User
Pass
2FA
 
 

[WOTLK] Holy Priest PVE Complet Guide
Go to page 1, 2, 3  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash -> Trash -> WOTLK
Show only staff posts
Author Message20698
hetealx

[The Conquistador]Status: Offline
(since 26-08-2013 17:50)
Joined: 06 Jan 2011
Posts: 1494, Topics: 71
Location: Piatra Neamt

Reputation: 108.9
Votes: 13

   
Post Posted: 26-05-2011, 18:22:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Va salut! Aici am alcatuit un topic despre cum sa devii imba sau cel putin sa inveti sa joci cat de cat bine pe un priest holy.

PREZENTARE GENERALA
Priestul holy este unul dintre cei mai buni healeri PVE in expansion-ul Wrath of the Lich King. Alaturi de Shaman ei pot duce un raid de 25 la bun sfarsit fara prea mari batai de cap. El este unic prin faptul ca este cea mai viabila clasa de heal, poate acoperi o gama larga de jucatori intr-un raid si detine puterea de a casta „Prayers” sau „Rugciuni” cum s-ar traduce in romana care nu ar trebui lipsite din niciun raid pe nici un membru, acestea fiind vitale alaturi de Blessing-urile de la Paladin. Puterea priestului de a healui se imparte in Hot-uri si vraji castabile foarte eficiente in orice moment si orice dificultate a respectivului raid!

Principalele Avantaje ale priest-ului holy:
-healul si vrajile in general sunt extrem de eficiente
-multe spell-uri de aoe heal
-Regenerare rapida de mana
-Metode de refacere de mana foarte eficiente
-Desi nu are talentul si capacitatile unui Druid, hoturile priestului sunt bunicele
-Foarte bun dispeller si „Abolisher” pentru disease-uri


Principalele Dezanvantaje ale priest-ului holy:
-armura cloth poate fi considerata in unele cazuri un dezavantaj;
-faptul ca pe langa celelelate clase, full buff in icc nu trece de 40k hp;
-foarte slab drept solo healer;
-cast prea mare la prinicipala vraja de aoe heal, ceea ce face chain healu de la Shaman mult superior


INCEPUTUL
Cel mai important fapt atunci cand incepi sa joci pe un priest ar fi indicat sa stii ce rasa sa iti alegi: cea mai recomandata rasa pentru Hoarda este Blood-Elful datorita racialei numita „Arcane Torrent” (wowhead link), capabila sa reincarce 6% din mana caracterului odata la 2 minute, iar pentru Alianta Human-ul este de departe cea mai buna rasa datorita racialei de 3% spirit „The human spirit” (wowhead link) , spiritul fiind main stats-ul priestului. Cele 2 raciale sunt vitale intr-un raid.

Bun mi-am ales rasa si am facut level 80 pe caracterul respectiv (el fiind un priest holy ofc). Acuma ce fac?


SPECUL
Voi incepe cu specul de la priest care ar fi acelasi pentru toate tipurile de gear, mai slab sau mai bun cu mici diferente.
a)Asta este un spec special destinat hcurilor, sau specul de inceput al unui priest healer dupa ce termina de facut level 80 (gs mic implicit)
b)Asta este un spec de priest 5k gs + care deja intra in sfera din Icecrown Citadel unde incepe raidingul adevart si pristul poate sa-si arate adevarata valoare.

ROTATIA
Rotatia de priest holy suna cam asa (pe asta o folosesc, ca individ poti schimba sau modifica rotatia care o vezi aici in functie de cerintele sau stilul tau de joc):
Prayer of Mending la CD de obicei o dau pe tank.
Circle of Healing la CD (mebrii cu viata mai low au prioritate in a primi heal cu acest spell). Odata ce ajungi la bonusul de la 4 piese de T10, acest spell va fi prioritar si cel mai important in fata celorlalte.
Renew e spell-ul de baza la un priest holy. De ce? Datorita talentului Empowered Renew cu care poti da cate 10-11k crit chiar si atunci cand esti in miscare. Iar in Icc la bosii mai grei miscarea face totul!
Flash Heal o dau doar cand am timp sa o castez si vad un player de aproximativ 50% pana la 80% viata plina.
Prayer of healing este spell-ul cel mai eficient si des folosit cand ai de healuit in AOE un raid de 25 de playeri. De mentionat: Prayer of healing se foloseste intotdeauna dupa ce aveti active 3 stackuri de Serendipity (wowhead link).
Desperate Prayer (wowhead link) este spell-ul cu care te poti mentine in viata cand esti prea concentrat cu healul pe raid si mai uiti de tine. 
De recomandat este ca voi pristii sa tineti pe voi aproape mereu pe voi si pe tank Power Word:Shield (wowhead link) ajuta si acest lucru foarte mult!


ALTE SPELL-uri AJUTATOARE
Resurrection poate readuce la viata un jucator mort. Beneficiaza de haste rating.
Hymn of Hope reuseste cu succes sa incarce aproximativ 30% din mana pristului si a partenerilor healeri din raid daca se afla in acelasi grup.
Binding Heal (wowhead link) eficienta doar daca de ex ai markul pe tine la db si poti da heal la oricine din raid in acelasi timp healandu-te si pe tine cu acest spell.
Holy Nova un spell care da si heal si damage in acelasi timp, intant cast, heal nesemnificativ, nedemn de luat in seama.
Greater heal folosit doar la Valithria si doar cu Serendipity procuit la 3 stack-uri.
Abolish Disease se foloseste pentru a inlatura un „disease” de pe un player odata la 3 secunde pentru 12 secunde.
Dispel Magic poate scoate un cate 2 buff-uri negativ de pe playeri.


GLYPH-uri UTILE

Major Glyphs
Glyph of Circle of Healing
Glyph of Prayer of Healing
Glyph of Flash Heal sau
Glyph of Renew

Minor Glyphs
Glyph of Levitate
Glyph of Fortitude
Glyph of Shadow Protection

PROFESII
Cea mai buna profesie a pe care poti sa o incepi este de departe Tailoring-ul. De ce? Marele avantaj este acest spell care poate fi pus pe cloak (wowhead link). Alte avantaje ar mai fi acelea ca iti poti farma singur iteme cloth pe care le poti apoi purta pentru ati mari gsul, enchanturile pe pantaloni care de asemenea le poti vinde altor jucatori si altele. Impreun cu Tailoring se poate impleti excelent cu Enchanting, de unde iara poti beneficia de o sumedenie de avantaje, enchanturi si alte chestii gratuit.

STATS-urile UNUI HOLY PRIEST
Stats-urile principale de care un priest se poate folosi sunt urmatoarele:
1)Bonus Healing: Un priest cat de cat gearat ar trebui sa aibe peste 3k bonus healing, acesta influentand healurile directe pe care le castezi pe raid.
2)Critical Chance: Un stats nu prioritar pentru priest holy, dar important tot odata el putand fi marit doar prin gear si unele enchanturi.
3)Haste Rating: Stats-ul pe care priestii se bazeaza cel mai mult in PVE, el scazand cast time-ul la Prayer of Healing, aoe spellul de baza, sau la flash heal care este important intr-o oarecare masura sa aiba cast cat mai mic.
4)Mana per 5 seconds (also known as MP5) : ea se poate lua din spirit, si nu din gear. Itemele cu MP5 in loc de spirit nu sunt indicate pentru un priest chiar deloc.
5)Spiritul: Unul dintre stats-urile importante ale priestilor, foarte important si datorita talentului Spiritual Guidance (wowhead link) si pentru ca pristii se bazeaza pe mana regen mare.
6)Intelectul: Poate fi luat doar din gear, socketele si enchanturile cu intelect fiind nerecomandate pentru priesti. Spirit RULLZ!

Must have stats:
6.2k gs+ Stats:

Bonus Healing: 3200
Bonus Healing: 3400

Crit Chance: 23%
Crit Chance:27%

Haste Rating: 800
Haste rating: 900

Mana Regen: 1000
Mana Regen: 1200

Spirit: 1500
Spirit: 1700-1800


BEST IN SLOT ITEMS:
Head: Sanctified Crimson Acolyte Hood
Neck: Bone Sentinel’s Amulet
Shoulders: Sanctified Crimson Acolyte Shoulderpads
Back: Greatcloack of the Turned Champion
Chest: Sanctified Crimson Acolyte Robe
Wrists: Death Surgeon’s Sleeves
Hands: Sanctified Crimson Acolyte Gloves
Waist: Lingering Illness
Legs: Sanctified Crimson Acolyte Leggings
Feet: Plague Scientiest’s Boots
Rings: Ashen Band of Endless Wisdom si Memory of Malygos
Trinkets: Glowing Twilight Scale si Bauble of True Blood/Purified Lunar Dust

ENCHANTURI SI SOCKETE
Sa incepem cu Enchanturile:

Head: Arcanum of Burning Mysteries
Shoulders: Greater Inscription of the Storm
Back: Lightweave Embrowdery (wowhead link)
Chest: 10 all stats
Wrists: 18 Spirit
Hands: 28 Spellpower
Waist: Eternal Belt Buckle
Legs: Brilliant Spellthread
Feet: 18 Spirit
Rings: 23 Spellpower

Sa continuam cu socketurile:
Aici e o chestie mai delicata. Ca sa atingi stats-urile pe care leam propus la 6.2k gs+ va trebui sati pui sockete in funcite de ce iti lipseste. Cele mai uzuale ar fi Reckless Ametrine si Intricate Eye of Zul. Tot odata bune ar fi si Quick King’s Amber sau Sparkling Majestic Zircon.

ADDONS AND INTERFACE
Drept healer nu folosesc addonurile clasice ceea ce majoritatea healerilor de pe server o fac. Ma refer la HealBot si Grid.
My personal list of Addons:

Skada
Prat
SexyMap
BarTender 4
Button Facade
X-perl
Az-Cast bar
Cooldowns
Atlas Loot
Deadly Boss Mods

Majoritatea le puteti gasi la seciunea ADDONS de pe site.


MACRO-uri
1 singur macro folosesc pana acuma, acela de dat buffele cu 1 singur spell.
#showtooltip
/castsequence reset=target/combat Power Word: Fortitude(Rank 8), Divine Spirit(Rank 6), Shadow Protection(Rank 5), Inner Fire


MENTIUNI
*Acest tutorial a fost facut de mine si doar de mine, nu l-am copiat de pe nici un alt site/forum. Toate detaliile si sfaturile sunt adunate din experienta mea PVE in WOTLK. Am lucrat ore intregi la el, as avea rugamintea sa-mi respectati munca pe care am depus-o.
*E posibil sa fii gresit/stalcit unele cuvinte, e posibil sa fi uitat semne de puncutatie si altele (totusi l-am verificat de 2 ori dar inca mai cred ca sunt greseli)
*La fel de posibil e sa fi uitat 1-2 chestii mai relevante la priest holy le puteti adauga sau sugera, iar eu voi edita acest post pentru a atinge perfectiunea unui guide veritabil!

Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27


Last edited by hetealx on 20-06-2011, 21:16:42; edited 2 times in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
myt42xxx

[Ace of Spades]Status: Offline
(since 30-01-2016 18:46)
Joined: 02 Mar 2010
Posts: 9786, Topics: 253
Location: Suceava

Reputation: 328.9
Votes: 101

Post Posted: 26-05-2011, 20:02:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sincer, prefer talentele astea în faþa oricãrora. Mi se pare o porcãrie Guardian Spirit pe lângã Soul Warding.
http://armory.freakz.ro/character-talents.xml?r=Genesis&&cn=Mytlike&&gn=ACE%20OF%20SPADES&&group=2
În rest e OK -


- Retired -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hetealx

[The Conquistador]Status: Offline
(since 26-08-2013 17:50)
Joined: 06 Jan 2011
Posts: 1494, Topics: 71
Location: Piatra Neamt

Reputation: 108.9
Votes: 13

   
Post Posted: 26-05-2011, 20:18:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Specu cu guardian spirit e pentru cei low gs sau ma rog, cei care fac hcuri si altele.
Specu adevarat si unicul spec PVE de priest este acesta

Apropo fa un raid cu globalu contra unui priest healer bun sa vezi ca no sa-ti mearga specu tau -


Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
myt42xxx

[Ace of Spades]Status: Offline
(since 30-01-2016 18:46)
Joined: 02 Mar 2010
Posts: 9786, Topics: 253
Location: Suceava

Reputation: 328.9
Votes: 101

Post Posted: 26-05-2011, 20:24:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Hmm, de ce nu bagi ºi în Body and Soul?
Ai nevoie de el la:
- RS
- Blood Prince Council pe tankul care plimbã pe Taldaram, sã te plimbi mai uºor de la un tank la altul sã ajuþi cu healul ºi sã te depãrtezi mai repede de Kinetic Bomb
- Lich King's defile
- în heroice þin tot party-ul din instante, iar când nu am ce face mã plimb cu speedul meu ºmºmecher :<

Body and Soul + Soul Warding = No CD speed boost -


- Retired -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hetealx

[The Conquistador]Status: Offline
(since 26-08-2013 17:50)
Joined: 06 Jan 2011
Posts: 1494, Topics: 71
Location: Piatra Neamt

Reputation: 108.9
Votes: 13

   
Post Posted: 26-05-2011, 20:31:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ar fi o idee si doar asa va ramane.
As putea sa bag ce zici tu dar pierd in alta parte prea mult.
Daca nu vrei sa iei slow la taldaram da un paladin Hand of Freedom.
Pana ajung si pe la soul warding deja pierd prea multe talente faine si consider ca nu se merita.
Iti spun eu Myt, e cel mai bun spec PVE, cu avantajele si dezavantajele lui!


Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
myt42xxx

[Ace of Spades]Status: Offline
(since 30-01-2016 18:46)
Joined: 02 Mar 2010
Posts: 9786, Topics: 253
Location: Suceava

Reputation: 328.9
Votes: 101

Post Posted: 26-05-2011, 20:41:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sincer, nu am testat specul tãu. O fi un spec de ãla 'calculat' cu hps ºi mp5 ºi alte chestii de genul. Specul de mai sus e fãcut de mine => probabilitate mare sã fie greºit. Holy priest este al 5-lea spec ca prioritate pentru mine dintre toate caracterele. Îl joc doar atunci când CHIAR nu am ce face.

Outta here.


- Retired -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hetealx

[The Conquistador]Status: Offline
(since 26-08-2013 17:50)
Joined: 06 Jan 2011
Posts: 1494, Topics: 71
Location: Piatra Neamt

Reputation: 108.9
Votes: 13

   
Post Posted: 26-05-2011, 20:47:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

hetealx wrote:
*Acest tutorial a fost facut de mine si doar de mine, nu l-am copiat de pe nici un alt site/forum. Toate detaliile si sfaturile sunt adunate din experienta mea PVE in WOTLK.

La fel e si specu, 100% dupa mine. Dar na, daca zici ca pristu nu se afla printre main charele tale nu stau sa ne contrazicem care cum are dreptate.
Multumesc pentru pareri si sugestii.


Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Zohlomg

[DEFIANCE]Status: Offline
(since 23-02-2020 23:25)
Joined: 11 Feb 2010
Posts: 20868, Topics: 690
Location: ~Romania

Reputation: 8913.7
Votes: 769

 
Post Posted: 28-05-2011, 09:46:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si la valrithia ce faci fara guardian spirit cu cooldown de 1 minut ? -. Mi se pare o prostie sa nu pui in guardian spirit pentru ICC.

BTW, tankul nu ia slow la Taldaram...nu stiu de unde ati auzit asta, e doar debuffu ala care da putin damage&slow dar e DISPELABLE.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Syncro
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 01-06-2011 21:01)
Joined: 26 May 2011
Posts: 57, Topics: None
Location: nobody is interested

Reputation: 147.3
Votes: 9

 
Post Posted: 28-05-2011, 09:49:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Frumos tutorial - bravo Hetealx; +reputati de la mine -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hetealx

[The Conquistador]Status: Offline
(since 26-08-2013 17:50)
Joined: 06 Jan 2011
Posts: 1494, Topics: 71
Location: Piatra Neamt

Reputation: 108.9
Votes: 13

   
Post Posted: 28-05-2011, 10:29:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Zohlomg wrote:
Si la valrithia ce faci fara guardian spirit cu cooldown de 1 minut ?

Specul e facut pentru Icecrown Citadel, nu pentru Valithria. Chiar daca a-si baga guardian spirit care tine 10 sec pe valithria tot nu voi putea intrece paladini cu Primu bonus de la T10 si cu Avenghing Wrath (aripile)
Cooldown 1 minut? La noi in guilda intr-un minut o healuim pe Valithria, eu cel putin n-am pus talent in Guardian Spirit.
Zohlomg wrote:
Mi se pare o prostie sa nu pui in guardian spirit pentru ICC.
.
Da, pot pune talent in Guardian Spirit dar pierd in alta parte si nu mi se pare rentabil.


Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Shocker

[Freakz owner]Status: Offline
(since 08-02-2020 13:17)
Joined: Momentul zero
Posts: 33991, Topics: 1356
Location: localhost

Reputation: 6461.6
Votes: 826

   
Post Posted: 05-06-2011, 11:59:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Adaugat pe pagina de tutoriale

FREAKZ COMMUNITY @ Facebook
WOW FREAKZ @ Facebook
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hh0055tt

[Mentally Stable]Status: Offline
(since 23-06-2011 11:17)
Joined: 06 Jun 2011
Posts: 3, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 47.1
Votes: 2

Post Posted: 06-06-2011, 19:59:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Misto tutorul asta , sincer nici nu stiu ce spec sa fol - le voi incerca in raiduri ...

bft si ms de tutorial.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Drik

[Debil]Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 08 May 2010
Posts: 3338, Topics: 181
Location: Romania

Reputation: 1281.6
Votes: 166

       
Post Posted: 07-06-2011, 21:03:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bine Heteaaaa - Frumos Lucrat am sa incerc si eo pe prist -

Dacã ataci replica unui prost, riști sã te trezești cu tot prostul în discuție
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
M.V.P
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 16-06-2011 21:13)
Joined: 06 Jun 2011
Posts: 839, Topics: 16
Location: Vestu Salbatic.

Reputation: 47.5
Votes: 11

 
Post Posted: 07-06-2011, 21:39:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

GG tie hetea -

Never give Up!!!


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
elocsty

[Pure holiness]Status: Offline
(since 23-06-2014 16:59)
Joined: 21 May 2011
Posts: 80, Topics: 3
Location: Slobozia

Reputation: 68.7
Votes: 2

 
Post Posted: 08-06-2011, 10:39:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Toate respectele mele pentru efortul depus -

As avea totusi o completare sau mai degraba o parere. Daca ai full t10 , poti sa inlocuiesti Sanctified Crimson Acolyte Robe cu Sanguine Silk Robes , cat sa iti pastrezi si bonusul de 4 items.

E doar parerea mea; eu asa as face -0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash -> Trash -> WOTLK  
Go to page 1, 2, 3  Next    


The time now is 02-04-2020, 05:06:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x