User
Pass
2FA
 
 

[RO] Arcane Mage - 5.4.8 PvE Tutorial

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message8364
BojaN

[sefu' la valoare]



Status: Offline
(since 30-01-2019 09:54)
Joined: 23 Jul 2009
Posts: 5420, Topics: 286
Location: Giurgiu, RO.

Reputation: 754.3
Votes: 132

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  sinnerzqrr 
Post Posted: 29-04-2015, 18:57:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Arcane Mage PVE Tutorial - 5.4.8 Patch





Cuprins:

1. Introudere
2. De ce Arcane?
3. Abilitati
4. Talente si Glyphuri
5. Prioritate stats
6. Rotatie
7. Enchanturi si Socketuri
8. Macro-uri utile
9. Addons



Introducere

Acest tutorial este dedicat in special jucatorilor PVE. Notiunile ce vor urma a fi prezentate sunt culese de pe diverse site-uri, cum ar fi: icy-veins, wowhead, etc, dar si din experienta proprie acumulata in aproximativ 5 luni de jucat Arcane Mage pe retail, in timpul MoP.
Totodata, imi cer de pe acum scuze pentru eventualele neconcordante intre cele ce urmeaza a fi prezentate si realitatea lor de pe server. Acest lucru se datoreaza faptului ca MoP este un realm nou pe freakz, insa cu siguranta cu trecerea timpului lucrurile se vor stabiliza simtitor.


De ce Arcane?

Ei bine, aceasta este o intrebare pe care probabil multi dintre voi si-o pun. Asadar, pot exista multe raspunsuri, unele mai obiective, altele mai subiective. Atunci cand va alegeti o specializare, un factor important il poate constitui pur si simplu stilul de joc al respectivului player.
Un raspuns cat mai obiectiv poate fi ca Arcane-ul este un spec foarte echilibrat, atat la low item-level cat si la high item-level, spre deosebire de fire care devine puternic abea la high item-level. Totodata, pe single target, Arcane-ul este mult mai viabil decat Fire, deoarece nu depinde atat de mult de RNG (Random Number Generation).


Abilitati

In cele ce vor urma voi prezenta pe scurt abilitatile importante ale specului Arcane.

1. Arcane Blast - (wowhead link)Reprezinta principalul spell de damage al mage-ului, cel care va fi folosit cel mai mult in vederea acumularii de stackuri de Arcane Charge (wowhead link).

2. Arcane Missiles - (wowhead link)Un spell de tip channeling, al carui damage este influentat de Arcane Charge (wowhead link).

3. Arcane Barrage - (wowhead link)Spell care genereaza de cele mai multe ori un damage foarte mare. De asemenea, acesta consuma toate stackurile existente la acel moment de Arcane Charge (wowhead link).

4. Nether Tempest - (wowhead link)Spell provenit din alegerea talentului de level 75(Tier 5). Cel mai util atunci cand avem un ecounter cu 2-3 target-uri.

5. Counterspell - (wowhead link)Singurul spell de intrerupt de care beneficiaza un Mage. Foarte eficient ca solutie de backup in raiduri, avand un cooldown destul de mare.

6. Arcane Power - (wowhead link)Cel mai bun spell de tip cooldown al unui Mage, crescand simtitor damage-ul dat. De cealalta parte, cresterea costului de mana este neglijabila.

7. Rune of Power - (wowhead link)Spell provenit din alegerea talentului de level 90(Tier 6). Rune of Power inlocuieste Evocation (wowhead link). Acesta ofera manasi health regen, dar si spellpower.

8. Time Warp - (wowhead link)reprezinta alternativa magilor la Bloodlust (wowhead link). Acest spell creste Haste-ul tuturor membrilor raidului pentru 30 de secunde.




Talente si Glyphuri





Dupa cum se poate observa, talentele au fost complet refacute odata cu aparitia expansionului Mists of Pandaria. Acum avem de ales o optiune de talent pentru fiecare Tier. (level 15-30-45-60-75-90). Schimbarea lor se face foarte usor si permite o mai buna adaptare in functie de stare si progresul raidului la un moment dat. Tot ce va trebuie este sa aveti Tome of the Clear Mind. In cele ce vor urma, voi explica pe scurt care ar fi cea mai buna optiune de talent pentru fiecare Tier.

Tier 1:

Ice Floes (wowhead link) este cu siguranta alegerea. Acesta permite castarea urmatorului spell in timp ce va aflati in miscare, beneficiind de 3 stackuri. Foarte bun in momentele de encounter in care mobilitatea este cel mai important lucru.

Tier 2:

Pentru talentul de level 30, batalia se da intre FlameGlow (wowhead link) si Temporal Shield (wowhead link). Ambele sunt foarte bune in situatiile critice ale unui encounter, atunci cand trebuie sa ajutam healerii sa faca fata. Pentru cei mai lenesi dintre voi, recomand Flamegow, fiind o abilitate pasiva. Pentru cei care se implica mult mai mult in joc, recomand Temporal Shield, care trebuie activat in momentele grele.


Tier 3:

Pentru alegerea talentului din Tier 3, recomand Ring of Frost (wowhead link), foarte bun in zonele cu trash mult, mai ales in Shado-Pan Monastery.


Tier 4:

Cauterize (wowhead link) reprezinta cu siguranta alegerea pentru talentul de level 60. Acesta te salveaza de la moarte la fiecare 2 minute ( timpul de cooldown), insa imediat dupa ce acesta se auto-activeaza, un healer trebuie neaparat sa isi concentreze atentia asupra ta.



Tier 5:

In sfarsit, am ajuns poate la cel mai contestat si aprig disputat Tier din spec. Dupa parerea mea, atat Nether Tempest (wowhead link) cat si Living Bomb (wowhead link) pot fi solutii viabile intr-un encounter. Nether Tempest se aplica in functie de target-urile aflate in preajma focusului, redirectionand 50% dmg catre ele, in timp ce Living Bomb este foarte bun in encounterurile cu 1, maxim 2 targeturi.


Tier 6:

Alegerea pentru tier 6 o recomand a fi Rune of Power (wowhead link). Acesta ofera regenerare de viata si de mana cat timp ne aflam la maxim 8 yarzi departare de aceasta, dar si 15% bonus spell power.



Prioritate Stats


Intelect > Hit(15%) > Mastery > Haste > Crit


Asadar, daca pentru specul de Fire Crit-ul reprezinta cel mai important stats, aici este cu totul diferit. Un Arcane Mage trebuie sa se concentreze pe acumularea a cat mai mult Mastery, deoarece Mastery: Mana Adept (wowhead link) iti va creste cu pana la 16% spell damage, in functie de cata mana aveti nefolosita. A strange puncte de Mastery insa nu garanteaza succesul, trebuie sa conservati cat mai bine posibil mana pe durata encounterului, incercati sa nu stati la sub 80% din totalul de mana pool.

La inceput de patch, este foarte important sa incercati sa fiti cat mai aproape de valoare de 15% a Hit-ului, care reprezinta HitCap pentru Arcane Mage in MoP.


Rotatie


Daca Fire Mage-ul nu are o rotatie propriu-zisa, ci mai mult un sistem de prioritati in ceea ce priveste castarea spellurilor, ei bine, Arcane se apropie foarte mult de ceea ce termenul de "ROTATIE" vrea sa insemne. Rotatia unui Mage Arcane are 2 faze: Nuke Phase si Normal Phase


Nuke Phase

1. Pre-pot
2. Arcane Power (wowhead link)
3. Arcane Blast (wowhead link) x4 pentru a se acumula stack-uri de Arcane Charge (wowhead link) si pentru a se activa Arcane Missiles (wowhead link).
4. Consumati stack-urile de Arcane Missiles (wowhead link).
5. Pentru restul timpului din Nuke Phase, castati Arcane Blast (wowhead link) pana aveti proc de Arcane Missiles (wowhead link). Cand aveti proc, castati Arcane Missiles (wowhead link) imediat.

Foarte IMPORTANT!!! In Nuke Phase nu castati Arcane Barrage (wowhead link) pentru a va consuma stackurile de Arcane Charge (wowhead link).
6. In momentul in care se termina efectul la Arcane Power (wowhead link) si eventual la Time Warp (wowhead link) sau Bloodlust (wowhead link) castati Arcane Barrage (wowhead link) pentru a va consuma stackurile de Arcane Charge (wowhead link). Mai departe, continuati cu Normal Phase ce va fi descrisa in randurile ce vor urma.



Normal Phase


1. Arcane Blast (wowhead link) x4 pentru a genera 4 stackuri de Arcane Charge (wowhead link) si in speanta de a obtine procuri de Arcane Missiles (wowhead link).
2. Folosim stackul (sau stack-urile) de Arcane Missiles (wowhead link). daca avem. Daca nu avem, vom consuma stackurile Arcane Charge (wowhead link) prin castarea spellului Arcane Barrage (wowhead link).
3. Arcane Barrage (wowhead link) pentru a reseta stackurile de Arcane Charge (wowhead link)



Enchanturi si Socket-uri

Enchanturi

Shoulders - Greater Crane Wing Inscription sau Secret Crane Wing Inscription
Cloak - Enchant Cloak - Superior Intellect
Chest - Enchant Chest - Glorious Stats
Wrist - Enchant Bracer - Super Intellect
Hands - Enchant Gloves - Superior Mastery
Waist - Living Steel Belt Buckle
Legs - Greater Cerulean Spellthread
Boots - Enchant Boots - Pandaren's Step
Weapon - Enchant Weapon - Jade Spirit
OffHand - Enchant Off-Hand - Major Intellect

Rings - Enchanting




Socket-uri

Meta - Burning Primal Diamond
Red - Artful Vermilion Onyx
Yellow - Fractured Sun's Radiance
Blue - Sensei's Wild Jade


Cam astea ar fi de spus despre Arcane Mage. Sper ca va poate ajuta. Ma repet, acesta este un tutorial cu notiuni personale si unele specificate de pe site-ul binecunoscut wowhead. Tutorialul este in continuare actualizare, in curand voi scrie si despre Macrouri si addons-urile necesare.






Last edited by BojaN on 06-05-2015, 15:15:07; edited 1 time in total
2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
ClearMind

[Hater]



Status: Offline
(since 19-10-2022 19:13)
Joined: 12 Oct 2013
Posts: 614, Topics: 59
Location: Nowhere

Reputation: 243.7
Votes: 26

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 29-04-2015, 20:18:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Rune of Power? Mai bine nu. Eu cand jucam pe Blizz, jucam cu Invocation. Te faci full mana in 2-3 secunde, no cooldown, mobilitate mare. La Rune of Power e discutabila treaba, daca ai un fight unde esti nevoit sa te misti constant, daca joci la rune of power pierzi mobilitate si DPS.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Radical

[Madness forever]



Status: Offline
(since 13-04-2023 12:11)
Joined: 08 Sep 2011
Posts: 7438, Topics: 366
Location: Neverland

Reputation: 3074.2
Votes: 461

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 30-04-2015, 10:23:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ClearMind wrote:
Rune of Power? Mai bine nu. Eu cand jucam pe Blizz, jucam cu Invocation. Te faci full mana in 2-3 secunde, no cooldown, mobilitate mare. La Rune of Power e discutabila treaba, daca ai un fight unde esti nevoit sa te misti constant, daca joci la rune of power pierzi mobilitate si DPS.

Nu am mai intrat de 3 4 zile pe freakz, din cate stiu mana regenul era buguit.
Sfatul meu pentru oricine face un guide sa il faca FREAKZ LIKE pentru ca PE MINE si PE ORICINE care vrea sa isi invete clasa nu ne INTERESEAZA cum mergea pe blizz.
Degeaba ia Invocation daca mana regenul era acelas in combat cu cel out of combat.



Last edited by Radical on 30-04-2015, 16:22:03; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
dracusoru93

[Achive Hunter]



Status: Offline
(since 18-09-2021 15:29)
Joined: 25 Mar 2011
Posts: 2611, Topics: 274
Location: Suceava

Reputation: 994.9
Votes: 205

           
Post Posted: 30-04-2015, 12:08:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bun ghidu -....

eu personal joc la " Present of Mind " , si Nether Tempest... + Arcane Missles ce cel mai bine le dai la 2 Staks ... -
in rest e bun - bv



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
BojaN

[sefu' la valoare]



Status: Offline
(since 30-01-2019 09:54)
Joined: 23 Jul 2009
Posts: 5420, Topics: 286
Location: Giurgiu, RO.

Reputation: 754.3
Votes: 132

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  sinnerzqrr 
Post Posted: 06-05-2015, 14:01:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Arcane Missilles observ ca nu prea poti sa le dai la 2 stacks nici daca vrei, procuie destul de greu. O fi de la server, sau poate doar bad luck -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
dracusoru93

[Achive Hunter]



Status: Offline
(since 18-09-2021 15:29)
Joined: 25 Mar 2011
Posts: 2611, Topics: 274
Location: Suceava

Reputation: 994.9
Votes: 205

           
Post Posted: 12-05-2015, 09:39:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

BojaN wrote:
Arcane Missilles observ ca nu prea poti sa le dai la 2 stacks nici daca vrei, procuie destul de greu. O fi de la server, sau poate doar bad luck -

nuj ce sa zic.. la mine la 475 ilvl ... procuie in prostie -....



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
BojaN

[sefu' la valoare]



Status: Offline
(since 30-01-2019 09:54)
Joined: 23 Jul 2009
Posts: 5420, Topics: 286
Location: Giurgiu, RO.

Reputation: 754.3
Votes: 132

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  sinnerzqrr 
Post Posted: 13-05-2015, 16:55:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pai procuie in prostie din alte spelluri, cum ar fi explosion, blizzard, numai din Blast nu...


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
tycy

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-05-2019 11:03)
Joined: 05 Jan 2012
Posts: 76, Topics: 3
Location: Onesti

Reputation: 261.6
Votes: 9

 
Post Posted: 16-05-2015, 16:12:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Quote:

Nuke Phase

1. Pre-pot
2. Arcane Power (wowhead link)
3. Arcane Blast (wowhead link) x4 pentru a se acumula stack-uri de Arcane Charge (wowhead link) si pentru a se activa Arcane Missiles (wowhead link).
4. Consumati stack-urile de Arcane Missiles (wowhead link).
5. Pentru restul timpului din Nuke Phase, castati Arcane Blast (wowhead link) pana aveti proc de Arcane Missiles (wowhead link). Cand aveti proc, castati Arcane Missiles (wowhead link) imediat.

Foarte IMPORTANT!!! In Nuke Phase nu castati Arcane Barrage (wowhead link) pentru a va consuma stackurile de Arcane Charge (wowhead link).
6. In momentul in care se termina efectul la Arcane Power (wowhead link) si eventual la Time Warp (wowhead link) sau Bloodlust (wowhead link) castati Arcane Barrage (wowhead link) pentru a va consuma stackurile de Arcane Charge (wowhead link). Mai departe, continuati cu Normal Phase ce va fi descrisa in randurile ce vor urma.


Eu as recomanda ca la cel putin x6 (daca aveti stack/uri de arcane missle folositile) Arcane Blast sa castati Arcane Barrage.Pentru ca dupa 6 cast-uri deja mana se consuma foarte repede iar asta e un dezavantaj total , castand Arcane Barrage in NUKE fase ai sansa sa prinzi un crit destul de mare , prin urmare urci in DPS si ajuti si raidul.

Tot odata Evocation in loc de Rune of Power ...Ambele au acelasi timp de cast...doar ca Evocation iti umple mana si mai repede chiar daca nu ai nici un Arcane Charge si iti da posibilitatea sa te misti timp de 60 de secunde unde vrei fara sa tii cont ca nu esti in Rune Power range. (recomand power auras to track the Invoker's Energy)

AOE fight - Castati Arcane Explosion , la proc de Arcane Missle folositile , la 4 Aracane charge , folositi Arcane barrage in targetul cu cel mai mare HP.


P.S:Cat despre proc la arcane missle din arcane blast - la mine procuie destul de bine , mai tot timpul la al 3-lea cast de arcane blast imi procuie missle.




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Aoi

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 18-07-2021 01:14)
Joined: 19 Nov 2015
Posts: 134, Topics: 5
Location: Sub patul tau.

Reputation: 399.6
Votes: 13

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 23-11-2015, 20:53:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu vad glyphurile Thinking Ma ajuta cineva cu o sugestie? Am pus presence of mind si nether eu - mi se par mai "altceva" xD
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Helena

[The wild one]



Status: Offline
(since 03-02-2022 10:33)
Joined: 30 Jun 2010
Posts: 1845, Topics: 42
Location: Bucuresti

Reputation: 214.3
Votes: 94

Post Posted: 23-11-2015, 21:20:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu stiu sa joc mage si nici nu-mi propun,dar ai un guide chiar dragut. felicitari pt efort -

https://www.freakz.ro/forum/RO-Shaman-Elemental-5.4.8-PvE-Guide-t395168.html
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by LethalFactorLK, 06 October 2016 16:16



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 28-03-2024, 20:47:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x