User
Pass
2FA
 
 

Reteta friptura romaneasca

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message611
Maiter

[Young&Fearless]



Status: Offline
(since 05-11-2023 14:02)
Joined: 21 Jun 2018
Posts: 693, Topics: 168
Location: Romania

Reputation: 103.4
Votes: 114

Post Posted: 07-10-2018, 19:51:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

1 felie groasa de ceafa de porc (cca 4.5 - 5 cm grosime; 350-400 gr)
1 lingura ulei
sare
piper negru macinat
boia dulce
chimen macinat

Mod de preparare

Se aseaza felia de carne pe masa de lucru. Se cresteaza deasupra linii paralele la distanta de cca 1 cm. Folositi un cutit ascutit si faceti crestaturile cam la 1 cm adancime. Intoarceti carnea la 90 grade si crestati dn nou paralel, in acelasi mod. Veti obtine un model ca o tabla de sah.
Presarati carnea cu sare, piper negru macinat, boia (cam 3 prize / parte) si chimen (cam 3 prize / parte). Eu am presarat si o priza de coriandru macinat desi nu e traditional, dar se potriveste foarte bine. Turnati uleiul si masati carnea, astfel incat condimentele sa intre si in crestaturi si sa ajunga pe margini.
Legati o sfoara in jurul feliei, ca un brau, dar nu foarte strans. Acesta are rol de a pastra forma fripturii, de a nu o lasa sa se lateasca la copt.
Dati carnea la frigider peste noapte (minim 8 ore).
Cand doriti sa o preparati o scoateti cu 30 minute inainte de la frigider si o lasati sa revina la temperatura camerei.
Incingeti o tigaie antiaderenta pe care o ungeti cu putin ulei. Frigeti carnea cate 2 minute / parte, doar pana se rumeneste frumos.
Dati apoi tigaia la cuptor la 150C pentru 30 minute. Stropiti carnea cu sucul lasat la jumatatea timpului.
* daca tigaia voastra nu merge la cuptor, puneti in cuptor, cat se incalzeste, un vas termorezistent care sa cuprinda carnea; cand e rumena carnea, mutati-o in acest vas fierbinte
Scoateti tigaia si acoperiti carnea cu o folie de aluminiu. Lasati-o sa stea cam 10 minute inainte de a o taia.Taiati si scoateti sfoara.
Friptura de Zalau am servit-o cu ardei kapia mici (cca 10-15 cm lungime) copti, curatati si umpluti cu piure de cartofi cu unt, asezati in jurul fripturii. In momentul servirii taiati carnea felii urmand linia crestaturilor.
* o astfel de felie de carne e suficienta pentru 2 persoane; reteta poate fi scalata la oricate bucati; socotiti cam 2-3 ardei mici de persoana, iar pentru piure 2 cartofi medii de persoana; ardeii se umplu usor cu piure daca folositi un spritz de patiserie


Must check out!
-my profile
-my playlist
-my photo gallery
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-04-2024, 07:18:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x