User
Pass
2FA

Norocul si Ghinionul (Superstitiile)
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message5328
cl0vnul uc!g@s

[Be a Monster ☆]

Status: Offline
(since 03-06-2020 00:00)

Votes: 1379

Post Posted: 02-10-2015, 22:24:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Deoarece nu am vazut nici un topic de acest gen si in caz ca a mai fost si nu l-am vazut imi cer scuze , m-am decis sa fac eu unul, sa incepem.

Tot auzim chesti de genul: – Ti-ai cumparat o pereche de incaltaminte noua? Nu o pune pe masa ca vei atrage ghinionul.
– Nu schimba asternutul intr-o zi de vineri, ca vei visa urat in acea noapte.

– Daca te mananca spinarea, iei bataie.
– Daca te viseaza cineva ca esti tras la fata, palid, inseamna casatorie.
– Daca versi sarea, vei avea parte de cearta.
– Daca visezi ceva urat, sa nu povestesti nimanui inainte de ora 12 dupa-amiaza, caci visul se va implini.
– Oglinda sparta inseamna ca urmeaza 7 ani de ghinioane.
– Se spune ca mirele nu trebuie sa vada mireasa imbracata in rochia de nunta, inainte de a pasi spre altar, caci aduce ghinion relatiei.
– Daca femeia vrea sa-si aiba iubitul sub cuvant, trebuie sa-si calce partenerul usor pe picior la altar.
– Se spune ca mireasa trebuie sa poarte la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru, pentru a avea noroc in casnicie.
– Vinerea nu se spala rufe ca aduce boala sau ghinion.
– Daca iti taie calea o pisica neagra, iti va merge rau in ziua respectiva, iar daca iti trece calea o pisica alba vei avea noroc.
– Se spune ca daca soarele este rosu la asfintit, a doua zi va fi vant.
– Cand vezi luna noua, daca pui mana pe un obiect de argint, o sa ai noroc si bogatie.
– Daca in dimineata Pastelui te speli cu apa dintr-un vas in care ai pus un ou rosu si un banut de argint, ai noroc si vei fi sanatos tot anul.
– Daca in cale iti iese un cal alb, vei avea noroc.
– Daca iti iese in cale un popa, e semn rau.
– Daca un cutit sau o foarfeca iti cade din mana si se infige in podea, primesti musafiri neasteptati.
– Daca un paianjen cade pe tine, inseamna noroc.
– Daca vezi lilieci zburand si le auzi tipatul, este semn rau.
– Nu este bine sa arunci gunoiul dupa asfintitul soarelui, aduce ghinion.
– Daca te mananca mana stanga e semn ca vei primi bani, iar mana dreapta, e semn ca va trebui sa dai bani.
– Nu face cadou un portofel gol, aduce saracie.
– Daca faci cadou un portofel, pune in el bani sa urezi celui caruia ii faci cadoul, noroc la bani.
– Nu face plati intr-o zi de luni, ca vei da bani toata saptamana.
– Nu fluiera seara in casa, aduce paguba.
– In noaptea de Anul Nou, nu taia nimic cu foarfeca, caci iti vei taia norocul la bani in anul ce vine.
– Daca spargi din greseala un pahar este semn bun, cu exceptia unui paharelor de culoare verde, care inseamna tristete.
– Daca imprastii betele de chibrituri dintr-o cutie este un semn foarte norocos.
– Daca un tablou cade din senin de pe peretele unde este atarnat, este semn ca in curand vei auzi de o boala grava pentru un membru al familiei.
– Daca ti se rupe unul din bratele foarfecii, e semn de cearta, iar daca le rupi amandoua bratele se va intampla ceva foarte rau.
– Daca turnati apa sau orice bautura intr-un pahar care mai are pe fund putin, chemati prin acest gest spiritele rele.
– Nu trece pe sub scara ca aduce ghinon, iar daca trebuie sa treci musai, pune-ti o dorinta cand esti sub scara.
– Nu le ura noroc vanatorilor, pescarilor, cartoforilor ca le aduci ghinion.
– Prima oara cand intri intr-o cladire nu calca cu stangul, ca iti va merge prost.
– Prima oara cand intri intr-o institutie sau casa nu calca cu stangul, ca iti va merge prost.
– Sa nu mananci direct din oala mare cu mancare, ca iti va ploua la nunta, cu toate ca se mai spune si ca daca-ti ploua la nunta ai belsug in casnicie.
– Sa nu pui mana pe sare in ziua de Paste, ca iti transpira mainile tot anul.
– E bine ca Anul Nou sa te prinda cu bani in buzunar si busuioc, pentru a avea noroc la bani anul viitor.
– Daca porcul umbla cu paiul in gura, se schimba sau se strica vremea.
– Daca visezi oua înseamna ca va ninge.
– Daca gasesti un trifoi cu patru foi, sa-l pãstrezi asupra ta si prima persoana de sex opus cu care te intalnesti va fi ursitul tau.
– Daca bati un magarus vei fi blestemat, te va urmari ghinionul, fiindca magarul a fost animalul pe care a intrat calare Isus in Ierusalim.
– Daca broastele oracaie seara foarte tare si fara incetare, a doua zi urmeaza ploaie.
– Daca vrei sa se prinda un pom sau o floare pe care o sadesti, infasoara cateva fire din pãrul tau pe radacina apoi sadeste-le.
– Daca te inchei gresit, stramb, la nasturi, vei avea ghinion.
– Daca iti trece un gand rau prin gand, bate de 3 ori in lemn si vei alunga raul.
– Daca iti cade din mana cutitul, vei primi in vizita un barbat, iar daca iti cade din mana furculita, va veni in vizita o femeie.
– Daca femeile se piaptana si isi prinde parul si ramane o suvita neprinsa se spune ca va e semn rau si va muri cineva din neam.
– Cei nascuti intr-o data de 13, vor avea un destin fericit.
– Daca gasesti o potcoava vei fi aparat de ghinion. Trebuie sa o pastrezi si sa o agati deasupra usii, dar neaparat cu deschizatura in sus, pentru ca sa nu se piarda norocul din ea.
– Daca din greseala iti agati hainele intr-un maracine sau tufis, e semn bun, vei castiga bani.
– Daca versi din greseala vin, este semn de bogatie.
– Daca se intampla sa spui un cuvant exact in acelasi timp cu altcineva, trebuie sa-ti spui o dorinta, caci ai toate sansele sa se indeplineasca.
– Aduce ghinion sa intorci fila de calendar inainte ca ziua sau luna sa se incheie.

Nici eu nu le-am auzit pe toate dar vazandule pe un site m-am gandit sa imi impartasesc opinia cu voi , de multe ori aud oameni in varsta care tot vorbesc de unele din superstitiile de mai sus , eu am facut chesti din cele enumerate mai sus si nu mi s-a intamplat nimic , nu sunt genul care sa creada insa am vazut la anumiti prieteni care au patit-o , o sa va zic unele chesti vazute cu ochii mei , vecinul meu la varsta de 7 ani cand eram mici si ne jucam cu mingea in casa la el a dat cu ea in oglinda de la sifonier si a spart-o , ceea ce e ciudat e ca la 2 zile si-a scapat jucaria favorita in fantana casei cand tatal lui scotea apa.
Eu am trecut de nenumarate ori pe sub scari am deschis umbrele in casa mi s-a taiat calea de catre pisici negre si nu am patit nimic si nush cum pot explica , fata de o verisoara care a deschis umbrela in casa si la joaca pe drum si-a intors glezna.

Ceea ce eu vreau sa va intreb pe voi este: Voi credeti in superstiti cat si cele legate de ghinion cat si cele legate de noroc??
Daca vi s-a intamplat ceva ce credeti ca include una din superstitile de mai sus sau altele care voi le stiti as vrea sa le impartasiti si sa vorbim despre acestea.

In opinia mea aceste ''superstiti'' sunt niste bazaconi spuse de persoane batrane ce nu au nici un efect in viata reala si in putinele cazuri in care se intampla acestea sunt doar niste coincidente mai mult sau putin dorite.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Paragon

[The Chosen One]

(since 17-07-2022 05:43)

Votes: 215

Post Posted: 02-10-2015, 22:42:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Iti dai seama cate topicuri din aceasta sectiune pot sa aibe legatura cu credinta oarba? -
Deci multi nu au habar, adica nu au in vocabular cuvintele "a gandi rational", prin urmare, ei cauta ceva primitiv la care creierul lor primitiv sa se adapteze.
Cand omul ajunge la un asemenea nivel de a fi slab, sa nu mai poata lupta, pai ii gata, game over, finito. Daca in momentul in care crezi de exemplu ca daca trece o pisica neagra prin fata ta, ai ghinion, pai te demoralizezi si orice task care urmeaza sa il faci, il vei face gresit, ca iti este mintea in alta parte. Sau chestia cu spartul oglinzii si 7 ani de ghinion....really?
Totul este in imaginatia bogata a oamenilor, ca multe alte lucruri. Da Vinci ar fi mandru de arta ce am creat-o. Sau poate se rasuceste acolo unde ii el.

0 0

Back to top
Radical

[Madness forever]

(since 08-01-2025 13:12)

Votes: 461

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 03-10-2015, 10:09:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Q: Credeti ca exista prostie ?
A: Da, si e contagioasa.
Nici o zicala de acolo nu are o BAZA STIINTIFICA, sunt echivalentul a jocurilor pe care le jucam cand eram mici afara - daca ai calcat pe un canal cu un nr de gauri impar trebuie sa faci nustiu cati pasi inapoi, sau ***** de genul.
Btw, exista vreun topic legat de zodiac? am chef de cearta cu cineva care crede in ***** asta.

0 0

Back to top
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]

(since 04-01-2019 20:59)

Votes: 459

Post Posted: 03-10-2015, 10:14:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

e dor pur intamplare nu cred ca exista asa ceva.... te consolezi sau iti pregatesti mintea pentru ce va urma dar nu exista

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Abis
[Banned user]

Banned

(since 27-10-2015 08:19)

Votes: 93

Post Posted: 16-10-2015, 11:13:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Norocul ti-l faci singur
Ghinionul apare cand gandesti negativ si tot universul te ajuta sa iti indeplineasca dorinta -

Trebuia sa ies dintr-o parcare,am cedat in fata unei femei,a iesit femeia si din dreapta a venit un matiz si a pocnit-o,a ricosat si a lovit a 3 masina.erau soferite toate -

0 0

Back to top
ryangg

[Advisor]

(since 09-11-2022 09:46)

Votes: 134

Post Posted: 16-10-2015, 11:20:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu exista asa ceva..sunt niste lucruri inventate pentru a scuza ceea ce ni se intampla in viata

0 0

Back to top
Raj

[#rehabisforquitters]

(since 17-08-2018 16:54)

Votes: 60

Post Posted: 16-10-2015, 12:41:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

majoritatea sunt doar cutume, care se trag din timpuri vechi.
parerea mea ca nu exista, sau exista doar pentru cei care cred in ele.

se mai zice ca tragi raul, daca te gandesti la el -

Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii!

0 0

Back to top
Activ.

[MasterChef.]

(since 10-12-2019 13:33)

Votes: 1007

Post Posted: 22-10-2015, 10:45:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca esti superstitios,ajungi sa crezi in ele,si ai o viata destul de agitata din cauza lor..

0 0

Back to top
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]

(since 26-12-2023 11:29)

Votes: 1962

catalin457 
Post Posted: 22-10-2015, 19:59:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Eu nu cred in nicio superstitie. Se mai intampla cateodata sa fie adevarate (rar), e doar o coincidenta.. In rest nici nu-mi atrag atentia macar. Urasc babele care imi zic "vezi ca <nu e bine sa faci aia>, pentru ca o sa ..."

FALLOUT 4 STEAM KEY

0 0

Back to top
alexandrub

[fanu]

(since 06-10-2017 09:22)

Votes: 763

Post Posted: 10-12-2015, 13:39:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Norocul si-l face omu' cu mana lui -. la noi in Romania functioneaza perfect.

REP GRATIS!
0 0

Back to top
Activ.

[MasterChef.]

(since 10-12-2019 13:33)

Votes: 1007

Post Posted: 10-12-2015, 13:44:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mai bine pleci in afara si`ti faci norocul,decat aici -

0 0

Back to top
Radical

[Madness forever]

(since 08-01-2025 13:12)

Votes: 461

Post Posted: 10-12-2015, 14:33:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Gaboru' wrote:
Activ. wrote:
Mai bine pleci in afara si`ti faci norocul,decat aici -

Invata sa scrii!
P.S: Mai bine iti faci cariera in Romania

Garcea, tu chiar vrei sa te las pe -1000? nu ai ceva de spus legat de topic, valea!

0 0

Back to top
Bobita.
[Banned user]

Banned

(since 28-12-2015 18:15)

Votes: 144

Post Posted: 22-12-2015, 15:51:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu exista asa ceva...din nastere esti norocos/ghinionist..

0 0

Back to top
Zozohun

[C20H25N3O]

(since 08-09-2019 17:04)

Votes: 393

Post Posted: 14-01-2016, 17:26:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da, toate astea sunt "superstitii" sa zic asa.
Nu e adevarat, sunt doar niste mituri pe care probabil le`au inventat stramosii nostri, cu sute de ani in urma.

0 0

Back to top
Dinkas
[Banned user]

Banned

(since 28-01-2016 19:09)

Votes: 24

Post Posted: 19-01-2016, 23:28:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

cl0vnul uc!g@s wrote:
Deoarece nu am vazut nici un topic de acest gen si in caz ca a mai fost si nu l-am vazut imi cer scuze , m-am decis sa fac eu unul, sa incepem.

Tot auzim chesti de genul: – Ti-ai cumparat o pereche de incaltaminte noua? Nu o pune pe masa ca vei atrage ghinionul.
– Nu schimba asternutul intr-o zi de vineri, ca vei visa urat in acea noapte.

– Daca te mananca spinarea, iei bataie.
– Daca te viseaza cineva ca esti tras la fata, palid, inseamna casatorie.
– Daca versi sarea, vei avea parte de cearta.
– Daca visezi ceva urat, sa nu povestesti nimanui inainte de ora 12 dupa-amiaza, caci visul se va implini.
– Oglinda sparta inseamna ca urmeaza 7 ani de ghinioane.
– Se spune ca mirele nu trebuie sa vada mireasa imbracata in rochia de nunta, inainte de a pasi spre altar, caci aduce ghinion relatiei.
– Daca femeia vrea sa-si aiba iubitul sub cuvant, trebuie sa-si calce partenerul usor pe picior la altar.
– Se spune ca mireasa trebuie sa poarte la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru, pentru a avea noroc in casnicie.
– Vinerea nu se spala rufe ca aduce boala sau ghinion.
– Daca iti taie calea o pisica neagra, iti va merge rau in ziua respectiva, iar daca iti trece calea o pisica alba vei avea noroc.
– Se spune ca daca soarele este rosu la asfintit, a doua zi va fi vant.
– Cand vezi luna noua, daca pui mana pe un obiect de argint, o sa ai noroc si bogatie.
– Daca in dimineata Pastelui te speli cu apa dintr-un vas in care ai pus un ou rosu si un banut de argint, ai noroc si vei fi sanatos tot anul.
– Daca in cale iti iese un cal alb, vei avea noroc.
– Daca iti iese in cale un popa, e semn rau.
– Daca un cutit sau o foarfeca iti cade din mana si se infige in podea, primesti musafiri neasteptati.
– Daca un paianjen cade pe tine, inseamna noroc.
– Daca vezi lilieci zburand si le auzi tipatul, este semn rau.
– Nu este bine sa arunci gunoiul dupa asfintitul soarelui, aduce ghinion.
– Daca te mananca mana stanga e semn ca vei primi bani, iar mana dreapta, e semn ca va trebui sa dai bani.
– Nu face cadou un portofel gol, aduce saracie.
– Daca faci cadou un portofel, pune in el bani sa urezi celui caruia ii faci cadoul, noroc la bani.
– Nu face plati intr-o zi de luni, ca vei da bani toata saptamana.
– Nu fluiera seara in casa, aduce paguba.
– In noaptea de Anul Nou, nu taia nimic cu foarfeca, caci iti vei taia norocul la bani in anul ce vine.
– Daca spargi din greseala un pahar este semn bun, cu exceptia unui paharelor de culoare verde, care inseamna tristete.
– Daca imprastii betele de chibrituri dintr-o cutie este un semn foarte norocos.
– Daca un tablou cade din senin de pe peretele unde este atarnat, este semn ca in curand vei auzi de o boala grava pentru un membru al familiei.
– Daca ti se rupe unul din bratele foarfecii, e semn de cearta, iar daca le rupi amandoua bratele se va intampla ceva foarte rau.
– Daca turnati apa sau orice bautura intr-un pahar care mai are pe fund putin, chemati prin acest gest spiritele rele.
– Nu trece pe sub scara ca aduce ghinon, iar daca trebuie sa treci musai, pune-ti o dorinta cand esti sub scara.
– Nu le ura noroc vanatorilor, pescarilor, cartoforilor ca le aduci ghinion.
– Prima oara cand intri intr-o cladire nu calca cu stangul, ca iti va merge prost.
– Prima oara cand intri intr-o institutie sau casa nu calca cu stangul, ca iti va merge prost.
– Sa nu mananci direct din oala mare cu mancare, ca iti va ploua la nunta, cu toate ca se mai spune si ca daca-ti ploua la nunta ai belsug in casnicie.
– Sa nu pui mana pe sare in ziua de Paste, ca iti transpira mainile tot anul.
– E bine ca Anul Nou sa te prinda cu bani in buzunar si busuioc, pentru a avea noroc la bani anul viitor.
– Daca porcul umbla cu paiul in gura, se schimba sau se strica vremea.
– Daca visezi oua înseamna ca va ninge.
– Daca gasesti un trifoi cu patru foi, sa-l pãstrezi asupra ta si prima persoana de sex opus cu care te intalnesti va fi ursitul tau.
– Daca bati un magarus vei fi blestemat, te va urmari ghinionul, fiindca magarul a fost animalul pe care a intrat calare Isus in Ierusalim.
– Daca broastele oracaie seara foarte tare si fara incetare, a doua zi urmeaza ploaie.
– Daca vrei sa se prinda un pom sau o floare pe care o sadesti, infasoara cateva fire din pãrul tau pe radacina apoi sadeste-le.
– Daca te inchei gresit, stramb, la nasturi, vei avea ghinion.
– Daca iti trece un gand rau prin gand, bate de 3 ori in lemn si vei alunga raul.
– Daca iti cade din mana cutitul, vei primi in vizita un barbat, iar daca iti cade din mana furculita, va veni in vizita o femeie.
– Daca femeile se piaptana si isi prinde parul si ramane o suvita neprinsa se spune ca va e semn rau si va muri cineva din neam.
– Cei nascuti intr-o data de 13, vor avea un destin fericit.
– Daca gasesti o potcoava vei fi aparat de ghinion. Trebuie sa o pastrezi si sa o agati deasupra usii, dar neaparat cu deschizatura in sus, pentru ca sa nu se piarda norocul din ea.
– Daca din greseala iti agati hainele intr-un maracine sau tufis, e semn bun, vei castiga bani.
– Daca versi din greseala vin, este semn de bogatie.
– Daca se intampla sa spui un cuvant exact in acelasi timp cu altcineva, trebuie sa-ti spui o dorinta, caci ai toate sansele sa se indeplineasca.
– Aduce ghinion sa intorci fila de calendar inainte ca ziua sau luna sa se incheie.

Nici eu nu le-am auzit pe toate dar vazandule pe un site m-am gandit sa imi impartasesc opinia cu voi , de multe ori aud oameni in varsta care tot vorbesc de unele din superstitiile de mai sus , eu am facut chesti din cele enumerate mai sus si nu mi s-a intamplat nimic , nu sunt genul care sa creada insa am vazut la anumiti prieteni care au patit-o , o sa va zic unele chesti vazute cu ochii mei , vecinul meu la varsta de 7 ani cand eram mici si ne jucam cu mingea in casa la el a dat cu ea in oglinda de la sifonier si a spart-o , ceea ce e ciudat e ca la 2 zile si-a scapat jucaria favorita in fantana casei cand tatal lui scotea apa.
Eu am trecut de nenumarate ori pe sub scari am deschis umbrele in casa mi s-a taiat calea de catre pisici negre si nu am patit nimic si nush cum pot explica , fata de o verisoara care a deschis umbrela in casa si la joaca pe drum si-a intors glezna.

Ceea ce eu vreau sa va intreb pe voi este: Voi credeti in superstiti cat si cele legate de ghinion cat si cele legate de noroc??
Daca vi s-a intamplat ceva ce credeti ca include una din superstitile de mai sus sau altele care voi le stiti as vrea sa le impartasiti si sa vorbim despre acestea.

In opinia mea aceste ''superstiti'' sunt niste bazaconi spuse de persoane batrane ce nu au nici un efect in viata reala si in putinele cazuri in care se intampla acestea sunt doar niste coincidente mai mult sau putin dorite.

Nu este cam nimic din ce ai zis adevarat. De asta se numesc superstitii. Poate prin minune se intampla ceva pe data de 13. Dar siti care e problema? Cand vezi ca este asa nu te mai intereseaza ca acel lucru s-a mai intamplat in alte zile sau ca nu este vina zilei de 13 pentru acest motiv. Dar creierul tinde sa creada acest lucru

Furien.freakz.ro
FurienMaster
0 0

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 01-05-2025, 15:26:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password