User
Pass
2FA
 
 

Reguli de aur pentru o viata sanatoasa

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message1240
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 07-04-2018, 00:45:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

*Saptamanal trebuie sa consumati aceste alimente, indiferent daca consumati produse animale sau vegetariene.
Consumati cantitati cat mai mici de mancare. Mestecati cat puteti de bine fiecare imbucatura deoarece saliva contine enzime digestive unice, care daca sunt regasite in bolul alimentar, sistemul nostru digestiv nu va performa digestia optim.
*Consumati fructele si deserturile la mese separat si lasati 30 de minute intre mese. Desertul se consuma la jumatate de ora diferenta fata de masa, nu impreuna cu masa. De asemenea, evitati-le seara deoarece sunt greu de digerat.
*Nu consumati fructe acide in exces. Consumul in exces de fructe acide afecteaza stomacul si totodata ataca smaltul dintilor.
Beti apa din belsug, cel putin 2 L pe zi. Asigurati-va ca aveti apa filtrata de calitate si mai bine economisiti si cumparati-va un filtru, decat sa cumparati apa din comert despre care nu se stie sigur daca e curata. Un filtru poate sa inceapa la 140 lei si sa urce pana la mii de lei. Nu este obligatoriu sa va luati un filtru extrem de scump, ci mai degraba sa va luati un filtru care filtreaza toate chimicalele, clorurile, pesticidele, azotul, metalele grele etc.
Nu beti apa la masa, ci doar cu 30 minute inainte de masa sau dupa masa. Daca va este sete, clatiti-va bine gura cu apa.
*Plecati de la masa nesatui, menajandu-va stomacul si lasandu-i spatiu de desfasurare.
*Cautati sa faceti mereu combinatiile cele mai bune, cand vine vorba de alimente atat gatite cat si crude; asta este una dintre cauzele majore ale imbolnavirilor.
*Creati un mediu foarte calm pentru mancat, cu muzica relaxanta, nu ritmata si multa lumina solara care vã va umple sufletul de optimism.
*Vlastari diversi de la zi la zi, trebuie sa fie langa orice fel de mancare gatit sau raw.
*Consumati salate bogate sau un smoothie verde zilnic cel putin 2 litri pe zi, pentru a va ajuta colonul sa se curete de toxine si mai ales de rezidurile care ingreuneaza colonul.
*Faceti-va sucuri verzi mereu si in Cartea de Bucate Online sau in cartile mele tiparite gasite multe retete delicioase. Sucurile trebuie sa fie bune la gust si sa nu beti in scarba.
*Nu consumati nici un fel de mancare prajita, doar coapta sau fiarta usor. Inlocuiti prajeala/ rantasul de la mancare folosind metoda de calire a cepei cu apa si foarte putin ulei.
*Consumati alge precum spirulina, sau chlorella o data pe zi sau la doua zile. Sunt cele mai bogate surse de minerale din lume pe langa alte proprietati exceptionale (vedeti articolul dat).
*Consumati nuci/ seminte zilnic de preferat inmuiate in prealabil cu scopul de a trezi enzimele la viata si pentru a face nutrientii mai usor de absorbit. O singura exceptie o face caju-ului care nu e crud deoarece in procesul de scoatere al cojii, caju-ul se lasa in apa fiarta pentru cateva minute (cel gasit in supermarket-uri pe care scrie crud). Daca se intampla sa va placa si nuci uscate, nu-i nici o problema insa totul trebuie sa fie cu masura.
Intindeti-va muschii si oasele luand exemplu de la pisici. Luati-va timp indiferent daca sunteti la servici sau acasa si relaxati-va muschi, intinzandu-i cat se poate de bine de cateva ori pe zi.
*Faceti miscare cel putin 30 min/zi (chiar si mersul rapid se pune la socoteala).
*Folositi meditatia si rugaciunea, aplicate la felul personal de intelegere a existentei unei Forte Supreme. Acestea cai sunt extraordinare momente de relaxare, de eliberare de stres, de schimbarea a viziunii asupra vietii si imbunatatirea calitatii relatiilor cu cei din jurul nostru. Viata spirituala echilibreaza viata unui om si-l face mai ingaduitor, rabdator cu problemele aparute in viata cotidiana.
*Opriti-va din tumultul zilei si respirati adanc de cel putin 60 de ori odata. Corpurile noastre niciodata nu primesc sufiecient aer prin simplele respiratii normale si de aceea intervin dureri de cap, stari de oboseala atunci cand nu este necesar, presiune si stres.
*Mentineti o postura cat mai corecta care va ajuta corpul sa functioneze normal. Daca lucrati la computer, mereu corectati-va postura, fiindca nu cred ca doriti sa deveniti cocosati sau sa aveti dureri de cap zilnice.
*Nu stati incruntati, controlati-va muschii. Cei incruntati sufera de dureri de cap mai puternice decat ceilalti.
*Cautati-va starea de buna dispozitie, chiar daca nu exista motive. Buna dispozitie si cautarea permanenta de motive care sa ne faca multumitori, ne tine departe de boala si scade probabilitatea dezvoltarii celulelor anormale.Aici este un articol al dr. Constantin Dulcan, care sustine cele de mai sus.
*Atunci cand suntem incruntati, peste 40 de muschi se incordeaza, pe cand atunci cand zambim doar 13 muschi sunt pusi la treaba. Cititi aici ce mult poate face un zambet in viata noastra.
*Ultima masa trebuie sa fie la ora 18:00, cel tarziu 19:00. Trebuie sa-i dati timp stomacului sa digere mancarea. Evitati produsele animale seara deoarece carnea se digera partial numai in 4-6 h.
*Culcati-va inainte de 10:30 daca vreti sa traiti sanatosi si frumosi. Somnul dintre orele 21:00-24:00 este cel mai de calitate somn. Doar in acest timp marea majoritate a organelor sunt proiectate sa se odihneasca, sa se regenereze, sa se purifice de toxinele acumulate in timpul zilei (ficatul incepe detoxifierea la ora 23:00) etc.
*„Exercitiul fizic construieste sistemul imunitar intr-un mod in care nutrientii din alimentatie nu pot sa il realizeze, de aceea exercitiul fizic este un component important intr-un stil de viata sanatos”. In concluzie, „Great Health is not possible without vigourous exercise each day” spune Bob McCauley, autorul cartii Achieving Great Health din care am citat si paragraful de mai sus.
*Nu uitati aspectul cel mai important. Nu va focusati atentia doar asupra alimentatiei, fiindca nu este suficient ci lucrati pentru sanatatea intregului: minte, trup si suflet sanatos! Spre exemplu, alimentatia sanatoasa nu este nimic fara exercitiu zilnic sau fara curatarea mintii de ganduri negative, rautate si dusmanie. Daca nu lucrati pe toate laturile, ci va ingrijiti doar de alimentatie, nu este suficient!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Dazu'

[~THRASHER~]



Status: Offline
(since 17-06-2019 20:02)
Joined: 12 Dec 2016
Posts: 877, Topics: 59
Location: Botosani

Reputation: 41.8
Votes: 21

Post Posted: 07-04-2018, 06:59:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Multumesc!!Chiar e de folos!!


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 12-04-2018, 11:08:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1. Nu mâncaþi alimente scãpate pe jos
Multe bacterii se gãsesc în alimente, dar majoritatea nu sunt periculoase pentru organism - susþine dr Nina Shapiro, directorul secþiei de ORL-pediatrie din cadrul Spitalului pentru Copii Mattel din Los Angeles. Cu toate acestea, nu este deloc sãnãtos sã puneþi la loc în farfurie o felie de pâine care a scãpat pe jos.
2. Staþi la distanþã de persoanele rãcite
Deºi poate fi interpretat ca un comportament antisocial, gestul de a vã retrage din preajma unei persoane care strãnutã ºi are simptome de gripã vã va ajuta sã nu luaþi virusul ºi sã rãmâneþi sãnãtos. De asemenea, este recomandat sã vã spãlaþi cât mai des pe mâini cu apã ºi sãpun sau cu spirt medicinal de fiecare datã când aþi intrat în contact cu o persoanã bolnavã.
3. Dormiþi opt ore în fiecare noapte
Nu toþi oamenii reuºesc sã aibã un somn odihnitor de ºapte-opt ore în fiecare searã. Specialiºtii susþin cã este foarte important ca gradul de obosealã sã fie þinut la pragul minim, chiar dacã asta presupune ºi un pui de somn la orele prânzului.
4. Mâncaþi cinci pânã la ºapte fructe ºi legume zilnic
Nu existã un studiu care sã prezinte cantitatea optimã de fructe ºi legume, dar cercetãrile medicale efectuate pânã acum relevã faptul cã oamenii care consumã astfel de alimente sunt mult mai sãnãtoºi decât restul populaþiei. În general, este recomandat un consum mediu zilnic de 5-7 fructe ºi legume diversificate.
5. Faceþi exerciþii fizice cât mai des
Trebuie sã faceþi efort fizic pentru a vã menþine sãnãtatea. Nu la nivel de performanþã, fãrã excese ºi extenuare, doar atât cât sã combateþi sedentarismul. De exemplu, dacã parcurgeþi în mers la pas un kilometru pe zi veþi arde în jur de 100 de calorii. Veþi scãpa de acelaºi numãr de calorii dacã veþi alege sã alergaþi 30 de minute. Este indicatã o activitate fizicã moderatã, dar constantã, zilnicã. "Nu existã dovezi cã activitatea fizicã mai intensã, suplimentarã, face inima mai sãnãtoasã" - a declarat dr Richard Stein, purtãtor de cuvânt al Asociaþiei Americane de Cardiologie ºi profesor la Universitatea din New York.

6. Verificaþi sãnãtatea copiilor prin seturi de analize anuale
Potrivit experþilor, este indicat ca fiecare copil mai mare de 7 ani sã facã un set complet de analize de control o datã la doi ani, pentru verificarea modului de creºtere ºi a imunizãrilor. Controalele medicale minimale periodice recomandate sunt în special cele generale (consult ORL, oftalmolofic etc) ºi microbiologice (hemoculturã, coproculturã, uroculturã, analiza microbilor din nas, gât, urechi, sputã etc).
7. Pãstraþi-vã obiceiurile de înfrumuseþare ºi în concediu
Chiar dacã presupune odihnã maximã ºi renunþarea la obiceiurile de zi cu zi, concendiul nu înseamnã intrarea într-o stare de nepãsare totalã ºi neglijenþã în privinþa aspectului fizic. Dr Arielle Kauvar recomandã, în acest sens, ca în bagajele de cãlãtorie în vacanþã sã fie aºezate la locul lor produse de igienã corporalã de genul 3 în 1 (de exemplu: ºampon plus balsam plus gel de duº). De asemenea, pot fi luate în valizã loþiuni cu utilizare multiplã, cum ar fi cremele de bronzat de faþã ºi de corp sau alte loþiuni de îngrijire a ochilor ºi a mâinilor, dar care pot fi folosite ºi ca balsam de buze.
8. Nu sãriþi peste pauzele de relaxare
Sã fim activi ºi sã facem miºcare este o devizã valabilã pentru orice regim de viaþã sãnãtos. Însã, din când în când, avem nevoie de pauze de relaxare pentru a ne odihni mintea ºi trupul ºi pentru a evita extenuarea fizicã ºi psihicã. Dupã cum recomandã dr. Stephen Ball, profesor de educaþie fizicã la Universitatea din Missouri, "Leneveala nu dãuneazã sãnãtãþii, cu condiþia sã... nu fie prea multã".
9. Mâncaþi sãnãtos în fiecare zi
"Le recomand pacienþilor mei sã urmeze strict un regim alimentar sãnãtos hipocaloric în cursul sãptãmânii, iar în weekend sã consume, cu moderaþie, orice le este poftã, fie cã este vorba de dulciuri, fripturi sau câteva pahare de vin. Acest tip de comportament alimentar ajutã la eliminarea frustrãrilor ºi la formarea unui stil de viaþã bazat o alimentaþie corectã" - declarã dr Ball, care atrage atenþia cã obiceiurile alimentare sãnãtoase se însuºesc prin experienþã ºi învãþare.
10. Beþi opt pahare de apã zilnic
Hidratarea este necesarã pentru menþinerea sãnãtãþii organismului, însã specialiºtii ne recomandã sã "vedem" dincolo de paharul cu apã. Mai exact, medicii atrag atenþia cã nu toate persoanele þin cont de aportul de lichide în urma consumului unor alimente bogate în apã, cum ar fi supa, salata sau pepenele verde.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 14-04-2018, 23:19:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Consumati cantitati cat mai mici de mancare. Mestecati-le cat puteti de bine.
Consumati fructele si deserturile la mese separat si lasati 30 de minute intre mese. Desertul se consuma la jumatate de ora diferenta fata de masa, nu impreuna cu masa. De asemenea, evitati-le seara deoarece sunt greu de digerat.
Nu consumati fructe acide in exces. Consumul in exces de fructe acide afecteaza stomacul si totodata ataca smaltul dintilor.
Beti apa din belsug, cel putin 2 L pe zi. Asigurati-va ca aveti apa filtrata de calitate si mai bine economisiti si cumparati-va un filtru, decat sa cumparati apa din comert despre care nu se stie sigur daca e curata. Chiar daca se fac teste destule, nu uitati ca Romania este inca tara coruptiei.
Nu beti apa la masa, ci doar cu 30 minute inainte de masa sau dupa masa. Daca va este sete, clatiti-va bine gura cu apa.
Plecati de la masa nesatui, menajandu-va stomacul si lasandu-i spatiu de desfasurare.
Cautati sa faceti mereu combinatiile cele mai bune, cand vine vorba de alimente atat gatite cat si crude; asta este una dintre cauzele majore ale imbolnavirilor.
Creati un mediu foarte calm pentru mancat, cu muzica relaxanta, nu ritmata si multa lumina solara care vă va umple sufletul de optimism.
Germeni si vlastari diversi de la zi la zi, trebuie sa fie langa langa orice fel de mancare gatit sau raw.
Consumati salate bogate sau un smoothie verde zilnic (max. 2 L) (cate 2 litrii/zi) pentru a va ajuta colonul sa se curete de toxine si mai ales de rezidurile care ingreuneaza colonul.
Nu consumati nici un fel de mancare prajita, doar coapta sau fiarta usor. Inlocuiti prajeala/ rantasul de la mancare folosind metoda de calire a cepei cu apa si foarte putin ulei.
Consumati alge gen spirulina, sau chlorella o data pe zi sau la doua zile. Sunt cele mai bogate surse de minerale din lume pe langa alte proprietati exceptionale (vedeti articolul dat).
Consumati nuci/ seminte zilnic de preferat inmuiate in prealabil cu scopul de a trezi enzimele la viata si pentru a face nutrientii mai usor de absorbit. O singura exceptie o face caju-ului care nu e crud deoarece in procesul de scoatere al cojii, caju-ul se lasa in apa fiarta pentru cateva minute (cel gasit in supermarket-uri pe care scrie crud). Daca se intampla sa va placa si nuci uscate, nu-i nici o problema insa totul trebuie sa fie cu masura.
Intindeti-va luand exemplu de la pisici. Luati-va timp indiferent daca sunteti la servici sau acasa si relaxati-va muschi, intinzandu-i cat se poate de bine de cateva ori pe zi.
Faceti miscare cel putin 30 min/zi (chiar si mersul rapid se pune la socoteala).
Folositi meditatia si rugaciunea, aplicate la felul personal de intelegere a existentei unei Forte Supreme. Acestea cai sunt extraordinare momente de relaxare, de eliberare de stres, de schimbarea a viziunii asupra vietii si imbunatatirea calitatii relatiilor cu cei din jurul nostru. Viata spirituala echilibreaza viata unui om si-l face mai ingaduitor, rabdator cu problemele aparute in viata cotidiana.
Opriti-va din tumultul zilei si respirati adanc de cel putin 60 de ori odata. Corpurile noastre niciodata nu primesc sufiecient aer prin simplele respiratii normale si de aceea intervin dureri de cap, stari de oboseala atunci cand nu este necesar, presiune si stres.
Mentineti o postura cat mai corecta care va ajuta corpul sa functioneze normal. Daca lucrati la computer, mereu corectati-va postura, fiindca nu cred ca doriti sa deveniti cocosati sau sa aveti dureri de cap zilnice.
Nu stati incruntati, controlati-va muschii. Cei incruntati sufera de dureri de cap mai puternice decat ceilalti.
Cautati-va starea de buna dispozitie, chiar daca nu exista motive. Buna dispozitie si cautarea permanenta de motive care sa ne faca multumitori, ne tine departe de boala si scade probabilitatea dezvoltarii celulelor anormale.
Atunci cand suntem incruntati, peste 40 de muschi se incordeaza, pe cand atunci cand zambim doar 13 muschi sunt pusi la treaba. Cititi aici ce mult poate face un zambet in viata noastra.
Ultima masa trebuie sa fie la ora 18:00, cel tarziu 19:00. Trebuie sa-i dati timp stomacului sa digere mancarea. Evitati produsele animale seara deoarece carnea se digera partial numai in 4-6 h.
Culcati-va inainte de 10:30 daca vreti sa traiti sanatosi si frumosi. Somnul dintre orele 21:00-24:00 este cel mai de calitate somn. Doar in acest timp marea majoritate a organelor sunt proiectate sa se odihneasca, sa se regenereze, sa se purifice de toxinele acumulate in timpul zilei (ficatul incepe detoxifierea la ora 23:00) etc.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Mihai89Sakalu

[Never back down]



Status: Offline
(since 30-09-2019 14:11)
Joined: 13 Jan 2018
Posts: 1211, Topics: 78
Location: Frastanz 6820

Reputation: 17737.2
Votes: 40

       
Post Posted: 23-04-2018, 23:44:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O parte din ele sunt foarte adevarate, iar atele sunt discutabile " partea cu tumultul si respirati de 60 de ori " nu o vad deloc adevarata. Cu cat dai sa sa respiri cat mai mult si mai ales de 60 de ori, inseamna supraoxigenarea creierului, iar acest factor de supraoxigenare din care stiu eu poate aduce chiar si la lesin. "Daca va mai aduceti aminte cand ne puneam prieteni sa stea pup, sa respire de 10 ori si apoi il luam in brate ca si cum le-am fi pocnit spatele si drept urmare venea si starea de lesin" ... Pentru cei care or incercat.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 26-04-2024, 14:53:20
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x