User
Pass
2FA
 
 

Ascultaþi cea mai veche piesã muzicalã din lume, compusã în urmã cu 3.400 de ani! (AUDIO)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message677
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 23-01-2017, 16:15:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cea mai veche piesã muzicalã din lume, gravatã în urmã cu aproximativ 3.400 de ani pe o tãbliþã de argilã, a fost descoperitã în situl Ugarit din Siria, informeazã maxisciences.com.

Descifratã de specialiºti, piesa muzicalã atestã existenþa, la acea perioadã, a unei teorii muzicale avansate ºi a unei game de ºapte tonuri, anterioare culturii elene.

Dacã în prezent ar fi consideratã o piesã proastã, potrivit specialiºtilor, în urmã cu aproape 3.500 de ani era, poate, un hit. Reactualizatã prin intermediul mijloacelor muzicale moderne, piesa este disponibilã publicului.

În anii 1950, arheologii francezi au descoperit o serie de plãcuþe din argilã în situl sirian Ugarit. Datând din secolul al XIV-lea î.e.n., redactate în huritã, în prezent o limbã moartã, plãcuþele conþineau ºi partitura unui imn vechi de 3.400 de ani, considerat de specialiºti un record.

Profesorul Anne Draffkorn Kilmer, de la Universitatea din California, a lucrat mulþi ani pentru a descifra plãcuþa, alãturi de muzicologul belgian Marcelle Duchesne-Guillemin. Deºi mult timp s-a crezut cã nu au existat o teorie ºi o gamã muzicalã înainte de greci, un studiu din 1963 a arãtat cã popoarele din Orientul vechi posedau astfel de cunoºtinþe înainte de eleni. Este vorba de o gamã diatonicã, cu ºapte tonuri, ca cea care stã la baza muzicii occidentale.

https://youtube.com/watch?v=Brvy4BbK2ZQ:




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 28-04-2024, 02:16:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x