User
Pass
2FA
 
 

NASA a descoperit apã în formã lichidã pe Marte

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message672
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 28-01-2017, 17:58:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Deși se știa de ceva vreme cã existã gheațã pe Planeta Roșie, forma lichidã a acesteia reprezintã o mare descoperire, întrucât sugereazã cã Marte ar putea susține viațã. Nu este vorba de râuri sau oceane, totuși. Oamenii de științã au investigat zone cu sare care prezintã urmele unei ape curgãtoare, asemãnãtoare unei lacrimi care se scurge pe obraz.

Descoperirea este mai veche, dar abia acum cercetãtorii au primit confirmarea cã acele „lacrimi” sunt în fapt urme ale existenței apei. Echipa de cercetãtori a studiat urmele lãsate de acele picãturi lãsate de-a lungul fiecãrei veri marțiene și au observat cã acestea deveneau din ce în ce mai mari, pânã când venea iarna, iar acestea dispãreau.

În plus, solul Planetei Marte este acoperit cu un strat de sare, care poate stabiliza apa și o poate proteja de îngheț sau fierbere. Oamenii de științã subliniazã cã nu au gãsit chiar apã curgãtoare pe Marte. În mod frustrant, informațiile obținute de aceștia au fost colectate cu ajutorul unui dispozitiv care înregistra suprafața planetei în fiecare zi, la 3pm. La acea orã Marte este cel mai cald și uscat, așadar orice formã de apã lichidã s-ar evapora pânã ce dispozitivul ar putea s-o recepteze.

Cu toate astea, apa a lãsat o urmã evidentã pe suprafața planetei. Orice ar curge pe Marte este clar cã hidrateazã sarea, și acea hidratare este evidentã. Dupã ce a analizat informațiile primite de la dispozitiv, echipa de cercetãtori a ajuns la concluzia cã acele cristale de sare conțin molecule de apã, iar asta reprezintã o dovadã destul de clarã cã au fost depuse de o apã curgãtoare. La câteva luni distanțã, însã, cei de la Nasa au explicat de ce e improbabil sã existe apã pe Marte.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 22:18:46
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x