User
Pass
2FA
 
 

De ce se uitã bãrbaþii dupã alte femei? Un nou studiu oferã rãspunsul

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message513
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 23-01-2017, 16:16:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Dacã observaþi cã partenerul dumneavoastrã îºi îndreaptã ochii spre o femeie atrãgãtoare atunci când aceasta trece pe lângã el, nu îl învinovãþiþi: cel mai recent studiu afirmã cã acest lucru se datoreazã evoluþiei.

O nouã cercetare aratã cã în timp ce femeile sunt atrase de feþele masculine ce sunt cunoscute, bãrbaþii tind sã considere mai atrãgãtoare feþele pe care nu le-au mai vãzut niciodatã.

Psihologii au obþinut aceste rezultate în urma unui studiu în care bãrbaþilor ºi femeilor le-au fost arãtate zeci de poze conþinând numeroase feþe.

Rezultatele au fost surprinzãtoare: cu cât femeile vedeau mai multe poze ce înfãþiºau acelaºi bãrbat, cu atât erau mai atrase de el. În schimb, bãrbaþii ce au luat parte la studiu considerau mai puþin atrãgãtoare femeile pe care le vedeau a doua oarã înfãþiºate în poze.

Cercetãtorii cred cã un posibil motiv ar putea fi faptul cã bãrbaþii au evoluat sã-ºi maximizeze sucessul reproductiv prin împerecherea cu un numãr cât mai mare de partenere.

Studiul realizat de cercetãtorii de la Universitatea Stirling ºi de la Universitatea Glasgow oferã noi indicii despre modul în care sexele percep familiaritatea facialã. Cercetarea a fost realizatã pe 83 de femei ºi 65 de bãrbaþi ºi a constat în douã etape.

În prima etapã, participanþilor la studiu le erau arãtate mai multe imagini pe care trebuiau sã le ofere o notã din punct de vedere al gradului de atracþie de la 1 la 7. Apoi, participanþilor le-au fost prezentate din nou aceleaºi imagini, dar alãturi de o altã imagine pe care nu o mai vãzuserã pentru a îi distrage. Rezultatele cercetãrii publicate în Archives of Sexual Behaviour aratã cã femeile considerau bãrbaþii mai atrãgãtori atunci când îi vedeau a doua oarã pentru cã se familiarizaserã cu chipul lor. În schimb, deºi bãrbaþii ofereau la rândul lor note mai mari imaginilor ce înfãþiºau bãrbaþi în timpul celei de-a doua runde, femeile obþineau note mai mici atunci când în timpul celei de-a doua runde imaginea lor era însoþitã de imagine altei femei.

În cea de-a doua etapã, voluntarilor le erau arãtate imagini ce conþineau chipul unor persoane ºi erau rugaþi sã le evalueze în funcþie de gradul de încredere ºi de atracþie. Atunci când experimentul a fost repetat pentru a vedea cum s-au modificat rezultatele, femeile tindeau sã ofere note mai mari feþelor familiare de bãrbaþi atât în ceea ce priveºte încrederea, cât ºi în privinþa gradului de atracþie. În schimb, bãrbaþii au redus notele referitoare la gradul de atracþie atunci când vedeau imaginile pentru a doua oarã.

Cercetãtorii afirmã cã rezultatele ar putea fi parþial explicate de aºa-numitul „efect Coolidge”, ce descrie faptul cã bãrbaþii sunt mai atraºi de ideea unui partener sexual nou decât de femei. Efectul a fost denumit „Coolidge” în onoarea unei anecdote în care protagonist este cel de-al 30-lea preºedinte american, Calvin Coolidge. În timpul unei vizite la o fermã, un fermier i-a explicat soþiei preºedintelui cã existã un singur cocoº ºi mai multe gãini deoarece cocoºul se împerecheazã de mai multe ori pe zi. Legenda spune cã soþia preºedintelui a reacþionat astfel: „Spuneþi-i acest lucru ºi domnului Coolidge”. Când preºedintele a întrebat dacã cocoºul se împerecheazã cu aceeaºi gãinã de fiecare datã ºi i s-a rãspuns cã nu, el ar fi reacþionat astfel: „Spuneþi-i acest lucru ºi doamnei Coolidge”:

Anthony Little, coordonatorul acestui studiu, sintetizeazã rezultatele cercetãrii: „Bãrbaþii au considerat cã feþele feminine pe care le vãzuserã deja erau mai puþin atrãgãtoare. Existã aceastã tendinþã a bãrbaþilor de a încerca sã aibã un numãr cât mai mare de partenere, pentru cã astfel îºi pot spori în mod semnificativ succesul reproductiv”.

Psihologul Jane McCartney crede cã faptul cã bãrbaþii sunt programaþi sã facã sex cu mai multe partenere se datoreazã evoluþiei. „Bãrbaþii sunt orientaþi spre a se reproduce cât mai mult cu putinþã, iar unii chiar aplicã aceastã tendinþã. Dar, dacã este sã privim din punct de vedere practic, nu prea este logic sã faci mulþi copii cu multe femei diferite”, a concluzionat specialista.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 29-03-2024, 02:54:49
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x