User
Pass
2FA
 
 

Dependenþa este, de fapt, o adevãratã boalã. Un neurolog a schimbat total modul în care es

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message547
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 30-12-2016, 17:38:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aproximativ 21 de milioane de americani sunt afectaþi direct de dependenþa de doguri ºi de alcool în fiecare an, iar acest averaj este aproape egal cu cel al bolnavilor de diabet, potrivit unei statistici a chirurgului american Vivek Murthy.

Potrivit unei statistici a anului 2015, mai mult de 27 de milioane de locuitori ai Statelor Unite consumã atât droguri legale, cât ºi ilegale, iar 66 de milioane au afirmat cã au consumat alcool peste limita normalã luna trecutã. Acest lucru l-a fãcut pe Vivek Murthy sã priveascã dependenþa dintr-o altã perspectivã: "Este nevoie de o schimbare culturalã în ceea ce priveºte modul în care percepem dependenþele. Aceasta este vãzutã mai mult ca o decãdere moralã, iar acest stigmat a fost folosit ani de-a rândul, dar cei care suferã de anumite dependenþe au nevoie, într-adevãr, de ajutor medical. Mai mult, trebuie sã fie extrem de clar faptul cã dependenþa nu este un defect, ci este o boalã cronicã în sine, care trebuie abordatã exact cum abordãm ºi bolile cardiace, diabetul sau cancerul."

Aceastã idee este susþinutã de studiile demarate anterior, dar ºi de nenumãraþi neurologi ºi psihiatri. Tratamentul împotriva dependenþei poate varia de la persoanã la persoanã, dar poate include terapia comportamentului cognitiv, o formã de psihoterapie în care terapeutul ºi pacientul lucreazã împreunã pentru a înlocui comportamentele nesãnãtoare deprinse de pacient cu noi moduri creative de gândire ºi, dacã este nevoie, se vor prescrie ºi medicamente.

Dependenþa este forma unui comportament patologic, susþine Maia Szalavitz, neurolog ºi autoare. De asemenea, este de pãrere cã dependenþa creeazã dorinþe foarte puternice, precum cea de a consuma droguri în mod repetat chiar dacã nu apare niciun efect benefic, fenomen ce se manifestã în mod contrar cu ceea ce cred oamenii cu privire la consumul de droguri: consumarea acestora doar pentru cã oferã o stare de euforie.

[/b]



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 15:54:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x