User
Pass
2FA
 
 

Android, cum sa (nu) si alte chestii supraestimate
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message16778
koltzu
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 15:18)
Joined: 24 Oct 2006
Posts: 6632, Topics: 170
Location: Romania

Reputation: 847.9
Votes: 94

 
Post Posted: 09-03-2013, 21:44:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Disclaimer: Nu imi asum raspunderea pentru ceea ce deriva din actiunile cititorului, nu am nici o vina daca ati ales un pachet sau o resursa pentru un telefon diferit de telefonul vostru si din ceva motiv nu va mai porneste.
In acest topic o sa incerc doar sa fac cunoscuta starea sistemului de operare Android in momentul de fata, urmarind sa-l updatez cat mai curand daca se schimba ceva. In acest topic o sa va dau doar idei generale si instructiuni la cum sa puteti sa duceti la bun sfarsit ceea ce aveti de gand sa faceti cu telefonul.


Nu o sa ofer instructiuni de rootare/schimbare ROM pentru fiecare telefon in parte, instructiunile pentru gasirea resurselor de root/schimbare ROM le gasiti in sectiunea aferenta. Considerati chestia asta ca un test. Daca nu esti in stare sa gasesti cele necesare telefonului tau, atunci nu esti in stare sa te ocupi de rootarea sa/schimbarea ROM-ului sau. Nu o sa va spun cum sa folositi Android-ul pentru rau (ca exemplu, blocatul accesului catre internet a retelelor wireless sau sniffing-ul de session-uri a celor conectati la aceste retele).

Cel mai specializat forum in modificarea dispozitivelor mobile este, fara indoiala,
XDA Developers. E imposibil sa nu gasiti resurse pentru orice model de telefon care ruleaza Android si a vazut cel putin 4 magazine in viata lui (bine, poate nu Allview, desi si ala..)

In schimb, daca aveti ceva probleme, intrebari (si, va rog, nu intrebari gen 'NU GASESC MODELUL MEU DE TELEFON PE XDA, CE FAC?!?!?!') sau doriti o clarificare asupra unei instructiuni de pe XDA, sunteti invitati sa-mi trimiteti un mesaj pe forum si voi incerca, in limita timpului disponibil si starii mele in acel moment, sa va raspund.

1. Prezentare generala

Android-ul, cum stie cam oricine care nu a trait sub o piatra si/sau in Baragan in ultimii 5 ani, e cel mai raspandit sistem de operare mobil din lume in momentul de fata.

Fiind bazat pe un kernel Linux, se afla intr-o pozitie foarte buna pentru a fi adaptat necesitatilor consumatorilor din lumea intreaga, ajungand sa ruleze pe diverse dispozitive, de la telefoane si tablete la televizoare si frigidere pana la sateliti proiectati sa fie eficienti dpdv al costurilor de productie si operare.

In momentul de fata, cea mai noua versiune de Android e 4.2.2, insa foarte putine dispozitive se intampla sa aiba in mod
oficial versiunea asta instalata, exceptie facand dispozitivele Nexus, care primesc primele update la noile versiuni de Android, in principal fiindca au fost dezvoltate cu cooperarea Google.

Cele mai multe dispozitive ruleaza versiunea 4.0, fiind urmate indeaproape de 4.1, dupa care 2.3, 2.2 si 2.1, dupa cum se poate observa si
aici. Ce s-a intamplat cu versiunea 3.0? Pai, Android 4.0 a avut grija sa unifice sistemul de operare incat sa suporte atat dispozitive cu ecrane mici precum si cele cu ecrane mari, facand mai simpla dezvoltarea pentru ele.

Dezvoltatorii de aplicatii incep, incetul cu incetul, sa renunte la suportul aplicatiilor lor pentru dispozitivele care ruleaza Android sub versiunea 4.0, ceea ce inseamna ca tot mai putine aplicatii vor functiona in mod corect pe telefoane ce ruleaza 2.2 sau 2.3. Rezolvarea? Scroll down vreo 2 puncte.



2. Fragmentarea Android-ului

Nu, nu e vorba de fragmentare de disc, pentru ca dispozitivele cu Android ruleaza folosindu-se de memorii flash, precum SSD-urile, nu de disk-uri mecanice. (Daca-ti defragmentezi SSD-ul, pai, imi pare rau de tine).

Fragmentarea Android-ului inseamna ca nu toate dispozitivele cu Android au aceleasi aplicatii, aceeasi interfata si/sau aceeasi functionalitate din fabrica, mai ales daca sunt de la producatori diferiti.

Aceasta se observa cel mai mult la interfata:




Desigur, toate astea pot fi modificate, chiar si fara root/schimbare de ROM, doar prin instalarea unui nou launcher/lock screen/etc. Taskbar-ul nu poate fi modificat decat prin metode mai extreme, gen modificare de framework-res.apk (care nu e nu stiu cat de recomandata pt incepatori) sau schimbare de ROM.

Unii ar spune ca fragmentarea e un lucru daunator pentru ecosistemul Android, pentru ca producatorii de dispozitive isi iau timpul cu modificarea sistemului de operare
stock (de baza, original) si astfel update-urile software ajung abia dupa o jumatate de an la consumatori.. si asta daca sunt norocosi. De exemplu, HTC One X-ul meu si-a primit update-ul la 4.1.2 la sfarsitul lui Octombrie, pe cand 4.1.2 a fost lansat la inceputul lui Iulie. In schimb, Motorola Defy-ul meu suporta oficial maxim 2.2. Cand l-am vandut avea instalat Android 4.0.4 pe el. Cum am mentionat si mai sus, exista rezolvari pentru probleme de genul.

Ca o consecinta ciudata a fragmentarii, consumatorul de rand are foarte multe optiuni cand cauta sa cumpere un nou dispozitiv.



3. Root

De cand a devenit mainstream Android-ul a tot umblat vorba de root, root incoace, root incolo.

Root-ul e una dintre cele mai sigure operatiuni care se pot efectua asupra dispozitivului mobil. Nu strica nimic, nu iese dispozitivul din garantie (dpdv al legii EU), nu o sa-ti explodeze telefonul in buzunar (bine, asta daca nu te mananca sa cresti voltajul pana-n draci dupa ce faci root), nu or sa vina mascati cu dube negre nemarcate sa-ti taie cartela , nu o sa-ti afecteze in mod negativ usage-ul telefonului in viata de zi cu zi. Bine, asta se aplica doar daca respecti instructiunile.

Android-ul, fiind bazat pe Unix si ruland un kernel Linux, foloseste mai multi useri, fiecare cu treaba sa (de la programarea unui evenimente sa se intample la o anumita ora la manipularea si intretinerea unor procese). Aplicatiile normale, rulate de majoritatea utilizatorilor, folosesc doar userul dedicat actiunile utilizatorului (sau detinatorului) dispozitivului.

Totusi, sunt alte aplicatii, care se folosesc de resurse interne (deseori rezervate) ale dispozitivului si care nu pot fi accesate de userul dedicat detinatorului dispozitivului. Aceste aplicatii au nevoie de
acces root.

Root e, in UNIX/Linux, userul radacina, super-userul, userul de care este nevoie sa ruleze sistemul de operare si fara de care nu s-ar putea face mare chestie per-total. Root este userul cu acces deplin si prioritate mult inaintata altor useri.

Deci, a
root-a telefonul inseamna doar a face userul root disponibil unor aplicatii care au nevoie de accesul sau pentru a face ce au de facut.
La ce foloseste acest user root? Pai, avandu-l la 'degetul mic', putem sa:


    precum si altele

*swap-ul e un inlocuitor cel putin slab pentru RAM, daca aveti mai 512MB RAM sau mai mult, nu are rost sa folositi aplicatia.

Pentru a roota telefonul, in general, doar bagi cablul, rulezi aplicatia pe care ai gasit-o dupa ce ai urmat instructiunile din punctul 5 (scroll down pana ajungi la "Resurse root/schimbare ROM").

Bine, instructiunile pentru fiecare telefon in parte se gasesc in topicul de pe XDA care contin si unealta de efectuare a root-ului.

Unele telefoane, precum cele de la HTC sau Nexus-urile, au nevoie sa le fie deblocat bootloader-ul (care e doar o alta masura de siguranta impotriva incompetentei utilizatorilor). Instructiunile pentru deblocarea bootloader-ului se gasesc aproape intotdeauna in acelasi topicuri cu uneltele de root. Unele unelte de root se ocupa si de bootloader pentru tine. Deblocarea bootloader-ului se soldeaza cu un factory reset asupra telefonului, deci faceti backup cu
Carbon sau alta aplicatie inainte.

Deseori, in instructiunile de root, se explica cum se instaleaza si un modul de recovery, de care o sa aveti nevoie cand schimbati ROM-ul.

Dupa cum am spus in disclaimer, daca intampinati probleme sau aveti nelamuriri, dati-mi un mesaj pe forum.



4. Schimbare ROM/Flashuire pachete

In 'limbajul de modare', un ROM e pachetul software ce se afla in memoria ROM a telefonului. Fiecare sistem de operare mobil are posibilitatea de a aplica, salva sau restaura ROM-uri (iOS-ul probabil ca nu poate, totusi). A aplica un ROM e a doua cea mai usoara si sigura chestie de facut (dupa root). Din nou, asta se aplica doar daca respecti instructiunile.

De ce ai vrea sa-ti schimbi ROM-ul? Pai simplu:
  • poate ca nu-ti convine pachetul standard de aplicatii si functionalitati din fabrica pe care-l ai pe mobil
  • poate ca vrei sa te afli la ultima versiune de Android
  • poate nu-ti merge nu stiu ce aplicatie pentru ca versiunea de Android curenta e prea veche
  • poate pentru ca pachetul standard foloseste prea multe resurse si ai prefera sa ai acel RAM si spatiu disponibil


Daca ti se aplica cel putin una dintre astea atunci rooteaza-ti telefonul, sari la punctul 5 (Resurse root/schimbare ROM), vaneaza-ti ROM-ul favorit si da-i drumul.


/!\ ROM-URILE SUNT DESEORI INSTABILE PENTRU FOLOSIREA DE ZI CU ZI, INTOTDEAUNA SA CITESTI TOPICUL ROM-ULUI PENTRU EVENTUALE PROBLEME SI SA INSTALEZI DOAR ROM-URI CARE SUNT MENTINUTE DE UN DEZVOLTATOR, NU ABANDONATE

In general cele mai bine privite ROM-uri sunt cele de la CyanogenMod (CM, pe scurt). CM7 e bazat pe Android 2.3.7 si e recomandat pentru telefoanele vechi, cu memorie putina sau procesoare slabe (gen Alcatel OT918). In schimb, CM9 si CM10 sunt bazate pe Android 4.0, respectiv 4.1+ si sunt recomandate pentru telefoane cu procesoare de cel putin 1GH si cel putin 512MB RAM.

AOKP e o alternativa la CM, insa dezvolta doar ROM-uri de ultima versiune. Singurele chestii care difera sunt ceva optiuni. In cazul de fata, Android 4.2.2. Eu acum rulez IceColdJelly, un ROM bazat pe AOKP, deci 4.2.2.

ROM-urile de obicei de flashuiesc (se aplica) utilizandu-te de recovery (care ori s-a instalat cand ai aplicat root-ul ori o sa primesti ceva instructiuni de instalare in topicul cu ROM-ul). Pasii pentru operatiunea asta sunt de obicei:
  • Pui zip-urile cu ROM-ul si cu gapps (Google Play, Google Search, Maps etc) pe sdcard
  • Bootezi in recovery (folosind instructiunile, desi majoritatea telefoanelor au o combinatie de butoane, gen "tine volum jos cand porneste")
  • Faci un backup la ROM-ul actual (recomandat e sa aveti 600+ MB liberi pe card)
  • Dai wipe cache/wipe dalvik cache/wipe battery stats
  • Install zip from sd card
  • Alegi zip-ul cu ROM-ul
  • Alegi zip-ul cu gapps
  • Reboot

Daca totul merge bine (si ai urmarit instructiunile aditionale, daca sunt, din topic-ul cu ROM-ul) ar trebui sa ai un ROM pe deplin functional.


Android-ului, avand o structura modulara, i se pot aplica o gramada de modificari. Aveti nevoie de un nou modul pentru sunet sau chiar de Beats? No problem, se poate. Aveti nevoie de ceva functionalitate care e in ROM-ul de baza al vreo unui alt telefon? No problem, se poate. Modificarile astea nu sunt dependente de ROM, ci de versiunea de Android a ROM-ului, desi e de preferat sa fie un ROM bazat pe AOKP/CM, pentru a se evita incompatibilitatea.
Toate astea se pot gasi cautand pe XDA, mai ales in
aceasta sectiune.

Din nou, dupa cum am spus in disclaimer, daca sunteti nedumeriti, sau aveti nevoie de ajutor, astept PM-uri.


5. Resurse root/schimbare ROM

Motivul pentru care nu am dat instructiuni specifice pentru root/schimbare ROM e ca pasii pentru realizarea ambelor operatiuni difera intr-un mod foarte neconvenabil de la dispozitiv la dispozitiv si producator la producator.

Din cauza asta va ofer instructiuni care or sa va ajute (sper) sa gasiti resursele de care veti avea nevoie pentru realizarea operatiunilor mentionate anterior.


Prima metoda
Cautati pe Google
Quote:
site:forum.xda-developers.com Marca Model android development

Evident, inlocuiti 'Marca' si 'Model' cu ce dispozitiv aveti voi.

Ar trebui ca unul din primele rezultate sa contina ceva de genul:

Spoiler:


Si dupa click, BANG, RESURSE:

Spoiler:



A doua metoda (cand prima metoda nu merge din cauza ca dispozitivul nu are forum dedicat)
Asemanatoare cu prima, cautati pe Google:
Quote:
site:forum.xda-developers.com Marca Model


De multe ori ar trebui sa va duca la un rezultat care e cat mai apropriat de root/schimbare ROM, precum:

Spoiler:


Urmati instructiunile de acolo si o sa rezolvati ce va puneti in minte.



6. Situatia Android-ului in viitor

Ce o sa se intample cu Android-ul in viitor? Cel mai probabil o sa continue sa creasca, datorita inertiei pe care o are in momentul de fata si a puterii de marketing a unor producatori de telefoane cu Android (gen Samsung).

In ultimii doi ani s-a vazut o evolutie extraordinara a telefoanelor. Daca in 2011 un telefon cu 512MB RAM, procesor de 1GH si ecran de 4" (gen Galaxy S), era considerat high end, acum unul cu asa performante e, in cel mai bun caz, 'meh'. Inca si acum sa ai un telefon cu 1GB RAM si procesor quad-core ajunge sa devina o chestie obisnuita. La un moment dat o sa se ajunga undeva unde nu or sa se mai poata face progrese asa mari (cum s-a ajuns in cazul PC-urilor) si o sa se inceapa dezvoltarea pe alta latura a tehnologiei, de preferat bateriile.

De asemenea, devine ridicola situatia cu dimensiunea ecranelor. Poate 4.7" nu e chiar atat de mare, dar cand producatorii anunta telefoane noi cu ecrane de 5"+ si lasa tot range-ul de 4.0-4.7" liber, devine penibil. Citeam acum aproape jumatate de an un articol de first-look la
RAZR M si aproape am facut apoplexie cand tipul care a scris aia a zis ca ecranul are 'o dimensiune modesta de 4.3"'. Un telefon nu e mai bun pentru ca are un ecran de dimensiuni mai mari sau rezolutie mai mare, e mai bun cand e construit bine si procesorul din el nu-ti termina bateria in 3 ore de folosire.

Se presupune ca urmatoarea versiune majora de Android o sa aduca un nou stil grafic, la fel cum a adus si saltul de la 2.3 la 4.0, alte detalii nu sunt stiute.



Last edited by koltzu on 18-03-2013, 23:52:32; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 18-03-2013, 23:29:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ai cumva un link cu ultima versiune de adblock?

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
koltzu
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 15:18)
Joined: 24 Oct 2006
Posts: 6632, Topics: 170
Location: Romania

Reputation: 847.9
Votes: 94

 
Post Posted: 18-03-2013, 23:49:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Setemotion wrote:
ai cumva un link cu ultima versiune de adblock?

Daca te referi la AdFree, care bloca reclamele din aplicatii, ai versiunea asta, pe care tocmai am extras-o de pe telefonul meu.

Daca zici de AdBlock Plus, care-i blocker de reclame pentru website-uri, ala il poti lua de aici

EDIT: Adaugat si in primul post.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 18-03-2013, 23:59:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

la AdFree ma refeream. mersi.

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
SeaGer

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 13-11-2022 20:08)
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 9642, Topics: 235
Location: Aiki Seishin

Reputation: 3379.5
Votes: 387

 
Post Posted: 01-04-2013, 00:16:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

AdFree si AdBlock si care mai sunt, cel putin pe OneS-ul meu nu mergeau. Am instalat Lucky Patcher care sincer e sfant.

If my message was helpful, feel free to +rep me. Thanx

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^eXtasy^

[Freakz * extasy]



Status: Offline
(since 03-04-2017 18:53)
Joined: 25 Feb 2012
Posts: 1964, Topics: 67
Location: My own world

Reputation: 4.4
Votes: 15

Post Posted: 22-04-2013, 21:30:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca vreau sa imi schimb androidul, dar vreau sa pastrez launcherul, adica sa arate la fel, se poate? Sau cum pot sa extrag launcherul dintr-o versiune de 2.3 si sa o pun pe 2.3.7?
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
SeaGer

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 13-11-2022 20:08)
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 9642, Topics: 235
Location: Aiki Seishin

Reputation: 3379.5
Votes: 387

 
Post Posted: 16-05-2013, 14:33:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

^eXtasy^ wrote:
Daca vreau sa imi schimb androidul, dar vreau sa pastrez launcherul, adica sa arate la fel, se poate? Sau cum pot sa extrag launcherul dintr-o versiune de 2.3 si sa o pun pe 2.3.7?

Nu ai cum. Cu fiecare versiune noua de android, se updateaza si aplicatiile. In fond, laucherul este o aplicatie, deci nu prea merge sa le muti de colo-colo. Adica modalitati sunt, dar nu garanteaza succesul. Cauta pe XDA modelul exact al telefonului (sau zi-ne noua) si o sa gasesti aproape sigur soft stock 2.3.7, daca nu chiar un ICS (4.0).


If my message was helpful, feel free to +rep me. Thanx

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 20-05-2013, 11:16:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

seager / koltzu , ma puteti ajuta careva sa instalez http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334 ca pe mine ma cam bate =)

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
SeaGer

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 13-11-2022 20:08)
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 9642, Topics: 235
Location: Aiki Seishin

Reputation: 3379.5
Votes: 387

 
Post Posted: 20-05-2013, 11:21:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Setemotion wrote:
seager / koltzu , ma puteti ajuta careva sa instalez http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334 ca pe mine ma cam bate =)

Ti-ai rootat telefonul? Oricum, cel mai bun soft pt s3 este cel de la WanamLite. P-ala il am eu si merge senzational, plus ca e JB


If my message was helpful, feel free to +rep me. Thanx

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 20-05-2013, 11:41:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

da, e rootat. e bun si ala care zici tu.

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
koltzu
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 15:18)
Joined: 24 Oct 2006
Posts: 6632, Topics: 170
Location: Romania

Reputation: 847.9
Votes: 94

 
Post Posted: 20-05-2013, 12:22:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Setemotion wrote:
seager / koltzu , ma puteti ajuta careva sa instalez http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334 ca pe mine ma cam bate =)

Well, il pui pe card, bootezi in recovery, dai Install zip from SD Card, alegi zip-ul [desi e recomandat sa dai wipe inainte, cum vii de pe rom stock (banuiesc)], il flashuiesti, faci la fel cu Google Apps -> reboot. E exact cum scrie si postul ala.

Spune mai exact ce nu intelegi.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 21-05-2013, 12:56:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pai... wipe se refera la "reset to factory settings"? iar... de flashuit... cum fac asta -?

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
koltzu
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 15:18)
Joined: 24 Oct 2006
Posts: 6632, Topics: 170
Location: Romania

Reputation: 847.9
Votes: 94

 
Post Posted: 21-05-2013, 14:32:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Wipe se refera la Wipe dintr-un custom recovery, gen TWRP sau Clockwork mod.

Trebuie sa-ti fie rootat telefonul inainte sa instalezi un custom recovery. Din ce am vazut pe forumul de S3, asta ar fi de mare ajutor si pare destul de safe.

Dupa ce ti-e rootat telefonul si ai un custom recovery instalat, urmezi instructiunile din thread-ul acelui ROM

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 23-05-2013, 01:05:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

hai ca am reusit, mersi -

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
skyreaker24

[Faraon intergalactic]



Status: Offline
(since 21-01-2023 19:17)
Joined: 09 Nov 2011
Posts: 4193, Topics: 363
Location: timisoara

Reputation: 123.5
Votes: 90

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 28-06-2013, 17:29:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

mai are careva vodafone smart 2? ati reusit sa rootati stock rom updated la ultimele versiuni de cand au scos meniul de la recovery?
am vazut ca exista un rom pe http://roeddie.blogspot.ro/p/vodafone-smart-ii-alcatel-v860.html care merge instalat de pe pc cu telefonul pus pe fastboot, insa are si asta lipsuri gen nu ii poti da in caz de ceva factory reset ca ti-l face bricked -.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by BonJovi4EveR, 08 November 2014 14:32



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 29-03-2024, 00:21:35
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x