User
Pass
2FA
 
 

Rețetã melcișori cu nuca

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message233
Blade22

[:::Zmp.freakz.ro:::']



Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135, Topics: 668
Location: Romania,Arad

Reputation: 54.2
Votes: 637

         
Post Posted: 18-12-2016, 08:26:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
Aluat, - 370 gr faina, - 230 ml lapte, - 50 gr unt, - 50 ml ulei, - 2 linguri de zahar, - 1 galbenusuri, - praf de sare, - 7 gr drojdie, Umplutura:, - 300 gr nuca, - 3 linguri zahar pudra, - 1 galbenus de ou, - 2 linguri lapte, Extra, - 1 ou
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi


Mod de preparare
Aluatul


Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.


Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.


Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.


In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.


Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).


Umplutura


Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .


Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.


Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.


Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.


Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.


Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .



Casuta vocala @Blade
FREE
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-02-2025, 19:08:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x