User
Pass
2FA
 
 

''Fundul zburãtor'', cea mai mare aeronavã hibrid din lume

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message415
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 01-08-2016, 21:58:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Design-ul sãu i-a adus porecla de ''Fundul Zburãtor'', însã aeronava este gata sã arate lumii de ce este în stare.

Felul în care aratã i-a conferit numele de ,,Fundul zburãtor''. Dar cea mai mare maºinãrie de zbor este gata sã dovedeascã ce poate, la sfârºitul acestei luni, când va pãrãsi hangarul. Airlander 10 are o lungime de 92 de metri, iar în aceastã varã va realiza ºase zboruri pentru a-ºi demonstra tehnologia.

Hybrid Air Vehicle, compania din spatele aeronavei, a prezentat detalii despre rutele ºi manevrele care vor fi utilizate pentru a pune aeronava hibrid pe traseul sãu.


David Burns, pilotul pentru teste al Hybrid Air Vehicles a afirmat:, Deºi am zburat pentru multe ore în simulatorul nostru interior, avem nevoie de date concrete pentru a ne confirma performanþele ºi comportamentul aeronavei''.

,, În timpul zborului, echipa de la sol va primi date de la peste 1000 de senzori de la bordul aeronavei,'' a adãugat el. Nava hibrid a fost construitã iniþial pentru guvernul american, ca o navã de survolare pe termen lung, dar proiectul a fost abandonat din cauza reducerilor de personal.

Astfel, aeronava a fost modificatã pentru a susþine zborurile recreaþionale ºi de afaceri, a fost asamblatã într-un hangar din aerodromul Cardington, din Bedfordshire.

Aeronava poartã numele Martha Gwyn, numele soþiei preºedintelui de la Hybrid Air Vehicles.

De asemenea, compania a anunþat cã a strâns 1,25 de milioane de lire în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, dupã ce a obþinut aprobãrile de la autoritãþile de reglementare pentru efectuarea testelor.

Înainte de a pãrãsi hangarul, nava va fi supusã unui test de prãbuºire, pentru a testa pãrþile mobile din sistemul antiderapant care va acþiona precum cel al avioanelor tradiþionale. Un alt test va fi utilizarea celor patru motoare la capacitate maximã pe sol înainte de a-ºi lua zborul.

Într-o scrisoare, Nick Allman, directorul programator de la Hybrid Air Vehicle, a afirmat: ,,În curând vom pãrãsi hangarul, depinde de vreme, ºi vom începe ultima fazã a testelor la sol. Când testele se vor termina, Airlander va fi gata sã îmbarce în primul ei zbor, restul echipei de programatori. Am fãcut progrese uimitoare în ultimele cinci luni, va fi o varã interesantã pentru industria aviaþiei.

Conceptul din spatele navei este reprezentat de combinarea tehnologiei utilizate la dirijabile cu aerodinamica avioanelor, permiþându-i sã cãlãtoreascã pe distanþe lungi utilizând o cantitate micã de combustibil.

Una dintre aripi mãsoarã 9 pe 11 metri, pentru a o umple cu heliu este nevoie de 1,3 milioane de metri cubi (cantitatea necesarã pentru umplerea a 15 piscine olimpice).

Într-o declaraþie prezentatã de Hybrid Air Vehicles, aceºtia afirmã: ,,Zborul este acum autorizat din moment ce au fost completate testele la sol ºi documentaþia asociatã.''

Airlander va putea survola ºi ateriza pe orice tip de suprafaþã, inclusiv gheaþã, nisip ºi apã. Va putea sta în aer timp de douã sãptãmâni zburând cu peste 144km/h, la o înalþime de 6,100 de metri în aer, cu o încãrcãturã de 10 tone. Unele persoane considerã cã Airlander reprezintã viitorul în aviaþie, deoarece nu produce atât de multã poluare ºi zgomot, precum un avion normal.

pre deosebire de o navã normalã, Airlander nu are o structurã internã fixã, dar aceasta devine rigidã în momentul umplerii cu heliu. Materialul utilizat pentru carenã a fost proiectat de Warwick Mills ºi asamblat de ILC Dover, compania care creeazã costumele pentru astronauþii de la NASA.

Vehiculul a atras atenþia datoritã aspectului sãu, dupã publicarea unor poze pe Twitter, mai multe persoane au comparat forma aeronavei cu un fund uman.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 21:25:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x