User
Pass
2FA
 
 

Oamenii de ºtiinþã din SUA au transformat dioxidul de carbon în piatrã solidã

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message446
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 10-12-2016, 23:15:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cercetãtorii au transformat dioxidul de carbon în piatrã solidã, prin injectarea unei roci vulcanice de bazalt cu dioxid de carbon lichid, iar reacþiile chimice naturale au fost lãsate sã îºi facã treaba.

Tehnica, care a fost folositã dupã 2 ani de studii, le oferã cercetãtorilor încã o opþiune de depozitare a excesului de dioxid de carbon care este difuzat în atmosferã în urma activitãþii oamenilor. Acest studiu a fost demarat de cãtre o echipã de cercetãtori de la Departamentul Statelor Unite a Laboratorului Naþional de Energie a Pacificului de Nord-Est, la începutul acestui an.

Aceastã echipã a demonstrat, de asemenea, cã reacþiile chimice pot avea loc în laborator dar, pânã acum, nu au reuºit sã descopere cât dureazã producerea acestor reacþii în mediul natural.

Cercetãtorii au injectat dioxid de carbon fluidizat în rocile magmatice care se aflau la o adâncime de 900 m, preluate de lângã oraºul Wallula din districtul Washington. La acea adâncime, mineralele precum calciul, fierul ºi magneziul fac parte din formaþiunile bazaltice. Aceste minerale devin instabile, apoi se dizolvã în urma condiþiilor de aciditate create de cãtre dioxidul de carbon. Mineralele dizolvate reacþioneazã cu dioxidul de carbon pentru a forma materialul carbonic, care este similar cu calcarul ºi care intrã într-o stare de agregare, alãturi de bazalt. Întrebarea logicã care a apãrut în urma acestui proces a fost urmãtoarea: care e capacitatea de stocare a bazaltului? Cercetãtorii au descoperit recent cã metoda de calcul a altei metode de stocare a carbonului, ºi anume capacitatea solului de a absorbi ºi de a stoca dioxidul de carbon, a fost supraestimatã cu mai mult de 40%.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 16:02:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x