User
Pass
2FA
 
 

Atenþie, bãrbaþi! A fost descoperitã strategia

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message529
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 04-02-2017, 09:29:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Culoarea roºie ne influenþeazã în mod ciudat inconºtientul. Cercetãri recente au sugerat cã ea poate creºte nivelul de atractivitate al unei persoane, având totodatã capacitatea de a-i determina pe profesori dã evalueze mult mai dur lucrãrile ºi chiar sã îi îndrume pe oameni sã se vaccineze împotriva bolilor cu transmitere sexualã.

Acum pe aceastã listã putem adãuga ºi faptul cã roºul îi poate convinge pe bãrbaþi sã plãteascã mai mult chiar ºi pentru aºa-zisele produse reduse.

„Consumatorii de sex masculin percep reducerile ca fiind mai mari atunci când preþurile sunt scrise cu roºu, comparativ cu situaþiile în care sunt scrise cu negru. Atunci când bãrbaþii vãd preþurile scrise cu roºu, ei au o atitudine pozitivã, percepându-le ca fiind mult mai mici decât în realitate”, au notat autorii studiului.

Într-un experiment, 163 de absolvenþi ai unei facultãþi de afaceri au fost rugaþi sã îºi imagineze cã sunt nevoiþi sã utileze un apartament. Apoi, participanþii au primit o o broºurã în care se gãseau 3 prãjitoare de pâine ºi 2 cuptoare cu microunde. Jumãtate dintre participanþi au vãzut o broºurã în care preþurile erau scrise cu cernealã neagrã, în timp ce restul participanþilor au primit o broºurã în care preþurile erau trecute în roºu.

Ulterior, participanþii au fost rugaþi sã evalueze dacã magazinul chiar le oferea niºte discounturi veritabile ºi apoi sã descrie starea emoþionalã pe care o simþeau în acest motiv (dacã erau fericiþi, mulþumiþi, încântaþi).

Rezultatele au indicat cã „bãrbaþii percep preþurile ca fiind mai scãzute atunci când sunt scrise cu roºu. În schimb, aceastã tendinþã nu s-a constatat ºi în rândul femeilor”. Aceastã percepþie pare sã fie determinatã de emoþii. Bãrbaþii care au vãzut preþurile scrise cu roºu au declarat cã au experimentat mai multe emoþii pozitive, comparativ cu restul subiecþilor.

Într-un alt experiment realizat pe 152 de studenþi, participanþii au declarat atât nivelul lor de cunoºtinþe legate de prãjitoare de pâine ºi cuptoare cu microunde, cât ºi „interesul de a învãþa despre aparatele de bucãtãrie”. Apoi, la fel ca în cazul de mai sus ei au fost împãrþiþi în douã grupuri ºi au primit cele douã tipuri de broºuri.

Din nou, diferenþa de percepþie a preþului a fost evidenþiatã, doar cã de data aceasta ea a fost mai mare în rândul bãrbaþilor care aveau un nivel scãzut de cunoºtinþe legate de aparatele electrocasnice.

Prin urmare, aceastã a doua cercetare demonstreazã cã „puterea” culorii roºii se manifestã atunci când bãrbaþii nu se pricep foarte bine la domeniul în care fac cumpãrãturile.

Morala acestor cercetãri ar fi cã nu trebuie sã vã trimiteþi partenerii de sex masculin sã cumpere lucruri de care ei nu sunt interesaþi sau despre care nu ºtiu prea multe, deoarece ei sunt dispuºi sã plãteascã mult mai mult pe aceste produse decât ar trebui.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 15:57:01
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x