Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Rețetã melcișori cu nuca
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
232
Blade22
[:::Zmp.freakz.ro:::']
Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135
,
Topics: 668
Location:
Romania,Arad
Reputation:
54.2
Votes
: 637
Posted: 18-12-2016, 08:26:54
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Aluat, - 370 gr faina, - 230 ml lapte, - 50 gr unt, - 50 ml ulei, - 2 linguri de zahar, - 1 galbenusuri, - praf de sare, - 7 gr drojdie, Umplutura:, - 300 gr nuca, - 3 linguri zahar pudra, - 1 galbenus de ou, - 2 linguri lapte, Extra, - 1 ou
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Aluatul
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).
Umplutura
Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .
Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.
Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.
Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.
Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.
Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .
Casuta vocala @Blade
FREE
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-02-2025, 19:06:38
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details