User
Pass
2FA

[WOTLK] Paladin - HOLY PvE Guide
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Show only staff posts
Author Message9087
MorphinG

[Maniac]

Status: Offline
(since 21-05-2022 22:47)

Votes: 92

Post Posted: 02-04-2011, 02:55:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Paladin Holy PvE Guide

1. Introducere

Paladinul Holy in PvE va surclasa orice healer prin healurile puternice pe Tank / single target, din acest punct de vedere.

Heal-urile pe care le ai la dispozitie:

1. Holy Light
Un spell incet care costa o gramada de mana, dar care este cel mai puternic pe care-l ai in "arsenal".
2. Flash of Light
Healul rapid, mai slab ca Holy Light dar foarte ieftin cand vine vorba de mana.
3. Holy Shock
Un heal instant, mai puternic ca Flash of Light, dar consuma mai multa mana.
4. Lay on Hands
Healul de panica pe care-l ai la dispozitie odata la 20 minute (fara glyph si talent). Acesta da heal egal cu hp-ul pe care-l ai in momentul respectiv, si-l vei folosi doar cand tank-ul e low HP si simti ca nu mai ai timp sa castezi.

Alte spell-uri care te ajuta:

5. Avenging Wrath
Un spell care mareste heal-ul si damage-ul dat cu 20% timp de 20 de secunde.
6. Sacred Shield
Un shield puternic, pe care-l vei tine mai tot timpul pe tank. Daca e improved din talente e si mai bine.
7. Beacon of Light
Ultimul talent din Holy tree, care-ti permite sa dai heal pe 2 target-uri in acelasi timp. Cel mai probabil il vei casta pe tank ca sa poti da heal pe restul raidului, tank-ul primind si el heal.
8. Divine Illumination
Un spell care reduce mana cost cu 50% la toate spell-urile. Merge foarte bine cu Divine Plea si spam Holy Light.
9. Divine Plea
Principalul mod de a reface mana. Cel mai indicat e sa-l dai cand raid-ul nu ia asa mult damage.
10. Cleanse
Vorbeste de la sine

Heal Priorities:
-In Dungeons : Tank--->you--->dps.
-In Raids : You--->tank--->other healers--->dps. (din moment ce exista off tanks, tu esti mai important ca tank-ul din pct tau de vedere).

2. Talente

54/17/0 Holy/DiSac spec. Cu improved sacred shield si divine sacrifice.

3. Glyphs

Major: Glyph of Beacon of Light, Glyph of Holy Light, Glyph of Seal of Light(e mai mult pt PvP, dar merge si in PvE aproape la fel de bine ca cel pt Wisdom) / Glyph of Seal of Wisdom (recomand)
Minor: Glyph of blessing of Kings, Glyph of Lay on Hands, Glyph of the Wise

4. Sockete

Sunt 2 moduri de a pune socketele:

a) Nightmare Tear Gemming

:Nightmare Tear, in rest nu puneti nimic cu albastru.
:20 intellect spam
:20 intellect spam
:Insightful Earthsiege Diamond (5% chance to restore 600 mana with a 15 second ICD) The best!
Avantaje: Mana foarte multa ( ~ 40.000 mana la endgame gear),Divine Plea genereaza foarte multa mana, crit mult, sp decent.

b) Socket bonus

:Nightmare Tearx1 + Dazzling Eye of Zul
:Reckless Ametrine
:Reckless Ametrine
:Insightful Earthsiege Diamond
Avantaje: SP mare, mp5 mare, Sacred Shield absoarbe mai mult damage, Divine Plea va fi folosit mai rar, ceea ce inseamna heal reduce mai rar, ceea ce inseamna putin mai mult heal.

5. Enchants

Head = Arcanum of Burning Mysteries Kirin Tor reputation reward.
Shoulder = Greater Inscription of the Storm Sons of hodir reputation reward. Daca nu stii sa faci rep. intra aici.
Legs = Sapphire Spellthread made by tailoring.
Bracers = 30 SP din enchanting.
Cloak = 23 haste din enchanting / 27 SP din engineering.
Chest = Powerful Stats din enchanting.
Weapon = 63 SP din enchanting.
Shield = Greater intellect din enchanting.
Gloves = 28 SP din enchanting.
Feet = 15 Stam / Vitality din enchanting.

6. Gear (B.i.S)

Head = T10.5 heroic
Neck = Blood Queen's
Shoulders = T10.5 heroic
Cloak = Cloak of Burning Dusk
Chest = T10.5 heroic
Wrist = Crypt Keeper's
Hands = Unclean Surgical Gloves / Fallen Lors'd Handguards
Belt = Split Shape Belt sau Surrogate Belt
Pants = T10.5 heroic
Feet = Foreshadow Steps
Rings = Ring of Rapid Ascent + Ashen Band
Trinkets = Solace + Meteorite Crystal
Arma = Royal / Bloodsurge
Shield = Bulwark of Smouldering Steel
Libram = Libram of Veracity / Libram of Blinding Light

7. Profesii

Blacksmithing + Jewelcrafting
Blacksmithing + Enchanting
Blacksmithing + Engineering
Jewelcrafting + Enchanting
Jewelcrafting + Engineering
Jewelcrafting + Tailoring
Alchemy + Inscriptioning
Enchanting + Tailoring

Obs : Personal prefer engineering. Faptul ca in instantele mari e nevoie de mobilitate, "nitro boosts" e foarte folositor. In plus enchantul pe back din engineering da 27 SP, iar enchantul pe hands da 340 haste odata la un minut, haste fiind un stat destul de bun pt pala.

8. Macros

Divine Sacrifice + cancel

Code:
#showtooltip Divine Sacrifice
/cancelaura Divine Sacrifice
/cast Divine Sacrifice

Mouseover Turn Evil :

Code:
#showtooltip Turn Evil
/cast [target=mouseover] Turn Evil,Turn Evil

Judgement fara target changing

Code:
#showtooltip Judgement of Light
/assist
/cast Judgement of LIght
/targetlasttarget

Divine Illumination + Spam Holy Light (se poate inlocui cu flash of light. la alegere)

Code:
#showtooltip Divine Illumination
/cast Divine Illumination
/cast Holy Light

Cancel aura + Divine Plea

Code:
#showtooltip Divine Plea
/cast Divine Plea
/cancelaura Divine Plea

ETC.

9. Consumables

Potiune: Potion of Speed
Flask: Flask of the Frost Wyrm
Mancare: Spicy Blue Nettlefish / Imperial Manta Steak

10. Addons

Healbot, OmniCC, Bartender, Quartz, FocusFrame, Power Auras ETC.
Addon-urile le gasiti aici.

Tutorial facut de MorphinG

Inspirat de pe : Adept Guild's Forum, ElitistJerks

+rep daca v-a ajutat! -

Last edited by MorphinG on 03-04-2011, 14:26:38; edited 2 times in total
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Setemotion

[Been Cursed]

(since 06-08-2016 04:40)

Votes: 246

Post Posted: 02-04-2011, 09:27:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

aaa...trinketele alea nu sunt nici pe departe BiS. Iar cat despre 5/5 T10.5 ... LOL
Chest: http://www.wowhead.com/item=50027 (Heroic desigur) sau http://www.wowhead.com/item=50723
Legs: http://www.wowhead.com/item=51928
Hands: http://www.wowhead.com/item=50703
Ce rost are sa joci la bonusul de 4 cand ai 3 iteme > t10.5... plus ca acel bonus e lame anyway...
TRinkets: 2x Solace sau Solace HC + http://www.wowhead.com/item=46051
Food cu sp - crit/haste nu stamina
http://armory.freakz.ro/character-talents.xml?r=Evolution&&cn=Setemotion&&gn=%20ARE%20TREI%20SCLAVI%20IN%20AFRICA%20&&group=1 E cel mai bun spec parerea mea Thinking de crit nu duci lipsa la end game gear, so => ret offspec = useless. cat despre specul cu 3/3 Improved devotion aura... faza e ca nu se stackeaza cu aura de la Tree of life ... again useless TP wasted. si... cum sa nu alegi blessed hands Sigh sunt cele mai bune spelluri pt raid suport...
in rest e oarecum bine Thinking mai putin partea cu Bonus Socketing

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 02-04-2011, 15:24:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

La spec m-am grabit si am spus o prostie, am sa modific.

La sockete, am vazut multi care pun stats asa si mi se pare o care la fel de eficienta ca spam intellect. Cu spam intellect ramai cu prea multa mana la sfarsitul fight-lui, aiurea. Crit ai, cum ziceai si tu, si low mana n-o sa ramai ca paladin prea des, aproape niciodata.

La B.I.S items ma asteptam sa gresesc, nu prea am mai frecventat prin PvE. Am sa modific.

Totusi la t10.5 heroic as vrea sa precizez niste lucruri.

Chestu t10.5 heroic e la fel ca rot-ressistant, ala care l-ai pus tu.
La legs, corrupted nu-s B.i.S. Aia t10.5 heroic dau mai multe stats, dar nu dau haste, insa nu e o crima.
Headu ramane t10.5 heroic.
Umerii la fel.
Hands ce ai zis tu sau astea de la lady 25h. Asa ramai si cu bonusu de 4p, care zic eu ca nu e chiar asa useless.

0 0

Back to top
ciberandy

[Mentally Stable]

(since 12-02-2015 12:27)

Votes: 6

Post Posted: 03-04-2011, 08:30:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

poate este off topic, si este o parere strict personala, ca o observatie de la cineva care a jucat cu paladinul destul de multisor pe un alt server de unde am migrat mai multi anul trecut:

sa joci cu paladinul la modul spam intelect pe sockete si apoi spam holy light in orice raiduri este mult prea simplist.

nu am suportat niciodata sa joc cu paladinul la spam holy light, si nu mi se pare ca este sensul de a fi al paladinului in raid; sunt de parere ca nu trebuie sa urmaresti healul la paladin in heal meter.

Personal as merge pe SP+crit si sp+haste in sockete, iar pe raid parerea mea este ca ar trebui sa ai ca prioritate tank-ul tot timpul, nu ar trebui sa fii tu prioritar (ai beacon, bula, etc); de altfel asta e si motivul pt care dispui si de acele spell-uri "Hand of...." ca sa preiei damage ca doar se presupune ca tu ca healer nu mori asa usor.

Asa ca pt mine, Judgement + sacred shield+flash heal+holy shoch >> holy light la orice ora si prefer combinatia asta.

Iarasi, fara sa comentez referitor la buildul tau, trinketele nu sunt cele potrivite, cum a spus si setemotion; din motivele expuse mai sus as merge pe trinkete de sp + crit.

Ciber - shadow priest

0 0

Back to top
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 03-04-2011, 14:10:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ideea e ca faci peste 40 % crit din gear si buffuri (neluand in calcul critul din talente)

Haste faci cam 700 + 15% din talent vine peste 38 % casting speed ceea ce e mai mult ca decent.

=> Nu ai cum sa pui alte sockete decat sp+mp5+intellect. Spam intellect nu mai e asa eficient, decat daca inca te imbraci.

Trinketele le-am pus cu SP si mp5 + intellect si +599SP pe care-l dau la divine plea intotdeauna. Setemotion a preferat Meteoryte Crystal ca da si mai mult mana regen. Personal n-am testat trinketu ala ... dar e cam acelasi drac.

Spam holy light? Pai ce altceva?- La fight-urile grele doar n-o sa dai flash of light la un tank care ia 1shot.

0 0

Back to top
Setemotion

[Been Cursed]

Post Posted: 03-04-2011, 14:15:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ideea e alta...
daca esti raid healer(cam rar ca paladin) joci la FoL si HS ceea ce inseamna ca stackezi spell power si crit la greu.
daca esti in mare parte tank healer atunci joci numai si numai la HL si stackezi intellect si mult haste+mp5
nu iti trebuie trinket cu sp la use daca il folosesti doar la plea -, cu solace si meteorite o sa dai foarte rar plea... o data la 2-3 minute aproximativ(poate si mai mult). din meteorite crystal scoti aproape 7k mana cu beacon -. iar cu regenul de la solace nu prea o sa ramai low mana deloc(chiar daca spamezi HL).

0 0

Back to top
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 03-04-2011, 14:24:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

De meteorite crystal nu stiam ca ajuta asa mult pala. Abia ce-am citit si eu pe wowhead, o sa-l bag -
0 0

Back to top
ciberandy

[Mentally Stable]

(since 12-02-2015 12:27)

Votes: 6

Post Posted: 03-04-2011, 16:53:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Setemotion wrote:
ideea e alta...
daca esti raid healer(cam rar ca paladin) joci la FoL si HS ceea ce inseamna ca stackezi spell power si crit la greu.
daca esti in mare parte tank healer atunci joci numai si numai la HL si stackezi intellect si mult haste+mp5
nu iti trebuie trinket cu sp la use daca il folosesti doar la plea -, cu solace si meteorite o sa dai foarte rar plea... o data la 2-3 minute aproximativ(poate si mai mult). din meteorite crystal scoti aproape 7k mana cu beacon -. iar cu regenul de la solace nu prea o sa ramai low mana deloc(chiar daca spamezi HL).

scuze, dar nu sunt de acord.

daca esti tank healer, eu dau sacred shield + 2-3 flash daca am destul haste si fac aproape 30k heal - avantaj HoT de la sacred shield + damage absorb + mana regen nu iti trebe foarte mare.

Daca dai holy, trebuie sa cam dai 2 sa zic minim ca sa faci healul total din ce am scris eu mai sus.

dimpotriva, as vedea daca esti raid healer sa spamezi holy datorita glyph-ului....
dar e doar opinia mea.

oricum congrats pt efortul depus la facerea tutorialului.

Ciber - shadow priest

0 0

Back to top
Drcox
[Banned user]

Banned

(since 25-10-2011 17:09)

Votes: 32

Post Posted: 03-04-2011, 20:38:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

t10 nu e deloc ca acel cest...e mai bun are 3 sokete...
0 0

Back to top
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 03-04-2011, 20:51:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Drcox wrote:
t10 nu e deloc ca acel cest...e mai bun are 3 sokete...

Uau, un socket in plus. Eu prefer bonusu de 4 piese.

0 0

Back to top
k0s

[Freakz Admin | Dev]

(since 24-09-2022 11:04)

Votes: 222

Post Posted: 05-04-2011, 16:06:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

E inutil...

Eu joc la full spam intellect + 10 all stats cu meta-ul precizat mai sus. Ca trinkete , le folosesc Glowing Twilight Scale si pe cel cu 128 intellect din EoT.

Spec-ul mi-l fac in functie de instanta / encounter. De obicei doar la LK pun Holy - Prot, ca am nevoie sa tin raidu intreg. In rest prefer Holy - Retri ( 51-5-15) .

Acu serios, uneori nici nu e nevoie sa dau divine plea in raiduri de 25 , pentru ca sunt clase cu replenishment, sunt criturile pe care le dai (moar int = moar holy crit) ce iti refac o parte din mana pierduta prin spellul castat, mai e si meta-socketu ETCETCETC.

Cei care ati scris ca jucati la FL + HS cu SP, nu v-ati gandit macar ca paladinu poate mai mult decat sa tina heal pe tank si pe inca un om din raid ?

Aveti Glyph of Holy Light ce da heal pe inca 5 membri , ce merge de minune cu un Glyph of Seal of Light...asta daca jucati cu seal of light. Aveti Judgement of Light ce da heal timp de cateva secunde pe toti cei care ataca targetul respectiv.

Din tot wall textu asta, vreau sa intelegeti ca se poate face mai mult decat heal pe tank si atat -. Am scris in graba -

LE : Am testat acum Meteorite Crystal

Aveam 40k mana cu kings:

20x Holy Light Spam fara Meteorite => ~20k mana ramasa
20x Holy Light Spam cu Meteorite => ~25k mana ramasa

E bun, pacat ca pica la Algalon =]

0 0

Back to top
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 06-04-2011, 13:27:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mda, nu zic ca n-ai dreptate. Dar am precizat ca-s 2 moduri de-a juca.

Spam intellect vs socket bonus :

Code:
Nightmare Tear Gemming
Basically this is gemming: Nightmare Tear(10stats) + 20int -vs.- 12sp/10int + 10int/5mp5
The best option with this is usually to throw the Nightmare Tear in the helm for the 9sp socket bonus (best one afaik). The idea behind this is to meet all your meta requirements in the one gem letting you socket 20int in the space you save. The Nightmare Tear however is pretty much useless other than for 10int as a pally (ignoring stam ofc). In the end taking into account the best socket bonus' available in most BiS pally items with an otherwise pure int gemming setup the stat gain from each option (pre-talents/raid buffs) would be:
Nightmare Tear + 20int = 30int + 9sp
12sp/10int + 10int/5mp5 = 20int + 28sp + 5mp5
Taking into account raid buffs that would turn into... ~16sp/18mp5 vs. ~33sp/17mp5.
So this gemming option will come out to be - 17sp vs. 1mp5.
Thus proving that gemming Luminous + Dazzling > Brilliant King's Amber + Nightmare's Tear

Si concluzia:

Code:
In my gear switching from intellect to socket bonus gem style gave me ~150sp and 40mp5 at the loss of 110int, and the reason I swapped was I was finding it hard to oom myself, and wanted to push out more healing. I know some people have been watching my armory and noticed my changes in gemming quite a bit recently, and just to explain I changed back to Intellect style gemming due to doing 0% LK since I knew I'd be struggling for mana there.

Code:
Now for the benefit of Socket Bonus Gem Style:
+ Increased Sacred Shield Absorbtion
+ Increased Healing Output
- Regen
- Probably get shouted at from everyone saying "UGHHH YOU'RE SUPPOSED TO GEM FULL INT IDIOT"

Si la spec, 51/5/15 nu mai e bun din moment ce ai crit cacalau din buffs,talente si gear.

0 0

Back to top
Setemotion

[Been Cursed]

Post Posted: 10-04-2011, 12:49:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mnoh... hai ca m-am bagat putin la niste theorycrafting cu un paladin de pe blizard firstrealm@LK si am ajuns la concluzia ca cel mai bun gear ar fi: http://www.wowhead.com/profile=24169726 .
Probabil veti intreba de ce am ales Legs cu Hit. Simplu, hitul de la acei legs este neimportant, ce conteaza este spellpowerul si HASTEUL. Daca tot alegi sa joci la intelect stack si HL Spam, nu are niciun rost sa bagi iteme care dau doar crit, deoarece nu ajungi la haste cap. adica 1-1.1 sec cast time la HL cu buffs active(aka seals of pure & HL buff). Crit veti avea destul din toteme/aure/buffs, ~40-45% este ok. Iar mp5... Solace+Meteorite=Profit -.

0 0

Back to top
MorphinG

[Maniac]

Post Posted: 10-04-2011, 16:20:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Din punctul meu de vedere, nu zic ca am dreptate, dar ti-l spun:

Eu n-am facut lich king, dar in rs25h cu 30k mana am rezistat foarte lejer, fara solace, fara meteorite, fara nici-un t10. Pur si simplu gear de rahat.

Cam ce am eu:

-35k mana bufat. Si tot n-ajung niciodata low.
-40% crit bufat. Decent!
-3.5k SP (parca) In orice caz am mai mult cu 1k decat intellect spam (ca-mi modific si gearu)
- ~500mp5, cu trinketele alea as avea cacalache.

Acuma din punctul tau de vedere :

-Ai haste cap. O sa castezi asa repede incat o sa astepti cate 2-3 secunde fara sa faci nimic (nu esti dps sa castezi incontinuu). In plus in linku ala ai 1200 haste + 15% din talent = > depasesti haste cap. => Alea nu-s B.i.S items. (unele)
-Ai crit mare, si eu am.
-Ai 40k mana nebufat. Din aia 40k mana n-o sa scazi niciodata sub 15k, poate doar la lich king, nu ma pronunt. => 15k mana ii ai in plus. Is degeaba.
-Ai atata mana incat solace si meteorite nu fac nicio diferenta. Nu cred ca exista boss unde sa castezi 20 holy light incontinuu. (la noi pe sever)

Noi nu avem inca toate scripturile blizzlike sa zici ca e pain in the *** sa dai heal.

0 0

Back to top
Setemotion

[Been Cursed]

Post Posted: 10-04-2011, 17:13:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MorphinG wrote:
-Ai haste cap. O sa castezi asa repede incat o sa astepti cate 2-3 secunde fara sa faci nimic (nu esti dps sa castezi incontinuu). In plus in linku ala ai 1200 haste + 15% din talent = > depasesti haste cap. => Alea nu-s B.i.S items. (unele)
-Ai crit mare, si eu am.
-Ai 40k mana nebufat. Din aia 40k mana n-o sa scazi niciodata sub 15k, poate doar la lich king, nu ma pronunt. => 15k mana ii ai in plus. Is degeaba.
-Ai atata mana incat solace si meteorite nu fac nicio diferenta. Nu cred ca exista boss unde sa castezi 20 holy light incontinuu. (la noi pe sever)
Noi nu avem inca toate scripturile blizzlike sa zici ca e pain in the *** sa dai heal.

1(Haste) cu 35%haste si Light's Grace si Judgements of the Pure => Holy Light's cast time = 1sec = Gcd. (relax, la lk25heroic spamezi HL)
2 gearul este bazat pe haste in mare parte -
3 Este ok mana
4 Solace + Meteorite => Plea=useless => No more 50% Heal reduce. ai 100% output tot timpul.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 04-12-2024, 01:18:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x