User
Pass
2FA
 
 

[RO] Restoration Shaman 5.4.8 PvE Guide
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message27114
hujulikes

[STAR]



Status: Offline
(since 04-09-2022 15:35)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 363, Topics: 36
Location: Romania

Reputation: 67.5
Votes: 23

   
Post Posted: 08-04-2015, 20:28:43 [Valuable post] | Translate post to: ... (Click for more languages)

Restoration Shaman PvE 5.4.8



Content:
1. Introduction.
2. Choosing the race.
3. Talents.
4. Glyphs.
5. Major changes.
6. Important spells.
7. Priorities&cd's.
8. Stats.
9. Gems&Enchants.
10. Consumables.
11. BiS Gear.




1.Introduction:



As we all know choosing a shaman as character is very hard , you have to look at 3 specs before you want to play it , today we will cover the restoration spec.Restoration is a spec of healing who needs alot of attention and knowledge , like for example in 4.3.4 you could've solo Dragon Soul 25h with a resto shammy, and in my opinion in 5.4.8 we can obtain the maximum performance


2.Choosing the race:



Horde:
Troll with: Berserking
Goblin with : Time is Money
Pandaren with Epicurean

Alliance(the only good one is Pandaren but one that you should consider can be):
Draenei with Gift of the Naaru




3.Talente:



Astral Shift este un talent ce ne va ajuta in cazul in care anticipam un damage mare.
Nature's Guardian este situational , poate ajuta la leveling/invatatul encounterelor.
Bluwark Totem inutil deoarece are un cd prea mare.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Nature's Guardian la inceput.


Windwalk Totemeste utilizat pentru encounterele unde movement-ul este micsorat, are un cd relativ mare.
Earthgrab Totem folosit in PvP , nu prea ajuta.
Frozen Power este inutil.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Windwalk Totem.


Call of the elements bun deoarece resteaza cd la Healing Stream Totem
Totemic Projection este un talent ce ne ajuta sa "caram" totemele cu noi.
Totemic Persistance ajuta la invocarea mai multor toteme cu exceptia celor de foc.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Call of the elements.


Elemental Mastery ofera 30% haste timp de 20 secunde , este bun in combinatie cu Healing Tide Totem deoarece afecteaza tick-urile.
Ancestral Swiftness ofera abilitatea urmatorului spell cu un cast mai mic de 10s sa fie instant + 5% haste pasiv.
Echo of the Elements.Cand healam avem o sansa sa dublam eficienta spell-ului care a activat proc-ul.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Ancestral Swiftness.


Rushing Streams bun deoarece permite Healing Stream Totem sa healeze cate 2 playeri in acelasi timp.
Ancestral Guidance.Pentru urmatoarele 10 secunde , 60% din healu dat este distribuit la 3 jucatori low hp.
Conductivity.Healing Wave , GHW, Healing Surge ,Chain Heal maresc durata la Healing Rain.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Conductivity.


Unleashed Fury este bun pentru single heal. Talentul boosteaza urmatorul heal dat dupa ce am folosit unleash life cu 50%.
Primal ElementalistAcest talent boosteaza cei 2 elementali , Fire si Earth si ne ajuta sa folosim abilitatile Empower (wowhead link) si Reinforce (wowhead link) care boosteaza healu cu 10%.
Elemental Blast Dupa ce am dat damage cu acest talent vom beneficia de Critical Strike, Haste, sau Mastery cu 3,500 pentru 8 sec.

Din punctul meu de vedere puteti opta pentru Unleashed Fury , dar luati in considerare si Primal Elementalist pentru encountere lungi.



4.Glyphe:




Glyphele pot varia in functie de encounter , dar acestea cred eu ca sunt cele mai utile overall:
Major Glyphs:
1.Glyph Of Healing Stream Totem Ofera 10% resist la Nature,Frost,Fire damage.

2.Glyph of Chaining nici nu se simt acele 2 secunde cooldown deci nu va temeti sa il folositi + distanta marita la 100%.

3.Glyph of Riptide Bun pentru mentinearea Tidal Waves si Ancestral Vigor.

*Glyphe situationale/optionale:
Glyph of Telluric Currents ajuta la regenerarea de mana , acest glyph il consider folositor la inceput de patch , puteti sa il inlocuiti cu Glyph Of Healing Stream Totem

Glyph of Water Shield la fel ca si Telluric , bun la inceput/ encountere lungi cu mult damage.

Glyph of Healing Wave folositor pentru incepatori.

Minor Glyphs:
1.Glyph of Flaming Serpent

2.Glyph of Deluge

3.Glyph of Astral Recall



5.Schimbari majore:




O schimbare a Shamanului pe acest expansion este aceea a totemelor.Ele au trecut de la buffe la aure , iar totemele sunt doar pentru o utilizare de scurta durata.
In consecinta acestui lucru , specul de resto va avea urmatoarele aure:
Grace of Airsi Burning Wrath

Restorative Waves este introdus.

Ascendance este introdus(probabil cel mai "cool" spell al shamanului pe acest patch)

Ancestral Focus este introdus.

Spiritual Insight este introdus.

Earthliving Weapon dureaza acum 10 secunde fata de 12 iar sansa sa se activeze la target-uri sub 35% este acum de 100% de la 80%(cu talentul Blessing of the Eternals de pe Cata) + 30% merge si pe Healing Rain acum.

Tidal Waves nu a suferit schimbari.

Healing Tide Totem este introdus.

Stormlash Totem este introdus.



6.Spell-uri:





Riptide Este un spell important ce pune buff-ul Tidal Waves , Riptide este folositor deoarece costul de mana este mic iar cooldown-ul este avantajos cu ajutorul Glyph of Riptide.

Chain Heal este un spell ce healeaza maximum 4 persoane si la fel ca Riptide pune buff-ul Tidal Waves.

Healing Raineste cel mai bun AOE heal al shamanului.

Earth Shield este un scut ce contine 9 charge-uri , daca un melee attack atinge scutul acesta va declansa un heal moderat asupra celui atacat , efectivitatea healurilor pe cei cu Earth Shield este crescuta la 20%.

Healing Wave Healing Wave este un heal moderat ce nu necesita mana multa si are un cast relativ mic , cel mai bine este folosit cu Tidal Waves pentru a reduce cast time-ul , dar fiti atenti el va consuma 1 charge de tidal wave.

Healing Surge este un spell cu un cast time mic dar care consuma mana foarte mult , eficienta lui este buna doar in conditiile in care Tidal Waves , va sfatuiesc sa folositi doar in cazuri de urgenta acest heal.

Earthliving este unul dintre cele mai bune spell-uri ale shamanului , incercati sa il folositi ori de cate ori aveti ocazia , nu numai pentru HoT-ul lasat pe target dar si pentru increase-ul de 30%.




7.Lista de prioritati si Cd's:





Prioritatea noastra ramane la fel ca si patch-ul precedent sa tinem pe tank Earth Shield si daca este posibil sa stackam inainte de a isi lua damage bufful Ancestral Vigor, desigur putem pune Earth Shield pe un player ce isi ia damage continuu.
Single target vom incerca sa mentinem Tidal Waves cat se poate ca si buff iar ca si spell vom folosi Healing Wave si in cazuri de urgenta Healing Surge , Riptide il putem folosi in majoritatea timpului ca pe un HoT.
Ca si AoE heal , Healing Rain (wowhead link) ramane unul dintre cele mai puternice spell-uri mai ales cu introducerea talentului Conductivity (wowhead link).In cazul in care Healing Rain nu este suficient pentru a mentine raidul 90%-100% , putem sa incepem prin a folosi Chain Heal.Incercati sa folositi Chain Heal in combinatie cuRiptide de pe jucatorul aflat pentru a beneficia de bonusul de 25%.
In cazul in care raidul sa afla la un procentaj de 50%-40% folositi Healing Stream Totem (wowhead link) impreuna cu Chain Heal boostat de Riptide si bonusul de la Earthliving, dar asta doar in cazul in care nu este timp de Healing Rain (wowhead link) boostat de Earthliving.
In cazul in care raidul este la 20%-30% HP , puneti de indata Healing Tide Totem (wowhead link) , iar daca raidul isi ia in continuare damage dupa disparitia totemului ar fi indicat sa folositi Ascendance + spam de healing rain si chain heal
In cazul in care raidul este pe cale sa isi ia damage ar fi indicat sa folositi Spirit Link Totem pentru 10% damage reduction.In cazul in care raidul este 40%-70% si urmeaza sa isi ia damage incercati sa folositiEarthliving Weapon+ Ancestral Swiftness (wowhead link)+Chain Heal urmat de Healing Stream Totem (wowhead link) + Call of the elements (wowhead link) , dupa ce s-a luat damage-ul dati urmatorul Healing Stream Totem (wowhead link)

In cazul in care avem stackat raidul si se iau tick-uri masive de damage incercati sa healati rapid o grupa (10man) 2 grupe (25man) , cel mai indicat ar fi sa ii healati prin Ascendance + Chain Heal sau Healing Stream Totem (wowhead link)+ Chain Heal , cand grupa a ajuns la un HP ~60% puneti Spirit Link totem pentru a aduce raidul la 65% hp.
Pentru regenerare de mana avemMana Tide Totem + Glyph of Telluric Currents in cazul in care jucam la acest glyph.O alta sursa de mana este Water Shield care trebuie mentinut mereu pe noi.
Pentru fazele de miscare sau cand playerii din raid isi iau damage si se afla la o distanta mare intre ei folositiHealing Tide Totem , iar pentru miscare ne vom folosi de Spiritwalker's Grace



8.Stats:





Incep prin a spune ca exista 2 moduri de a juca shamanul :
1.Haste>Crit≥Mastery
2.Mastery>Haste>Crit

1.De ce crit?Deoarece avem Resurgence care ne ajuta cu mana , mai exact cu cat mai multe criticale dam cu Healing Wave, Healing Surge,Riptide,Earthliving,Chain Heal cu atat mai multa mana refacem.Nu uitati ca de obicei healeri ce joaca la crit au tendinta sa faca overheal ,iar criturile nu sunt mereu exacte , spre exemplu la 20% crit avem sansa ca 1 din 5 direct heal spells sa fie crit.In concluzie crit=RNG(random number generator)

2.De ce mastery?Deep Healing este afectat de mastery , principiul este; cu cat mai low playerul este ca si HP cu atat de mult va fi si healul nostru mai eficient , bine inteles ca influenta o are mastery-ul nostru.
% Healing Increase = (-1 x Max Deep Healing % x HP of target) + (Max Deep Healing %), aceasta este formula dupa care ne dam seama cam cat de influent este mastery-ul actual.
Pentru o mai usoara intelegere:
Cand target-ul este < 100% hp, Mastery-ul este mai bun decat haste pentru Healing Rain , Riptide , UnleashLife
Cand target-ul este < 66.7% hp, Mastery-ul este mai bun decat crit pentru Healing Ran , Chain Heal
Cand target-ul este < 46.7% hp, Mastery-ul este mai bun decat crit pentru toate healurile single target
Eu prefer mastery-ul ca urmator stat dupa haste cap.


Haste Breakpoints:
Spoiler:



Haste Breakpoints Toteme:
Spoiler:




Pentru caracterele sub 500 ilvl recomand formula:
Intell>Spirit>Haste(871 pentru tick la earthliving)>Mastery>Crit

Pentru caracterele sub 530 ilvl recomand formula:
Intell>Spirit>Haste(pana la al 2 lea tick de riptide adica 5676)>Mastery>Crit

Pentru caracterele peste 530 ilvl recomand formula:
Intell>Spirit>Haste(7613 pentru 7 tick-uri la Healing Rain)>Mastery>Crit




9.Gems&Enchant:


Gems:
Red:Brilliant Primordial Ruby care ne ofera 160 intellect.

Blue:Sparkling River's Hate care ne ofera 320 Spirit.

Purpple:Purified Imperial Amethyst care ne ofera 80 Intell + 160 Spirit.

Yellow:Artful Vermilion Onyx care ne ofera 80 Intell + 160 Mastery.

Potent Vermilion Onyx care ne ofera 80 Intell + 160 Critical Strike.

Reckless Vermilion Onyx care ne ofera 80 Intell + 160 Haste.


Meta:Revitalizing Primal Diamond care ne ofera 432 Spirit + 3% Critical Effect.

Ember Primal Diamond care ne ofera 216 Intell + 2% Maximum Mana.

Burning Primal Diamond care ne ofera 216 Intell + 3% Critical Effect.


Legendary:Courageous Primal Diamond care ne ofera 324 Intell + sansa ca urmatoarele spell-uri sa nu coste mana.

Enchants:
Greater Crane Wing Inscription adauga 200 Intell+ 100 Critical Strike pe shoulderi , se face cu Inscription.

Secret Crane Wing Inscription (wowhead link) adauga 520 Intell + 100 Critical Strike pe shoulderi , se face cu Inscription.

Enchant Cloak - Superior Intellect adauga 180 Intell pe back , se face cu Enchanting.

Enchant Chest - Glorious Stats adauga 80 Stats pe chest, se face cu Enchanting.

Enchant Chest - Mighty Spirit adauga 200 Spirit pe chest, se face cu Enchanting.

Super Intellect adauga 170 Intell pe bracer , se face cu Enchanting.

Fur Lining adauga 500 Intell pe bracer , se face cu Leatherworking.

Enchant_Gloves-Superior Mastery adauga 170 Mastery pe gloves , se face cu Enchanting.

Enchant Gloves - Greater Haste adauga 170 Haste pe gloves , se face cu Enchanting.

Greater Pearlescent Spellthread adauga 285 Intell + 165 Spirit pe legs , se face cu Tailoring.

Enchant Boots - Pandaren's Step adauga Movement Speed + 140 Mastery , se face cu Enchanting.

Enchant Boots - Greater Haste adauga 175 Haste , se face cu Enchanting.

Enchant Ring - Greater Intellect adauga 160 Intell pe ring , se face cu Enchanting.

Enchant Weapon - Jade Spirit poate adauga 1650 Intell atunci cand folosim spell-uri , iar daca Enchant-ul este activat atunci cand avem sub 25% mana primim +750 Spirit ,se face cu Enchanting.

Enchant Off-Hand - Major Intellect adauga 165 Intell pe shield/off hand , se face cu Enchanting



10.Consumabile:


Flask:

Flask of the Warm Sun mareste Intellect-ul cu 1000 pentru 60 de minute.

Flask of Falling Leaves mareste Spiritul cu 1000 pentru 60 de minute.


Food:

Mogu Fish Stew Returneaza 300.000 si 75.000 mana la 5 secunde , daca ramaneti nemiscati timp de 10 secunde veti deveni hraniti si veti capata 300 Intellect timp de 60 de minute.

Steamed Crab Surprise Returneaza 300.000 si 300.000 mana , daca ramaneti nemiscati timp de 10 secunde veti deveni hraniti si veti capata 300 Spirit timp de 60 de minute.


Potion:

Potion of the Jade Serpent Mareste Intellect-ul cu 4000 pentru 25 de secunde.

Potion of Focus 45.000 mana timp de 10 secunde.

Master Mana Potion restaureaza intre 28.500 si 31.500 mana instant.




11. BiS Gear:



Last edited by hujulikes on 14-01-2016, 16:08:15; edited 55 times in total
32 1
  
Back to top
View user's profile Send private message
carutacudouaroti

[HeaVen]



Status: Offline
(since 12-09-2018 00:59)
Joined: 08 Aug 2013
Posts: 423, Topics: 31
Location: Baia Mare

Reputation: 40.5
Votes: 47

              Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  Lockkar 
Post Posted: 08-04-2015, 20:30:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fratele meu zew' super ghid !!! <3 Bravo si felicitari pentru munca depusa !


4 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
bnjm

[DRAMA QUEEN]



Status: Offline
(since 09-05-2019 06:11)
Joined: 20 Aug 2010
Posts: 1888, Topics: 106
Location: Oradea/Cluj

Reputation: 999.3
Votes: 136

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 08-04-2015, 20:30:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fratele meu zew' super ghid !!! <3 Bravo si felicitari pentru munca depusa ! 2


PalaProt Pve Guide 5.4.8
5.4.8 Addons
5.4.8 Collector's Guide

2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Helena

[The wild one]



Status: Offline
(since 03-02-2022 10:33)
Joined: 30 Jun 2010
Posts: 1845, Topics: 42
Location: Bucuresti

Reputation: 214.3
Votes: 94

Post Posted: 08-04-2015, 20:31:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Singurul shaman resto care mi-a atras atentia din prima <3 GG Hujulica -

https://www.freakz.ro/forum/RO-Shaman-Elemental-5.4.8-PvE-Guide-t395168.html


Last edited by Helena on 08-04-2015, 20:31:32; edited 1 time in total
1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Serotonine

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-05-2016 23:48)
Joined: 05 Sep 2014
Posts: 16, Topics: 3
Location: Romania

Reputation: 14.8
Votes: 5

 
Post Posted: 08-04-2015, 20:31:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fratele meu zew' super ghid !!! <3 Bravo si felicitari pentru munca depusa ! 3 Te iubesc fra ! Shaman ftw
2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Wingz
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 15-06-2017 12:39)
Joined: 31 Mar 2012
Posts: 2149, Topics: 235
Location: Italy

Reputation: -180.3
Votes: 192

 
Post Posted: 08-04-2015, 21:36:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Incearca sa mai schimbi culorile scrisului. Sunt obositoare pentru ochi. (prea mult galben)
De asemenea, ai pute sa adaugi si "best in slot items" in comformitate cu Phase-urile din development plan, pentru mai multa complexitate.
Asteptam continuarea.





Last edited by Wingz on 08-04-2015, 21:38:59; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
lavaloare
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 07-05-2016 15:38)
Joined: 15 Jan 2014
Posts: 271, Topics: 17
Location: Romania

Reputation: 18
Votes: 36

 
Post Posted: 08-04-2015, 21:38:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Arata bine, ramane sa il termini.


1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
shiftway

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 06-12-2020 12:49)
Joined: 21 Apr 2012
Posts: 123, Topics: 34
Location: United Kingdom

Reputation: 340.2
Votes: 13

Post Posted: 09-04-2015, 14:27:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

frumos guide...vezi ca ai gresit icons la gems
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ryangg

[Advisor]



Status: Offline
(since 09-11-2022 09:46)
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 5852, Topics: 190
Location: Iasi

Reputation: 654
Votes: 134

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 09-04-2015, 14:38:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bun guide ,sa vedem cum va fi pe freakz -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
adiburn

[Venom of God]



Status: Offline
(since 07-04-2023 18:37)
Joined: 18 Oct 2012
Posts: 524, Topics: 54
Location: Bucharest

Reputation: 1871.7
Votes: 87

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 09-04-2015, 16:12:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fratele meu zew' super ghid !!! <3 Bravo si felicitari pentru munca depusa




Last edited by adiburn on 18-04-2015, 20:01:28; edited 1 time in total
1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Vans

[Devil May Cry]



Status: Offline
(since 31-05-2020 06:02)
Joined: 01 Feb 2010
Posts: 129, Topics: 23
Location: Bucuresti

Reputation: 197.5
Votes: 15

       
Post Posted: 09-04-2015, 16:41:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun guide-ul. GJ si felicitari pentru munca depusa!

“Listen, smile, agree, and then do whatever the *** you were gonna do anyway.”
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
hujulikes

[STAR]



Status: Offline
(since 04-09-2022 15:35)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 363, Topics: 36
Location: Romania

Reputation: 67.5
Votes: 23

   
Post Posted: 09-04-2015, 16:52:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

shiftway wrote:
frumos guide...vezi ca ai gresit icons la gems

Done

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
mishu90

[Beyond Godlike]



Status: Offline
(since 28-03-2022 15:28)
Joined: 25 Jun 2014
Posts: 253, Topics: 2
Location: Bulgaria

Reputation: 211.5
Votes: 6

           
Post Posted: 09-04-2015, 19:29:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Frumos ghid...ai un big like de la mn -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Tahquamenon

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 09-08-2015 19:29)
Joined: 30 Jan 2015
Posts: 76, Topics: 1
Location: Romania

Reputation: 0.3
Votes: 23

 
Post Posted: 09-04-2015, 21:52:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fratele meu zew' super ghid !!! <3 Bravo si felicitari pentru munca depusa ! #valoare
1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Orga

[Ataraxia]



Status: Offline
(since 30-10-2023 02:42)
Joined: 23 Jul 2014
Posts: 2607, Topics: 186
Location: Heart of Azeroth

Reputation: 158.1
Votes: 872

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  https://battlelog.battlefield.com/bf3/user/ItsOrga/ 
Post Posted: 09-04-2015, 22:01:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

gg frumos guide -


4 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by LethalFactorLK, 06 October 2016 16:15



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 28-03-2024, 14:58:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x