User
Pass
2FA
 
 

Criogenizarea unei fete de 14 ani a generat un scandal uriaº între cercetãtori.''Creeazã

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message415
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 10-12-2016, 23:14:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Dezbaterile din spatele practicii criogenizãrii devine una din ce în ce mai generalizatã, cãci cercetãtorii ºi cei care susþin aceastã practicã se tem sã nu fie acuzaþi sau greºit înþeleºi.

Criobiologul Ramon Risco susþine cã oamenii de ºtiinþã riscã sã îºi distrugã carierele ºi sã fie excluºi din societãþile ºtiinþifice dacã iau parte la asemenea proceduri, procedurã care a fost aplicatã ºi în cazul fetei de 14 ani, din Marea Britanie, care a fost criogenizatã dupã ce a murit în urma unui cancer agresiv.

Aceste acuzaþii vin dupã ce tatãl acelei fete i-a acuzat pe cei care practicã aceastã metodã cã doar obþin beneficii de pe urma oamenilor care se aflã în situaþii care îi fac vulnerabili. În urma unei discuþii cu membrii Institutului de Criogenie din Detroit, acesta a afirmat: "Sunt de pãrere cã aceºtia creeazã o falsã speranþã pentru toþi cei cãrora le e teamã de moarte. Atunci când am întrebat dacã existã mãcar o ºansã de 1 la un milion ca fiica mea sã fie readusã la viaþã, au spus cã nu pot confirma acest lucru."

Cu toate acestea, Risco a afirmat cã, în viitor, este probabil ca acest lucru sã fie posibil, dar înainte de a se oferi un verdict clar, va trebuie testatã eficienþa acestei metode pe ºoareci, de exemplu.

Tom Gibson, membru al unei organizaþii non-profit care pregãteºte corpul fetei pentru transportul în Michigan, acolo unde va avea loc procedura, este de pãrere cã se încearcã aducerea unor prejudicii doar pentru a se mediatiza cât mai mult acest caz ºi pentru a se asigura un profit pentru cei care exploateazã acest eveniment.

Astrofizicianul Martin Rees este de pãrere cã acest lucru a luat o prea mare amploare, afirmând: "Foarte mulþi oameni de ºtiinþã se tem cã, dacã embrionii pot fi conservaþi, acest lucru nu se poate aplica ºi în cazul oamenilor. Dar, chiar dacã ar fi o dezvoltare dezirabilã, ceea ce nu cred, mulþi cercetãtori vor alege sã nu participe la astfel de proceduri pentru cã sunt de pãrere cã aceasta nu este o procedurã uºoarã. "



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 28-04-2024, 08:29:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x