User
Pass
2FA
 
 

Nuca de cocos - Beneficii pe care multi nu le stiu!!

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message672
reflexstyle

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-11-2019 20:27)
Joined: 25 Jun 2012
Posts: 49, Topics: 20
Location: Iasi

Reputation: 66.7
Votes: 8

   
Post Posted: 09-06-2015, 12:17:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nuca de cocos poate fi consumata sub multe forme: lapte de cocos, pulpa de cocos, apa de cocos, ulei de cocos, integrata in sosuri si garnituri diverse. Multa lume se fereste de nuca de cocos datorita continutului de grasimi saturate, dar vom vedea ca nuca de cocos este atat un aliment exotic gustos, dar si sanatos.

Cum se consuma nuca de cocos?
1) Apa de cocos - este lichidul incolor ce umple nuca de cocos extras din nuci tinere, dar si mature (mai putin cantitativ); bogata in electroliti, vitamine si minerale si folosita cu succes ca bautura pentru sportivi, chiar si cu un continut scazut de sodiu; solutie naturala ce poate inlocui cu succes bauturile racoritoare artificiale.

2) Lapte de cocos - facut in casa sau cumparat, poate fi utilizat ca bautura sau in diverse retete culinare se prepara la blender din apa si bucati sau fulgi de cocos, lasati la inmuiat cateva ore este adesea confundat cu lichidul ce umple nuca de cocos.

3) Crema de cocos - este o varianta a laptelui de cocos cu mai putina apa.

4) Uleiul de cocos - se extrage din pulpa nucilor mature este stabil la temperaturi inalte si deci util pentru gatit contine trigliceride cu lant mediu (MCT) ce ajuta in prevenirea infectiilor si la pierderea in greutate se foloseste pentru calmarea eczemelor si iritatiilor, chiar si a iritatiilor de scutec la bebelusi si copii.
- efect antiviral, antibacterian, antifungic benefic in herpes, dermatite, eczeme, eruptii
- bogat in acid lauric cu efect antiviral, prezent si in laptele matern
- poate fi folosit pentru curatarea gurii prin tehnica “oil pulling” – dimineata plimbati prin gura uleiul de cocos timp de cateva minute; scuipati si curatati limba – aceasta metoda ayurvedica este benefica pentru detoxifiere.

5) Fulgii de cocos - reprezinta pulpa rasa a nucii de cocos; de cele mai multe ori in comert se gasesc degresati, dar se recomanda utilizarea fulgilor nedegresati se folosesc la deserturi si cruste pentru alimente la cuptor si in prepararea laptelui de cocos.

6) Nuca de cocos verde - este nuca tanara, are o pulpa mult mai subtire decat nuca matura se foloseste pentru cantitatea mare de apa de cocos continuta, desi la noi in tara se gaseste mai greu


Cum se alege o nuca de cocos?

Cand alegi o nuca de cocos uita-te sa nu fie foarte tocita la exterior si agit-o. Cu cat auzi mai mult lichid (apa de cocos) agitandu-se, cu atat nuca este mai proaspata. Dupa ce spargi nuca de cocos, pulpa trebuie sa fie ferma si alba. Daca este galbena nu se recomanda consumul ei. Pulpa trebuie consumata rapid. Daca observati pete roz pe suprafata ei, aruncati-o – acela este mucegaiul nucii de cocos.

Cel mai usor mod de a sparge nuca de cocos are cativa pasi:

1) infigeti o andrea sau alt obiect ascutit in cel putin unul din cele 3 noduri ale nucii si scurgeti apa intr-un pahar
2) infasurati nuca intr-un prosop
3) puneti nuca pe o suprafata tare (nu pe parchet sau gresie) si loviti-o in mai multe puncte cu un ciocan
4) pulpa ar trebui sa se desprinda usor de invelisul tare; daca doriti puteti curata si membrana maro care inveleste pulpa (absolut necesar pt laptele de cocos)

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 03-05-2024, 09:07:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x