User
Pass
2FA
 
 

Cum se fac clatitle si pandispanul ?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash

Clatite sau Chec
Clatite
89%
 89%  [ 17 ]
Chec
10%
 10%  [ 2 ]
Total Votes : 19

Author Message1663
georgegs

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-11-2013 10:34)
Joined: 29 Jan 2010
Posts: 47, Topics: 6
Location: Bucuresti

Reputation: 32.1
Votes: 5

   
Post Posted: 05-06-2010, 00:12:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Deci am deschis acest topic ca sa va invat sa faceti doua retete favorite ale mele - Clatite si Pandispan (chec)

Nr.1 Clatite

Dificultate: **
Pret: *

INGREDIENTE
-3 oua
-2 plicuri de zahar vanilat
-dupa gust esenta de Rom, Vanilie, Migdale, Lamaie etc. (Recomand sa puneti Lamaie + inca ceva)
-0.5 l de apa minerala
-500g-800g chiar si 1kg Faina (aici se masoara din ochi - )


PREPARAREA

Se sparg cele 3 oua intr-un vas de prefarat adanc ( exp: o olicica, galetusa , etc. nu puneti in fafuri )
Se pun in acest vas, alturi de cele 2 plicuri de zahar vanilat si esentele de lamaie si Rom (eu prefer rom)
Se amesteca cu mixerul la viteza mare pana se omogenizeaza.
Dupa se aduga apa minerala in vas si se amesteca putin (Atentie fece o spuma care poate curge din vas asa ca aveti grija cum turnati apa)
Incepem turnare fainei aici cum am mai zis se ia din ochi se porneste mixerul pe viteza mica si se toarna cate putin pana cand aluatul devine cremos


Trecem la aragaz

Se ia galetusa - si un polonic

Punti tigaia la incins si turnati 3-4 picaturi de ulei (asta doar prima data, in cazul in care ai tigaie cu teflon)

Umpleti polonicu cu aluat si turnati in tigaie miscando uniform ca sa se intinda pe toata suprafata ei.
Problema intoarcerei se face din incheietura maini - - (personal prima am lipito de hota:)) )

Dupa gatire se orneaza cu Fieeeti, dulceata (caise, capsuni, prune, visine, etc) si se impatureste sau se rasuceste
Si ultimu pass Pofta Buna

Nr.2 Pandispan sau numele popular CHEC

Difilcultate: ****
Pret: ***

INGREDIENTE

7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
1 zahar vanilat
2 linguri cacao

PREPARAREA

Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.

Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.

Se coace la foc potrivit 40-45 minute.

!!! ATENTIE !!! nu deschideti cuptorul cel putin 30 de minute ca altfel da inapoi pe scurt nu se mai umfla (am patito)

Eu personal am invatat reteta din pofta si va scriu aici ca sa va bucurati si voi de retete gustuase - la aceasta reteta reusita este sigura
!!! ATENTIE !!! Dupa scoaterea din cuptor NU TAIATI CU CUTITU pentru ca se transforma in coca - si ii piere gustu , iar singur care il va manca este gunoiul:D daca va omora pofta RUPETI - dupa ce se raceste puteti folosi cutiul de paine:)


SA AVETI POFTA


Mereu unde ai nevoie:) si chiar cand nu ai nevoie:(
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
^Joker^Face^
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-07-2010 20:10)
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 5, Topics: 1
Location: in the cards

Reputation: 65.7
Votes: 3

Post Posted: 23-07-2010, 20:17:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

am eu o reteta mai simpla pt incepatori
[b]Ingrediente:
300g faina
fineti/dulceata
2 oua
Sifon/Apa minerala/lapte ATENTIE:la fiecare 300g de faina se pun 2 oua ex: 600g faina 4 oua masurati si din ochi daca doriti
Pasul1: mai intai punem faina intr-un bol facem o gaura in centru si se adauga ouale
Pasul2:punem sifon apa minerala sau lapte intr-o cana si dupa accea turnati peste compozitie si bateti cu blenderul pana devine o compozitie semilighida fara cocoloase adaugati in timp ce amestecati compozitia sifonul sau apa minerala pana se omogenizeaza si nu ramane nici o cocoloasa
Pasul3:Se lasa 30min-1h sa stea
Pasul4:Se ia o tigae se pune ptuin ulei si intindeti uleiul pe tigae sucind tigaia sus jos stanga dreapta
Pasul5 si ultimul:puntei cate un polonic si intindeti aluatul in tigae prin rasucirea ei in toate directiile pana cand se intinde uniform in tigae.Si se lasa 40 sec sa se faca dupa o intoarceti pe partea cealalta parte puneti fineti/dulceata rulatio si gata.
Pofta Mare



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 18-01-2025, 22:30:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x