User
Pass
2FA
 
 

Principiile unei nutriti optime

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message600
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 07-04-2018, 00:24:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Din fericire, sa ai o dieta sanatoasa nu trebuie sa fie o provocare pentru nimeni. Functioneaza pe acelasi principiu ca si alte lucruri in viata: pe masura ce practici ceva cat mai mult, cu atat devine mai usor de facut.

Chiar daca exista sute de teorii ale unei diete sanatoase, cu informatii mai mult sau mai putin intelese, sunt patru principii de baza referitoare la dieta de care trebuie sa tii cont pentru a duce un stil de viata sanatos:

Mananca alimente integrale, neprocesate. Stiu ca este aproape imposibil sa eviti toate chimicalele si alimentele procesate din meniul tau zilnic, insa incearca sa consumi cat mai putine astfel de produse. In general, ceea ce intra in stomac ar trebui sa aiba un singur ingredient: fructe, legume, nuci, unele tipuri de carne (cauta pe eticheta sa fie hranite doar cu iarba, de exemplu), oua etc. Evita carbohidratii albi si zaharurile din meniu. Redu cantitatea de paine, paste, prajituri, produse de patiserie, cereale cu arome, cartofi prajiti si asa mai departe.

Introdu varietatea in dieta ta. Organismul nostru este complex si are nevoie de o cantitate variata de nutrimente pentru a functiona corect. Prin urmare, consuma produse din mai multe grupe alimentare. Ai nevoie de toti cei trei principali macronutrienti: proteine, grasimi, carbohidrati. Conform unor cercetatori, cele mai sanatoase diete sunt cele bogate in grasimi sanatoase si scazute in carbohidrati. Este important sa consumi si produse care contin acizi grasi Omega-3: peste gras precum somonul, seminte de in, nuci, fasole, soia. De asemenea, sunt importanti si micronutrientii: toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru a functiona optim.

Consuma cantitati mari de legume. Ai grija sa introduci zilnic in meniu cel putin sapte portii de legume, obicei care influenteaza starea ta de fericire si de sanatate in general.

Cele mai multe legume nu au calorii, iti dau o senzatie de satietate si sunt bogate in vitamine si minerale. Incearca sa consumi cat mai multe tipuri de legume, de diferite culori. Foarte sanatoase sunt legumele cu frunze, cum ar fi spanacul, dar si legumele crucifere precum conopida, broccoli si varza.

Nu exista o limita de legume pe care trebuie sa le ingerezi, spre deosebire de fructe. Si fructele sunt importante in dieta ta deoarece sunt bogate in antioxidanti si nutrimente, insa unele contin mult zahar si de aceea trebuie consumate cu moderatie.

Practica mancatul constient. Acest ultim principiu al unui stil de viata sanatos in ceea ce priveste dieta noastra zilnica te invata sa fii constienta de felul in care mananci. Evita sa consumi alimente in fata televizorului sau a calculatorului, in drum spre serviciu ori in timp ce faci orice alta activitate. Acorda-i mesei tale timpul si locul cuvenit pentru a te bucura de acest obicei. In plus, vei manca doar atat cat sa te saturi: creierul tau iti va comunica mult mai repede cand ai atins nivelul de saturatie si astfel vei evita mancatul compulsiv.

„E vorba despre a fi mai constient de cum mananci decat despre ceea ce mananci. Cei care mananca constient sunt constienti de obiceiurile lor alimentare si de cum mananca. Ei sunt cu un pas inaintea foamei. Ei mananca atunci cand le e foame si se opresc atunci cand s-au saturat. Mancatul constient te ajuta sa mananci mai incet, sa savurezi si sa nu mai mananci pe pilot automat.”, spune Dr Susan Albers, autoare a cartii Eating Mindfully si Eat Q: Unlock the Weight-Loss Power of Emotional Intelligence.

In plus, mancatul constient nu te ajuta doar la pierderea in greutate, ci amelioreaza numeroase afectiuni: lupta impotriva diabetului, reduce cheful de a manca, scade tensiunea si nivelul colesterolului, dar imbunateste si aspectul fizic.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Mihai89Sakalu

[Never back down]



Status: Offline
(since 30-09-2019 14:11)
Joined: 13 Jan 2018
Posts: 1211, Topics: 78
Location: Frastanz 6820

Reputation: 17737.2
Votes: 40

       
Post Posted: 28-04-2018, 21:45:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Suna tentant - ... trebe sa incerc si eu unele dintre ele


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 20-05-2018, 06:03:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

La mic dejun trebuie sa fie cel mai consistent, la pranz sa fie nu prea mult, iar la cina un mar, banana sau ceva mai usor, indicat cu 3 ore inainte de culcare. Poate este mai severa aceasta dieta, dar pentru cine doreste sa dea jos, este destul de indicata.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 29-03-2024, 00:23:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x