamentul hipertensiunii arteriale, dar ar trebui administrate dupa ce va sfatuiti si cu medicul dvs curant si ar trebui sa va masurati tensiunea arteriala atunci cand le luati. Ele nu inlocuiesc medicatia curenta, prescrisa de medic!

"Apa de usturoi" pentru Hipertensiune
Un remediu natural eficient pentru hipertensiunea arteriala consta in adminsitrarea "apei de usturoi"; pentru cei care nu suporta gustul sau mirosul, au probleme digestive asociate cu consumul acestuia, ori afectiuni biliare, duodenale etc. la fel de eficiente pot fi capsulele de usturoi de la farmacie.
ingrediente
1 catel de usturoi crud, curatat si zdrobit
100 ml apa
preparare
Se pune catelul de usturoi zdrobit intr-o sticla de un litru, cu gura larga(sticla de lapte) si se lasa sa stea timp de 6 pana la 8 ore(peste noapte) Se consuma pe tot parcursul zilei cate un pahar din apa, care se tine intre timp, la frigider.
Usturoiul cotine o substanta numita alicina care ajuta la reglarea colesterolului, combaterea hiperlipidemiei si este util si in reducerea presiunii sanguine ridicate.

Limonada pentru hipertensiune
Un remediu eficient si mai placut la gust, fara mirosuri neplacute, precum in cazul usturoiului este limonada pe baza de apa de nuca de cocos pentru controlul tensiunii arteriale deoarece acest suc are proprietati diuretice, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Apa de cocos se gaseste la supermarket sau diverse magazine cu produse naturale, inclusiv in farmaciile mari, cu produse diverse.
ingrediente
zeama de la 3 lamai
200 ml de apa de nuca de cocos
preparare
Se amesteca bine ingredientele si se va bea apoi toata cantitatea repartizata in doze de cate un pahar, pe tot parcursul zilei

Ceai din mangaba pentru hipertensiune arteriala
Un alt remediu bun pentru hipertensiune arteriala este fructul amazonian numit mangaba; acesta se gaseste mai greu la noi in tara, insa la plafar si alte magazine naturiste exista ceaiul din coaja de mangaba, care are proprietati vasodilatatoare, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Fructul mangaba este renumit in America de Sud asa cum este la noi paducelul ca fiind unul dintre cele mai eficinete remedii anti- hipertensiune
Pentru ceai:
ingrediente
2 linguri de coaja de mangaba
500 ml de apa clocotita
preparare
Adaugati ingredientele in apa care fierbe si lasati timp de cateva minute. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute sa se raceasca si se strecoara. Se pot bea cate 2-3 cesti pe zi.
La noi in tara unul dintre cele mai utilizate ceaiuri pentru prevenirea afectiunilor cardiace si cardiovasculare este ceaiul de paducel care se recomanda persoanelor cu tensiune oscilanta si hipertensiune usoara sau moderata, care poate fi controlata prin dieta, insa nu urmeaza tratamente cu hipotensive.
Se recomanda precautie la persoanele care sunt sub medicatie cardiovasculara si anticoagulanta (hipotensoare, tonice cardiace, beta-blocante, medicatie antiagreganta, derivati de warfarina) intrucat paducelul poate potenta sau inhiba actiunea acestora, motiv pentru care este recomandat sa va sfatuiti cu medicul curant privind aceasta optiune.

Sursa



Dau reputatie

Free

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 18-04-2024, 04:37:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x