User
Pass
2FA
 
 

[Istoria Warcraft] Despre Druizi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Romanian
Author Message990
movrak

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 24-05-2014 17:40)
Joined: 11 Oct 2011
Posts: 25, Topics: 5
Location: Ironforge

Reputation: 69.8
Votes: 3

 
Post Posted: 17-10-2011, 15:44:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)








Natura este un sistem de energie a vietii in continua schimbare, linistita intr-un moment si turbulenta in urmatorul. Toate vietatile isi iau viata din acest sistem, si depind de echilibrul acestui sistem pentru existenta lor.

Druizii sunt protectorii acestui echilibru, ei folosesc energiile continute si incearca sa-si traiasca vietile dupa legile si principiile naturii. In acest fel, ei devin membrii intimi al sistemului natural, reprezentand insasi forta pe care o apara. Druidul nu este doar un magician care apeleaza la natura pentru a face vraji impresionante - el ESTE natura, in el insusi, pe deplin in acord cu natura, in toate sensurile. Lumea este trupul lui, si el este o parte inseparabila din intreg.

Poate fi oarecum dificil pentru noi, cei care traim in jungla de asfalt din orasele moderne sa intelegem cum este cu adevarat natura, sau ce inseamna sa fii o parte din natura. Poate, daca v-ati indepartat vreodata de trotuare si strazi si ati intrat intr-un mediu natural, veti avea acel sentiment de conectare cu natura si cu locul din care rasa umana si-a inceput evolutia, acum mult timp, intr-o stare a mintii si a spiritului foarte indepartata de reclame si dispozitive electronice, cultura pop si MTv . Poate ca nu mai este posibil pentru oameni de a se intoarce la aceasta stare naturala, si poate ca nici nu ar fi cea mai buna idee in acest moment. In prezent, oamenii locuiesc in casele lor de beton si fier, si se uita pe geam in departare, intrebandu-se care este, si care va fi, relatia lor cu natura.

Sa joci ca Druid in World Of Warcraft, ca o clasa intr-un joc este un lucru, dar sa intrii in caracter si sa vezi lumea prin ochii unui druid, este un alt lucru. Pentru inceput, am putea sa ne uitam in noi, si sa ne intrebam ce fel de legatura exista intre noi si natura. Exista un echilibru ? Cum arata acest echilibru ? Cum ne-am simti daca am fi intr-o armonie complete cu natura ? Cum ar fi sa putem concentra energia naturii prin intermediul corpului nostru, sau sa simtim lumea intreaga ca o extensie a corpului nostru ?



Originile druidismului in World of Warcraft nu sunt foarte clare, daca esti un maniac al detaliilor, in special al detaliilor istorice. Detaliile par de-a dreptul bizare oamenilor cu istoricul nostru cultural, al civilizatiilor vestice si moderne , daca aceste detalii sunt analizate de aproape.

Asa cum este scris, primul maestru Druid in World Of Warcraft a fost semi-zeul Cenarius, care, intr-un mod ciudat, a fost conceput prin uniunea unui cerb alb mitic, numit Malorne si a unei zeite a Lunii probabil umane, Elune, care nu s-a infatisat insa nimanui in carne si oase, si poate ca nici nu are o forma fizica materiala.
In orice caz, Elune a dat nastere acestui semi-om-semi-cerb iar apoi a constatat ca nu il putea creste din cauza ca era prea "muritor" pentru ea.

Malorne a decis ca nici el nu ar fi putut sa il creasca (poate pentru ca nu ar fi putut sa schimbe un scutec doar cu coarnele - ) si a decis sa dea copilul, celeilalte consoarte a lui - dragonul Ysera. De ce un dragon ar putea sa creasca un copil (cu atat mai putin copilul celeilalte iubite a lui Malorne), dar nu o zeita a Lunii sau un cerb mitic, ar putea sa sune destul de ciudat - insa poate o intelegere logica a acestor fapte nu este scopul acestei istorii in primul rand.

Chiar daca Cenarius insusi era o fiinta reala , fizica in universal Warcraft, povestea venirii lui pe lume are de fapt multe puncte in comun cu multe alte povesti mitice despre zei si semi-zei in mitologia umana reala. Copii din relatii ciudate intre oameni si zei ( sau chiar animale) sunt abundente in literatura mitologica (nici sa nu ma intrebati cum s-a nascut minotaurul...) si cu toate acestea, aproape niciodata nu au fost meniti ca un adevar literal. Fiecare reprezinta un aspect sau altul din natura umana si relatia oamenilor cu lumea din jurul lor.

Poate ca este exact acest gen de adevar pe care Cenarius a vrut sa-l transmita cand a facut cunoscuta povestea lui Elfilor Intunecati, decat un fel de relatare istorica. Intr-un fel, el a fost creatorul culturii Elfilor Intunecati, asa cum el a fost cel care le-a insuflat Elfilor dragostea pentru armonie cu lumea naturala si cel ce le-a dat acest simt al identitatii ca protectori ai naturii. In povestea lui, el este nascut din uniunea pamantului cu cerul, concretul zeu cerb si zeita abstracta a Lunii, si reprezinta echilibrul din aceste parti aparent opuse, atat in forma lui finala, cat si in invatamintele lui.


Chiar daca si Taurenii au primit invatamintele lui Cenarius foarte devreme in istoria lor, si au continuat sa-l venereze pe Cenarius multa vreme dupa ce calea druizilor a fost uitata, Elfii Intunecati au fost cei care au mers cu adevarat pe c alea Druizilor si au facut-o parte centrala a civilizatiei lor.

Malfurion Stormrage a fost primul si cel mai mare Druid , si, pentru mult timp, a fost un conducator al rasei lui, impreuna cu consoarta lui - Tyrande Whisperwind. Impreuna, reprezentau echilibrul barbatilor si femeilor in civilizatia lor, cu majoritatea Druizilor fiind barbati ce urmau invatamintele lui Malfurion, si majoritatea preotilor fiind femei, urmand invatamintele lui Tyrande.
Malfurion si multi alti Druizi erau chemati de Ysera, aspectul de dragon al naturii, sa-si petreaca cea mai mare parte a vietii in Visul de Smarlad, observand echilibrul naturii in taramul de unde vine insasi energia naturii.

In timpurile periculoase pentru Elfii Intunecati, Druizii erau treziti din acest vis si insarcinati cu protectia lumii materiale a civilizatiei Elfilor Intunecati.
In timpul celui de-al 3 lea Mare Razboi, multi druizi s-au intors in lumea materiala doar pentru a constata ca Cenarius fusese deja omorat de Orci la inceputul conflictului, cand orcii au fost inca o data insetati de sange. Chiar daca moartea lui Cenarius a fost probabil o lovitura grea pentru multi dintre Druizi, se pare ca acestia au acceptat aceasta tragedie intr-un spirit al adaptarii si al reinnoirii decat intr-un spirit al urii si razbunarii. Chiar si dupa razboiul impotriva Legiunii si sacrificarea Copacului Sacru, multi Druizi au decis sa ramana in lumea materiala si sa ajute Elfii Intunecati impotriva amenintarilor. Cei care s-au intors in Visul de Smarlad, dintre care si Malfurion insusi, au descoperit ca ceva misterios se intampla pe taramul mistic al naturii si nu mai este atat de usor a se intoarce in lumea materiala.

In orice caz, de la evenimentele celui de-al 3-lea razboi, multi Taureni au reales calea Druizilor, si s-au unit cu Elfii Intunecati in organizatia speciala a Druizilor, numita « Cercul Cenarion » ce pastreaza invatamintele si intelepciunea lui Cenarius. Deasemenea, multe femei au inceput sa urmeze calea Druizilor, unele chiar demonstrand un formidabil talent, cum ar fi Arh-Druidul Renferal.

Insasi calea Druizilor a trecut prin multe schimbari - in timp ce inaintea celui de-al 3-lea razboi, Druizii se imparteau in functie de patronul animal pe care il venerau (cu nume ca "Druizii Ghiarelor" - Druids of the Talon) , in prezent, multi dintre ei venereaza toti patronii animali in acelasi timp, sub numele de "Druids of the Wild"

Druizii, in starea actuala, se confrunta fara dubiu cu multe schimbari, dar se pare ca nu sunt foarte deranjati de acestea. In multe privinte, este de asteptat ca schimbarile sa vina in mod natural oricarei civilizatii ce conduce un studiu sistematic a lumii naturale si care integreaza legile naturii in propria lor fiinta.

Fara indoiala, ar invata ca schimbarea este insasi esenta vietii, si ar invata sa se adapteze nevoilor de moment. Talentele Druizilor sunt instructive in acest tip de atitudine : Echilibru si Restabilire ( Balance Restoration) Chiar si talente ca <<Wrath>> , <<Starfire>> si <<Cyclone>> intra in categoria Echilibrului, indicand, ca , la fel ca si natura, chiar si un <<Hurricane>> de energie distructiva este, in cele din urma, o etapa esentiala in ciclul vietii. Chiar si aspectul Feral al abilitatilor Druzilor intareste ideea ca, la fel ca si marii pradatori ai naturii, trebuie sa existe o forta a distrugerii care sa mentina intregul sistem sanatos si echilibrat.

In acelasi timp, sistemul natural trebuie sa treaca prin <<Rebirth>> , <<Rejuvenation>> si <<Regrowth>> care restabileste <<Tranquility>> si <<Nourish>> , noua viata ce ia locul celei vechi.

Druidul tau se poate identifica cu unul dintre aceste aspecte al protejarii naturii, mai mult decat cu altele, considerandul-l particularitatea sa speciala, sau poate considera toate 3 ramurile de specializare ca un intreg inseparabil

Pentru a avea o idee si mai buna de cum e sa gandesti ca un Druid, o recomandare personala este sa va petreceti cat mai mult timp in natura. Chiar daca nu puteti face asta, v-ar putea ajuta foarte mult sa va interesati de filosofia Taoista si sa incercati sa va dezvoltati un simt al atitudinii prin echilibru si armonie, pe care filosofia Taoista o promoveaza.



*** Traducere de pe ghidul " All the World's a Stage - So you want to be a druid"

**** Rog un moderator sa mentina subiectul curat de offtopic-uri , in vederea unei continuari

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Romanian  


The time now is 04-07-2024, 19:38:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x