Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Atentie! Aceasta este versiunea LowFi a topicului! Click
aici
pentru varianta originala.
[Ro][4.3.4] Shadow Priest PvE Guide
Go to page
1
,
2
Next
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
WOW
->
Cataclysm
Author
Nytrox
[bored]
Posted: 09-09-2014, 13:29:19
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Introducere
;
Rase
;
Stats
;
Talents & Glyphs
;
Rotatie
;
B.I.S Gear
;
Enchants & Gems
;
Profesii
;
Macros
;
Addons
;
Dragon Soul Tips & Tricks
.
De ce Shadow Priest in Cataclysm?Pentru ca aceasta clasa se adapteaza in diverse situatii si este avantajata de fiecare encouter din dragon soul.Pe langa dps-ul urias pe care il poate scoate,datorita unor abilitati precum
Vampiric Embrace
(wowhead link)
si
Divine Hymn
(wowhead link)
devine o necesitate in fiecare raid.
Horde
Troll-aceasta clasa ofera cel mai mare boost de dps,oferind 20% haste timp de 10 secunde(1,11% haste pasiv)-
Berserking
(wowhead link)
.
Goblin-ofera 1% haste pasiv si devine cea mai buna alegere dupa troll,oferindu-ti posibiliate de a atinge haste cap-ul mai usor-
Time is Money
(wowhead link)
.
Alliance
Worgen-ofera 1% critical chance pasiv(aproximativ 179 critical strike rating)-
Viciousness
(wowhead link)
Human-ofera 3% spirit increase,adica aproximativ 66,tinand cont ca 1 priest la bis gear are aproximativ 2000 spirit.-
The Human Spirit
(wowhead link)
Intellect>Hit=17%>Haste=31.25%(2505)>Mastery>Critical
Intellect-spell power,critical strike chance si mana pool mai mare,fiind cel mai important stat.
Haste-cast time mai rapid la spelluri+extra ticks la doturi odata cu atingerea unor haste brakpoints prezentate in tabelul de mai jos:
!Haste ratingul este diferit pe freakz.Concentrati-va sa ajungeti la procentul de haste cu shadowform up.
Mastery-creste damageul dat de mind blast/mind spike pe fiecare shadow orb si damage increasul pe doturi primit din empowered shadow.
Critical-este ultimul stat pentru un shadow priest in pve in aproape orice encounter,exceptand spine-ul;o sa detaliez in sectiunea pentru Dragon Soul.
Recomand sa puneti 2 puncte in Inner Sanctum deoarece ca shadow priest puteti conserva foarte usor mana cu gear decent si nu aveti nevoie de 3 puncte in Mental Agility.
Rotatia difera in functie de gearul pe care il aveti,mai exact daca aveti sau nu 4 piese.
Rotatie w/o 4p:swd:pain->mind flay pana la 5 stackuri de evanghelism si minim 1 shadow orb->archangel->mind blast->vampiric touch->devouring plague->shadowfiend(!atentie,shadowcrawl trebuie dat de voi.nu il lasati pe auto-cast.il puteti pune in macro cu mind blast,respectiv fiecare abilitate de damage)->mind flay->mind blast.
Rotatie de 4 piese:mind flay x1 pentru 5 stackuri de evanghelism->shadowfiend->archangel->mind blast->mind spike x5
->macro(/cancelaura Mind Melt /cast Mind Blast)->mind spike x3->vt->swd:p->dp->mb-in cazul in care nu aveti buffe de haste precum insignia si heroism.
->dp->mind blast->ms x3->vt->swd:p->mb->dp daca beneficiati de extra haste in cantitati mari.
De aici tineti dot up si mind blast la cooldown.Aveti grija sa aveti empowered shadow mereu pe voi.Cand bossul are sub 25%,folositi Swd:Death la cooldown.
Dot refresh:pentru up time maxim la doturi dati refresh intre penultimul si ultimul tick;dotul final va avea 1 tick in plus si o durata mai mare cu numarul de secunde ramase din dotul anterior.
De exemplu,vampiric touch are durata initala de 15 secunde,mai are 2 secunde,castati vt,iar acesta va lua refresh la 1 secunda;dotul final va avea o durata de 16 secunde.
Rotatie AoE:Mentineti empowered shadow up,puneti vampiric touch pe toti mobii daca au destul
HP
incat sa ramana in viata minim 15 secunde de la ultimul vt aplicat in cazul in care sunt ~6 targete sau mai putine;daca sunt mai multe incepeti spamul de mind sear.
In cazul in care sunt 3 targete sau mai putine puneti doturi pe toate targetele dupa care dati mind sear,dar nu uitati sa tineti doturile up.
La 2 targete doturi pe amandoua si rotatie single target.
Tip:De fiecare data cand folositi 1 spell cu instant cast miscati-va pentru o sansa mai mare de a procui shadowy apparitions.
Meta:
Burning SHadowspirit Diamond
Red:
Brilliant Queen's Garnet
Blue:
Purified Shadow Spinel
(wowhead link)
Yellow:
Artful Lava Coral
/
Reckless Lava Coral
Head
:
Arcanum of Hyjal
Shoulders
:
Greater Inscription of Charged Lodestone
Back
:
Enchant Cloak - Greater Intellect
Chest
:
Enchant Chest - Peerles Stats
Wrist
:
Enchant Bracer - Mighty Intellect
Hands
:
Enchant Gloves - Greater Mastery
Waist
:
Ebonsteel Belt Buckle
Legs
:
Powerful Ghostly Spellthread
Feet
:
Enchant Boots - Mastery
Offhand
:
Enchant Off-Hand - Superior Intellect
(wowhead link)
Mainhand
:
Enchant Weapon - Power Torrent
Blacksmithing-ofera 2 sloturi de sockete de 50 intellect.
Tailoring-proc de 580 intellect pentru 15 secunde la aproximativ 55 de secunde.
Engineeringul-chiar daca ofera mai putine statusuri decat cele 2 de mai sus (480 intellect pentru 10 secunde) ,ai avantajul de a-l activa cand doresti.
Code:
#showtooltip Mind Flay
/cast [nochanneling: Mind Flay] Mind Flay
Code:
#showtooltip Mind Sear
/cast [nochanneling: Mind Sear] Mind Sear
Code:
/cast [target=focus] Spell Name
Code:
/cancelaura Mind Melt
/cast Mind Blast
Targetting macro pentru ds.Puteti elimina sau adauga ce npc doriti voi pentru fiecare encounter.
Code:
/target Burning Tendons
/target Twilight Assault Drake
/target Flail of Go'rath
/target Mana Void
/target Bound Lightning Elemental
Code:
#showtooltip Mind Blast
/cast Shadowcrawl
/cast Mind Blast
Code:
#showtooltip Mind Spike
/cast Shadowcrawl
/cast Mind Spike
Code:
/cast Shadowfiend
/cast Shadowcrawl
Code:
/cancelaura Dispersion
Needtoknow-Buff tracking.
Plate Buffs-Debuff tracking.
Extracd-Trinkets cooldowns.
ForteXorcist-Dot tracking.
DeadlyBossModes(DBM)
Recount-damage metter.
Skada-damage metter-consuma mai putin decat recountul.
Eu folosesc Elvui+Needtoknow+Extracd.
Morchok
Daca aveti raid capabil puteti sta in centru si sa puneti doturi pe ambii bosi.Pastrati max range fata de Morchok,dupa ce i-a tras pe ceilalti sub el,va duceti la max range fata de clona si altfel nu o sa fiti trasi sub niciunul.
Pastrati dispersionul in caz ca veti avea fir de la 2 cristale in acelasi timp.Va duceti in primul si dati dispersion la al doilea.De asemenea,puteti folosi levitate atunci cand veti fi aproape de sol.
Warlord Zon'ozz
Mentineti toate doturile pe boss in black phase.
Dati Mind Blast + Mind Spikes pe flailuri,multidotting pe eyes.
Burstul il dati la inceput de fight,dupa fiecare black phase,exceptand ultimul phase de bounceuri,pastrandu-l pentru ultimul black phase.
Yor'sahj the Unsleeping
Daca aveti 4 piese,dati shadowfiendul pe globule si pastrati doturile pe boss.
Cand apare mana voidul incepeti sa castati mind sear daca urmeaza faza de aoe.Dupa ultimul tick de la void,dati archangel si continuati rotatia de aoe/single target.
Hagara the Stormbinder
Rotatie de 4 piese in feedback,spike si blast pe elemental,mind flay la final in caz ca urmeaza llightning phase sa ai archangelul inainte de stun.Ajutati healerii pana spre finalul fazei cand va bagati la loc in shadowform.In frost phase incercati sa tineti doturile pe cate 2 piloni.Daca aveti cooldown pe shadowfiend de <1 minut,intrati in bula la finalul fazei si spamati mind flay.
Ultraxion
Ramaneti la soak cu dispersion,folositi macroul de /cancelaura dupa ce a terminat de castat hour of twilight,dati dps si nu uitati sa apasati butonul cand e nevoie.
Warmaster Blackhorn
Urcati scarile si puneti vampiric touch pe primul dragon cand il aveti in range,aplicati si swd:pain si dp in timp ce coborati jos si continuati cu mind flay.Cel mai probabil veti avea 1 shadow orb.Dati mind blast pe primul mob si puneti doturile pe al doilea dragon si pe cei 2 mobi.Cand ultimul enemy de pe barca are <20%
HP
incepeti spamul de mind flay pana faceti minim 1 shadow orb si il pastrati pentru urmatoarea faza.De fiecare data cand zboara dragonii pe deasupra voastra,puneti full dots pe ei,dar aveti grija sa aveti empowered shadow up inainte de a le pune.In timp ce fugiti la onslaught,dati refresh la shadow word pain in caz ca are mai putin de 5 secunde pe anumite targete,shadow word death daca are vreun enemy sub 25%
HP
sau devouring plague.In caz ca este nevoie de soackeri la baraje,puteti face soak singuri daca nu aveti debuff(in shadow form cu rezistance aura sau totem de rezist up).De asemenea puteti sa va puneti 1 scut pentru a reduce damageul luat.Dupa ce a coborat warmaster dati single target pe goriona,dar tineti vt si swd:p up pe warmaster.La swd:pain dati refresh cu mind flay.
Spine of Deathwing
Inainte de fiecare tendon incercati sa pastrati 3 shadow orburi,incepeti cu mind blast shadowfiend si folositi rotatia de 4 piese,dar la a doua serie de spikeuri dati 1 in plus,dp si mb.Dupa ce dati ultimul mind blast,spamati mind spike,iar cand mai e mai putin de 1 secunda din tendon dati devouring plague.Daca prioritatea voastra e dpsul pe tendon,puneti toate doturile pe amalgamation cand apare,dupa care continuati cu spamul de mind flay si mind blast la aproximativ 10 secunde pentru a pastra empowered shadow pe voi.Doturile nu le mai reinnoiti a doua oara pentru ca trebuie sa va axati pe resetarea shadowfiendului.Daca sunteti desemnati sa dati pe corruption,pastrati 3 orburi inainte sa dea stunul si dati mind blast+mind flay.In caz ca dpsul pe tendon este bun,dati shadowfiendul doar in prima faza de tendon si continuati rotatia normala pe amalgamation.Pe corruption blast+spikes.
Astept sugestii legate de cum pot imbunatati guide-ul si diverse opinii legate de rotatie,stats,etc.O sa revin cu edit pentru bis gear.
0
0
ryangg
[Advisor]
Posted: 09-09-2014, 13:54:54
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Din punctul meu de vedere un guide foarte bun...desi mai am de inteles faza cu rotatia diferita de 4 piese
0
0
Dardrayx
[Mentally Stable]
Posted: 09-09-2014, 14:11:29
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Pacat ca talente nu sunt bune.
Deci tu la Yor'sahj nu folosesti burstul sa inteleg? Daca esti foarte atent la mana void si chiar inainte de ultimul tick pe care-l da el dai swd iti faci mana si nu esti nevoit sa dai dispersion sau archangel pentru mana, in felul asta poti da si tu burstul ca tot omul, dar bine inteles trebuie sa tot incerci chestia asta si nu-ti iese mereu.
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 09-09-2014, 14:15:09
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Dardrayx wrote:
Pacat ca talente nu sunt bune.
fii si tu mai exact.
0
0
Dardrayx
[Mentally Stable]
Posted: 09-09-2014, 14:18:53
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ai pus 2 puncte in Mental Agility in loc de 3 si ai pus 2 puncte in Inner Sanctum in loc de unu, dar e banala greseala nu are mare importanta.
edit: Acum am vazut ca asa recomanzi tu, daca e unu incepator mai mult ca sigur o sa aibe probleme cu mana.
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 09-09-2014, 14:20:38
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
daca ai citi tot ce am scris,ce bine ar fi.
Quote:
Recomand sa puneti 2 puncte in Inner Sanctum deoarece ca shadow priest puteti conserva foarte usor mana cu gear decent si nu aveti nevoie de 3 puncte in Mental Agility.
Deja dupa 390 ilvl nu iti mai faci griji cu mana daca joci cum trebuie,deci nu prea ai de ce sa pui 3 puncte acolo.
1
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 09-09-2014, 14:25:58
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
GJ cu ghidul. Nu am apucat sa citesc mare parte din el, dar sunt sigur ca e ok venind de la tine. Dpdv estetic, imi place
+rep
1
0
Outplayedx.
[Mentally Stable]
Posted: 10-09-2014, 19:13:35
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
XRobert01 wrote:
Quote:
Deja dupa 390 ilvl nu iti mai faci griji cu mana daca joci cum trebuie,deci nu prea ai de ce sa pui 3 puncte acolo.
De ce as pune in Inner Sanctum 2 puncte cand pot sa pun in Psychic Horror si sa am un stun pe Twilight Sapper?
1
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 10-09-2014, 19:24:22
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nu e asta problema, ideea era ca priestul la high ilvl nu mai are nevoie de less mana cost pentru spell-uri si poti pune in ce te avantajeaza, fie armura fie un cc.
1
0
Nytrox
[bored]
Posted: 10-09-2014, 19:54:57
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Outplayedx. wrote:
XRobert01 wrote:
Quote:
De ce as pune in Inner Sanctum 2 puncte cand pot sa pun in Psychic Horror si sa am un stun pe Twilight Sapper?
pentru ca inner sanctum te ajuta la toti bosii,iar 1 raid facut cum trebuie are destule stunnuri pentru sapper,death grip,etc,deci nu e o necesitate psyhic horrorul.
0
0
Outplayedx.
[Mentally Stable]
Posted: 11-09-2014, 00:47:47
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Am inteles...esti ocupat cu multi-doting..nu te intereseaza sapper-ul:))
1
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 11-09-2014, 09:16:11
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Outplayedx. wrote:
DPSu' e prioritatea, no?
1
0
Outplayedx.
[Mentally Stable]
Posted: 11-09-2014, 12:24:02
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Daca joci pentru tine...este, dar daca joci sa ajuti raidul...nu prea:D
0
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 11-09-2014, 12:49:15
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Acuma noh, fiecare cum a fost dresat
0
0
Outplayedx.
[Mentally Stable]
Posted: 11-09-2014, 16:06:33
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Bine ca mi-ai zis..sa fiu cu ochii pe tine la raid=))
1
0
skyreaker24
[Faraon intergalactic]
Posted: 11-09-2014, 17:05:05
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Outplayedx. wrote:
sunt o gramada de CC-uri de la restul claselor din raid de aplicat pe sapper, chiar nu are rost sa strici aiurea pct. in Psychic Horror doar pt sapper.
0
0
Outplayedx.
[Mentally Stable]
Posted: 11-09-2014, 17:58:55
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
si inner-ul cu ce te ajuta?influenteaza dps-ul cumva?plus ca shadow priestul nu-si ia damage mare oricum....
0
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 11-09-2014, 18:33:43
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Priestul e clother, si armura e benefica pentru reduce physical damage.
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 11-09-2014, 21:53:45
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
talentul da spell damage redus.e adevarat ca priestul shadow e una din cele mai rezistente clase in pve,dar nu strica sa reduci putin damageul sa mai ajuti healerii.sa pui 1 talent doar pentru1 boss mi se pare aiurea.as fi fost de acord daca tocmai se bagase bossul si te bateai pentru first realm.sapperul ala oricum pica daca stie lumea ce sa faca dintr-un stun de la paladin si 1 cahrge de la warrior.
0
0
odes
[Banned user]
Posted: 11-09-2014, 23:13:57
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Reduced spell
dmg
cu 4% adica practic orice magic
dmg
de la orice boss e cu 4% mai mic (inclusiv ultraxion), orice decrease conteaza.
Increased armor, efectiv iei mai putin din stomp, melee attack de la yor adds, melee de la trash daca e cazu, Disrupting Roar / Shockwave de la warmaster, Burst de la corrupted bloods la spine.
Sapperu ala isi ia cc si neintentionat, un charge un disease un slow de la un mag poate, warr hunter mage sunt prezenti in toate raidurile, chiar nu are rost sa fortezi un priest sa-si faca gimped spec cand altii se pot ocupa de situatie fara sa schimbe nimic, lol.
0
0
klaxx999
[Mentally Stable]
Posted: 15-09-2014, 22:21:39
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
bun guide gg
0
0
Roolx
[Mentally Stable]
Posted: 20-09-2014, 18:25:36
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
gg
0
0
shanecp
[Mentally Stable]
Posted: 29-09-2014, 21:18:22
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Foarte bun ghidul. Ma gandesc ca putea sa mentionezi si de switch-ul de 4 piese t13 cu cea care nu e din set, unii se incurca si nu stiu ce si cum sa aleaga. Anyway, mi s-a parut foarte clar, dar ai putea adauga si de la ce spelluri vin prescurtarile. Normal ca tie, jucand priest, ti se par foarte usor de inteles, dar un ghid este facut pentru cei care nu cunosc o clasa, ar putea deveni foarte derutant la un moment dat, cel putin stiu cum ma simteam eu cand m-am apucat de priest si erau folosite doar prescurtarile, iar eu dupa 2 minute stiam rotatia perfect xD. De asemenea apreciez ca ai mentionat ce si cum sa faca pentru fiecare boss, chestie pe car eo consider foarte folositoare si pe care si eu o foloseam cand explicam "invataceilor". Si arata bine si ca estetica.
Felicitari! ^_^
0
0
skyreaker24
[Faraon intergalactic]
Posted: 30-09-2014, 14:41:44
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
care trinket e mai bine sa-l tin dintre bottled wishes si insignia?
daca pun insignia pierd 2 puncte de mastery ( de la 22 la 20) dar am 400+ intelect all the time si un random proc de haste extrem de consistent.
cu bottled wishes primesc 2 puncte de mastery in plus (din reforge haste in exces ce sare peste 31.30%) + use la burst.
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 30-09-2014, 16:21:19
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
daca e pe heroic,insignia.
depinde si de gearul tau,daca iti faci haste capul cu bottled si nu depasesti prea mult,bottled e peste insignia pe normal,mai ales daca ai setul de 4.
cunning si will sunt bis,daca le obtii.
0
0
Csernay
[Mentally Stable]
Posted: 27-10-2014, 13:51:55
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Robert , nu im place rotatia ta de 4p deoarece primu mind blast nu va da crit si scade dpsu extrem de mult( cam asta e tot scopu la rotatia de 4p). , dar vreau sa im dai o opinie despre rotatia asta .
swp>mind flay(5)>x3 mind spike>shadowfiend>archangel(cds)>mind blast>x4 mind spike>mind flay>mind blast>x3 mind spike>vt>swp>dp>mind blast.
Cu rotatia asta vei avea 3 crituri garantate de max mind blast damage , majoritatea mind spikeurilor vor fii cu 3 orbs , si are un transit mai usor in rotatia normala si nu necesita macro de cancel aura.
Singuru downside este ca necesita un setup care e usor de ratat , +nu mere bine la hagar
+ empowered shadows scales dymanic ,nu necesita buffu ca sa aplici doturile ( la fel si evangelism)
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 27-10-2014, 18:55:50
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
daca chiar vrei 3 crite de mind blast faci cum ai zis tu dar dai doar 2 mind spikeuri,nu 3.am jucat si eu la fel la inceput,dar pierzi mult dps cu 2 mind spikeuri de 25k pe 0 orbs probabil si prefer mai bine sa las primul mind blast sa fie si hit.ca sa adaugi ~75k la primul mind blast deja irosesti 2 gcduri.e ok sa o dai si asa,dar nu folosesti mind flay ca filler intre spikeuri si blasturi,ori cancelaura,ori devouring plague.
0
0
Csernay
[Mentally Stable]
Posted: 27-10-2014, 21:24:25
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Noted! , suna bine cu 2 mind spikes inloc de 3 , si fara mind flay filler , o sal pun la practica cand pot.
0
0
vasa94
[Mentally Stable]
Posted: 03-11-2014, 00:50:02
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
If u can make this on english aswell , i would be thankful to u , because most players are romanians , yes , but also there is non-romanian ppl.
0
0
Infernosf
[Mentally Stable]
Posted: 03-11-2014, 18:36:16
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Gg, gg ,gg. incet, incet incep si eu sa prind ceva din shadow...
0
0
Wipe
[Banned user]
Posted: 03-11-2014, 18:38:49
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Nytrox e un foarte bun shadow priest pe server, aveti ce invata de la el
0
0
tomyy
[Mentally Stable]
Posted: 15-11-2014, 12:20:10
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
in loc de "macro(/cancelaura Mind Melt /cast Mind Blast)" de ce nu dai un dp pentru direct damage? si global cd-ul acela este aproximativ cat castul la mb
0
0
Nytrox
[bored]
Posted: 15-11-2014, 20:11:32
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
e cam greu de explicat.am mai facut-o intr-un topic.revin cu edit mai pe seara.momentan sunt pe telefon.
nu poti sa zici ca dai devoring plague in globalul ala pentru ca mind blastul are cast time aproape sub gcd si ca il dai instant sau castat daca stai pe loc tot in acelasi gcd loveste targetul,numai ca la final si nu la inceput.
0
0
jahaze
[MOLDOVA]
Posted: 03-12-2014, 14:44:41
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
GG
0
0