User
Pass
2FA
 
 

Reteta crema catalana

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message396
Maiter

[Young&Fearless]



Status: Offline
(since 05-11-2023 14:02)
Joined: 21 Jun 2018
Posts: 693, Topics: 168
Location: Romania

Reputation: 103.4
Votes: 114

Post Posted: 25-09-2018, 11:34:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

500 ml lapte
coaja rasa de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
4 galbenusuri de ou
100 gr zahar
20 gr amidon
2 linguri zahar (pentru caramelizare)

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc impreuna cu scortisoara si coaja de lamaie si portocala. Se infierbanta la foc mic pana incepe sa faca spuma pe margine. Se trage craticioara de pe foc, se acopera cu capac si se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute.
In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema galben-pal. Se adauga amidonul si se omogenizeaza.
Se strecoara laptele. Se toarna laptele fierbinte infuzat peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu cu telul.
Se pune compozitia intr-o craticioara. Se pune pe foc mic si se amesteca mereu cu telul in ea pana simtiti ca devine usor vascoasa (se simte pe tel cand incepe sa se lege si se vad urmele telului prin ea; crema e ok cand curge incet de pe lingura iar pe dosul ei ramane o pelicula subtire - vezi poza 4; dureaza in jur de 10-15 minute pana ajunge la consistenta dorita; daca aveti termometru, crema trebuie sa ajunga intre 80C si 90C).
Acesta este cel mai important pas, de el depinde consistenta/finetea cremei, de aceea lasati focul la mic, amestecati mereu si aveti rabdare sa se faca crema.
Luati craticioara de pe foc si amestecati rapid timp de 1 minut.
Turnati crema in 4 vase ceramice/cani/borcanele. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Dati apoi vasele la frigider pana le veti servi (macar cateva ore sa aiba timp sa se inchege).
Presarati un strat fin de zahar deasupra si caramelizati-l fie cu torta (sau instrumentul spaniol special pentru caramelizat; acestea sunt variantele ideale, fiindca caramelizeaza instant zaharul fara a incalzi prea tare crema) sau introduceti vasele sub grill-ul incins la maxim cateva minute.


Must check out!
-my profile
-my playlist
-my photo gallery
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 19-04-2024, 00:33:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x