User
Pass
2FA

Religie
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help
Author Message13668
aste

[#marinar]

Status: Offline
(since 09-08-2019 12:06)

Votes: 228

Post Posted: 05-05-2009, 21:04:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

trist nu ?! spovedit si impartasit cred cand eram mic doar :-s
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
blader

[Madness?]

(since 05-01-2016 15:32)

Votes: 44

Post Posted: 05-05-2009, 21:44:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MegaHertz wrote:
Stii care e problema nu exista nici atei adevarati si nici crestini adevarati , dar sunt multi care se considera ca atare

Uite ca ma faci sa-mi incalc juramantul. Lasa bre psihologia ca nu-i de tine. -

Dereglat, ca un ceas antic.
Exile the Ninja wrote:
In2ition , esti un carnat afumat. Ada' slanina aici si o felie de pita, te mananc ba.

0 0

Back to top
MegaHertz

[Mentally Stable]

(since 05-09-2009 20:54)

Votes: 10

Post Posted: 05-05-2009, 21:54:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ce psihologie domne' ?
0 0

Back to top
headpxkr9n
[Banned user]

Banned

(since 29-08-2009 20:20)

Votes: 15

Post Posted: 06-05-2009, 07:41:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sa stii,blendare,ca ii dau dreptate lui ritmer,deoarece se potriveste suta la suta cu ce a zis proful meu de religie.

Patience and persistence can bring down the tallest trees.

I am a world before I am a man
I was a creature before I could stand
I will remember before I forget
0 0

Back to top
felixcat

[baka neko]

(since 15-07-2014 15:00)

Votes: 50

Post Posted: 06-05-2009, 08:40:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

0 0

Back to top
Akazuk

[rank][/rank]

(since 24-08-2024 12:52)

Votes: 106

Post Posted: 06-05-2009, 11:06:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Care-i ateu pozitiv si care-i negativ ? -
0 0

Back to top
MegaHertz

[Mentally Stable]

Post Posted: 06-05-2009, 11:19:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

felixcat wrote:

Stii si denumirea simbolurilor ? -

0 0

Back to top
felixcat

[baka neko]

Post Posted: 06-05-2009, 11:22:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

trebuie sa recunosc ca doar ochiul lui horus, crucea egipteana simbolul celtic pt trimitate si pentagrama..dar po afla -
daca e sa vorbim despre rune veritabile.. acesta este alfabetul:

0 0

Back to top
Advocad

[Creep]

(since 05-08-2011 22:08)

Votes: 11

Post Posted: 06-05-2009, 12:18:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da.. toti suntem credinciosi.. in felul nostru.. dar mai nimeni nu se duce la biserica -. Si cei care se oconsidera atei 100% tot cred in ceva.

iubesc, urasc, injur, iert, uit, beau, mint, plang, distrug, fur, creez, protejez, daruiesc, merg inainte.. sunt doar om.
0 0

Back to top
Levier
[Banned user]

Banned

(since 21-08-2012 11:57)

Votes: 126

Post Posted: 06-05-2009, 12:53:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

felixcat wrote:
cine se agita ca eu nu am fost pe faza -

trebuia sa serveasca de prevenire, nu se agita nimeni inca dar si blader si eu am vazut destule forumuri unde toti erau calmi pana se ajungea la religie, unde incepea al treilea razboi mondial...

@advocad : ateismul nu presupune lipsa de credinta, ala-i non-teism, ateismul presupune respingerea religiei deoarece nu poate fi dovedita.

@megahertz : ateismul este o reactie la fanatismul religios in general, nu neaparat la crestinism, desi as tinde sa-ti dau o mai mare doza de dreptate fiindca spre deosebire de islam care e la fel impus in programe scolare si toate cele, la crestini e mult mai liberala toata treaba, mai glumesti cu iadu si nu ai frica oripilanta de iad cand zici ca esti ateu.

@HBO : poate mai marginalizat ca un evreu, dar macar nu te faceau jidan odata la patru cuvinte - (sau poate ei nu fac ca mine...)

0 0

Back to top
MegaHertz

[Mentally Stable]

Post Posted: 06-05-2009, 13:13:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aha si noi astia care suntem oripilati de fanatismul religios ar trebuie sa ne consideram atei ? Eu de pilda vad in religie ceva personal , intim , solitar si nicidecum " efectul de turma " , si nu simnt nevoia de a purta eticheta unei religii , in fond religia presupune niste reguli iar asta presupune mai departe suprimarea libertatii . Deci sunt ateu ? - Eu unu nu am reusit sa gasesc o definitie concludenta a ateismului . Si daca ma intrebi pe mine Budismul mi se pare cea mai sanatoasa religie -
0 0

Back to top
felixcat

[baka neko]

Post Posted: 06-05-2009, 15:08:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Deismul este o orientare filozoficã-religioasã din secolele XVII-XVIII, care recunoºtea existenþa lui Dumnezeu numai ca o cauzã primarã, impersonalã a lumii, negând ideea întruchipãrii lui Dumnezeu într-o persoanã ºi teza intervenþiei acestuia în viaþa naturii ºi a societãþii.

Deistul crede în existenþa unui Dumnezeu, sau unei fiinþe supreme, dar neagã religiile, bazându-ºi credinþa numai pe lumina primitã de la naturã, trecutã prin filtrul raþiunii. Deiºti renumiþi au fost: Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson º.a.
poate te regasesti in definitia asta -
daca e cineva care ajunge sa se certe din discutiile astea e de'a dreptul patetic.
am bantuit pe cateva forumuri de specialitate si intradevar mai ca nu se gauitau dar sper ca nu e cazul si aici.

0 0

Back to top
Advocad

[Creep]

(since 05-08-2011 22:08)

Votes: 11

Post Posted: 06-05-2009, 17:09:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

felixcat wrote:
... negând ideea întruchipãrii lui Dumnezeu într-o persoanã ºi teza intervenþiei acestuia în viaþa naturii ºi a societãþii.

Pe aproape felix.. nu prea vad mana lui Dumnezeu sa plesneasca violatorii de copii.. criminalii in serie.. sau pe liderii care decid cine traieste si cine moare.. ne consolam cu gandul ca vor suferi in iad.. cine suntem noi sa-i judecam.. bla bla bla..

iubesc, urasc, injur, iert, uit, beau, mint, plang, distrug, fur, creez, protejez, daruiesc, merg inainte.. sunt doar om.
0 0

Back to top
MegaHertz

[Mentally Stable]

Post Posted: 06-05-2009, 17:33:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

felixcat wrote:
Deismul este o orientare filozoficã-religioasã din secolele XVII-XVIII, care recunoºtea existenþa lui Dumnezeu numai ca o cauzã primarã, impersonalã a lumii, negând ideea întruchipãrii lui Dumnezeu într-o persoanã ºi teza intervenþiei acestuia în viaþa naturii ºi a societãþii.

Deistul crede în existenþa unui Dumnezeu, sau unei fiinþe supreme, dar neagã religiile, bazându-ºi credinþa numai pe lumina primitã de la naturã, trecutã prin filtrul raþiunii. Deiºti renumiþi au fost: Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson º.a.
daca e cineva care ajunge sa se certe din discutiile astea e de'a dreptul patetic.
am bantuit pe cateva forumuri de specialitate si intradevar mai ca nu se gauitau dar sper ca nu e cazul si aici.

Nici macar , eu consider ca Dumnezeu este intr-o continua creatie - .

Advocad @ lucru ala nu are nici cum sa se intample - " Lumea se poate justifica doar ca fenomen estetic " ( Nietzsche ) Deci lumea nu are un scop in sine , si nu exista nici un razboi intre bine si rau asa cum vad crestinii . Sunt doar scopuri inviduale care se rezuma la " desavarsirea vocatiei " adica desavarsirea unui rol , caci lumea nu este nimic altceva decat un Teatru Universal , ca sa fiu mai concis - Asta e opinia mea , cam atat .

0 0

Back to top
Levier
[Banned user]

Banned

(since 21-08-2012 11:57)

Votes: 126

Post Posted: 06-05-2009, 18:10:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MegaHertz wrote:
felixcat wrote:

Nici macar , eu consider ca Dumnezeu este intr-o continua creatie - .

Advocad @ lucru ala nu are nici cum sa se intample - " Lumea se poate justifica doar ca fenomen estetic " ( Nietzsche ) Deci lumea nu are un scop in sine , si nu exista nici un razboi intre bine si rau asa cum vad crestinii . Sunt doar scopuri inviduale care se rezuma la " desavarsirea vocatiei " adica desavarsirea unui rol , caci lumea nu este nimic altceva decat un Teatru Universal , ca sa fiu mai concis - Asta e opinia mea , cam atat .

As plusa cu versurile lui Eminescu care se refera cam tot la asta si voi si explica la ce ma refer :
A fi? Nebunie si trista si goala;
Urechea te minte si, ochiul te-nseala;
Ce-un secol ne zice ceilalti o dezic.
Decât un vis sarbad, mai bine nimic.

si zic asta fiindca uite, avem pilda lui onan in care o creatura a lui dumnezeu a fost omorata de catre "El" fiindca a refuzat sa lase grea pe nevasta fratelui sau care murise de curand.
De o mie de ani incoace, asemenea practica nu mai e asa comuna. Da, exista cazuri cu frati care s-au omorat intre ei pentru nevasta unuia dintre ei dar nu a mai omorat dumnezeu pe nimeni ca "si-a varsat samanta".
(ca nota de subsol: pilda lui onan cu varsatul samantei este si sursa cuvantului onanie care nu vreau sa-l explic ca sunt asa aproape de ban..)

Deci in fond, cum e?
Eu ca observator, zic ca religiile avraamice (iudaism, crestinism si islam) sunt de fapt ca trei chestii succesive, adica uite:
iudaismul recunoaste pe moise ca profet si ultim profet.
crestinismul recunoaste pe moise ca profet si pe iisus ca profet, dar iisus e ultimul profet.
Islamul recunoaste si pe moise, si pe iisus ca profeti dar ultimul profet e mahomed (mehmet).
si de fapt si de drept, yahve si allah sunt cuvintele in iudaica si araba pentru dumnezeu. unde anume e marea diferenta care ii face sa-si dea in cap ca niste cretini?

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help  
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next    

The time now is 03-05-2025, 18:36:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password