User
Pass
2FA
 
 

Dispozitivul care produce vin non-stop

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message375
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 01-08-2016, 21:57:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cercetãtorii au creat un dispozitiv miniatural capabil sã producã o cantitate infinitã de vin

,,Micro vinãria'' a fost testatã de cercetãtorii americani ºi elveþieni. Aceasta ar putea transforma sucul de struguri vechi în vin, în mai puþin de o orã.

Invenþia a fost patentatã de cercetãtorul Daniel Attinger de la Universitatea Iowa State. Deºi pare o nouã ustensilã de bucãtãrie, ea va fi utilizatã momentan doar pentru cercetãri. Attinger a inventat produsul pentru a-i ajuta pe somelieri ºi pe cei care produc vinul sã înþeleagã mult mai bine procesul de fermentaþie.

Vinul este fabricat în mod tradiþional, prin adãugarea drojdiei în butoaiele cu suc de struguri. Procesul poate dura pânã la trei sãptãmâni. Prin utilizarea invenþiei, aceeaºi reacþie are loc mult mai rapid.

Drojdia este depozitatã în mici compartimente, ca mai apoi sã fie eliberatã în canalul principal, printr-o membranã cu nanopori perforatã.

Când drojdia se combinã cu sucul de struguri, aceasta absoarbe zaharurile ºi elibereazã alcool ºi dioxid de carbon, asemãnãtor cu procesul realizat în butoi.

,,Sã presupunem cã un producâtor de vin din Lavaux (Elveþia) descoperã cã un anumit tip de drojdie sau un anumit tip de fermentaþie produc un tip de vin cu un gust prea amãrui. Am putea foarte rapid sã testãm alte alternative,'' a declarat Attinger.

În prezent, cercetãtorul testeazã ,,micro vinãria'' împreunã cu cercetãtorii de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, din Elveþia. Invenþia i-ar putea ajuta pe producãtorii de vin sã testeze mult mai rapid soiurile ºi temperatura de fermentare. Desigur, ea i-ar putea ajuta pe producãtorii de vin sã lupte impotriva încãlzirii globale, deoarece temperaturile crescute afecteazã podgoriile.

,,Schimbãrile climatice au un impact important asupra calitãþii culturilor de vie din lume. Din cauza cãldurii excesive, unele culturi se coc mult mai repede, grãbind procesul de producere, fapt ce poate schimba nivelul de alcool din vin sau gustul acestuia. Trebuia sã gãsim noi metode de adaptare,'' a declarat Attinger.

Cercetãtorii nu scot din calcul utilizarea invenþiei de cãtre iubitorii de vin în confortul casei, dar existã anumite dezavantaje de care ar trebui sã fie conºtienþi.

În primul rând volumul, maºinãria produce doar un mililitru de vin pe orã, astfel pentru a umple un singur pahar ar dura aproximativ zece zile.

În timp ce sistemul produce vin special pentru degustare, cercetãtorii avertizeazã cã nu este indicat pentru consumul regulat.

Desigur, aceste dezavantaje nu-i vor opri pe iubitorii de vin sã îºi doreascã propiea mãºinãrie care produce vin nelimitat, în ciuda unor ,,mici'' dezavantaje.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 28-04-2024, 03:50:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x