Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Coji de cartofi
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
218
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 24-11-2015, 10:31:40
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
8 cartofi medii
8 felii bacon
8 lingurite ulei
condimente(sare, piper, praf usturoi, boia)
1 lingura unt
Topping 1
- Branzeturi razuite(de care va plac, eu am pus un amestec de Ementaler, Edam si Cheddar gata razuite si Gorgonzola care am taiat-o fasii caci e prea moale sa o razuiti; gorgonzola o puteti inlocui cu branza burduf sau branza iute de capra)
- cateva fire de ceapa verde
- smantana
Topping 2
- pasta de usturoi copt
- o lingura de smantana
Mod de preparare
Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa de jur imprejur cu o furculita. Se amesteca uleiul cu condimente, sa-l aromatizam si ungem fiecare cartof cu cate o lingurita de ulei. Se pun in tava cuptorului(nu folositi hartie de copt dedesubt!) si se coc la 200C circa 1 ora, pana intra furculita usor in ei.
Langa cartofi am pus si usturoiul la copt, in folie de aluminiu.
In timpul cat s-au copt cartofii am taiat baconul felii si l-am prajit fara ulei pana s-a facut crocant. L-am scos pe servetele sa se absoarba excesul de grasime si l-am taiat apoi cuburi mici mici.
Am scos cartofii de la cuptor, i-am taiat pe lungime si i-am scobit de miez cu o lingurita. Trebuie sa ramana foarte putina pulpa pe coaja, cam 2 mm.
*Nu aruncati miezul de la cartofi, folositi-i la alta mancare, eu am facut gnocchi
Am pus cojile in tava in care i-am copt intai cu taietura in jos 10 minute, apoi i-am intors, i-am uns pe interior cu unt topit si i-am mai lasat 10 minute. Trebuie sa se faca crocanta coaja.
* pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
** o alta varianta la pasul asta ar fi sa-i prajiti in ulei, dar nu cred ca e cazul sa adaugam calorii.
Pentru cei cu primul topping am procedat asa:
- am presarat branza razuita in coji, nu trebuie sa-i umpleti ci doar sa acoperiti fundul
- am pus cate o feliuta de gorgonzola
- am presarat cuburi de bacon
Pentru cei cu toppingul de usturoi:
- am uns interiorul cojilor cu pasta si apoi am presarat bacon
Presaram sare si piper si ii mai dam la cuptor 5 min sa se topeasca branza.
* pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
I-am servit cu smantana si ceapa verde presarata deasupra.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 29-04-2024, 16:04:01
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details