User
Pass
2FA
 
 

Dakar 2018: Mani Gyenes ocupã locul 24 cu douã etape înainte de finiº

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message1166
Spartans.

[<®>]



Status: Offline
(since 29-04-2019 17:53)
Joined: 23 Feb 2016
Posts: 7113, Topics: 1016
Location: Buzau

Reputation: -356.8
Votes: 203

 
Post Posted: 09-02-2018, 14:22:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Dupã 11 dintre cele 14 etape ale Dakar 2018, Emanuel Gyenes ocupã locul 24 în clasamentul general, izbutind sã menþinã un ritm bun în dunele de la Fiambala, deºi a avut mari dificultãþi cu sistemul de navigaþie. Etapa a 12-a programatã astãzi a fost anulatã pentru categoria moto din motive de siguranþã. Riderii vor ajunge pe asfalt în San Juan, ultima oprire înaintea marelui finiº din Cordoba, 20 ianuarie.


Belen- Fiambala ºi ulterior San Juan era cea de a doua etapã maraton pentru categoria moto din aceastã ediþie a Dakar-ului. În acest bivuac au trebuit sã îºi pregãteascã singuri motocicletele pentru etapa 12, cea care îi duce în San Juan, unde se reîntâlnesc cu echipele de asistenþã tehnicã. Proba specialã de ieri a fost una cu temperaturi de peste 40 de grade C, faimoasele dune extrem de fine cu nisip alb de la Fiambala ºi treceri prin canioane. Pentru Mani a fost cea mai grea zi din acest Dakar, izbutind al 30-lea timp pe probã, deºi a fost nevoit sã deruleze manual paginile din roadbook pe toþi cei 280 de km. În drum cãtre probã a cedat butonul care acþioneazã rolele derulatorului ºi singura soluþie a fost sã le acþioneze manual. Pe acest fond a ºi cãzut într-o zonã cu piatrã ºi în urma impactului ºi a vibraþiilor ulterioare a cedat prinderea tobei de eºapament.



Emanuel Gyenes #28 Autonet Motorcycle Team: „Nu a fost simplu ieri în dune ºi îmi pare rãu cã nu am putut avea un ritm mai bun din pricina dificultãþilor cu sistemul de navigaþie. Mã bucur cã am terminat proba ºi cã am izbutit sã pun cât de cât la punct motocicleta pentru proba specialã pe care urma sã o avem astãzi. S-a decis anularea probei pentru cã în prima parte a traseului s-au anunþat furtuni ºi era imposibil ca elicopterele sã zboare - în Dakar este prioritarã asigurarea intervenþiei medicale rapide. Iar dacã s-ar fi tãiat fix acea secþiune ºi am fi intrat în a doua bucatã de traseu ne-ar fi dat startul dupã maºini ºi camioane. Niciun motociclist nu a vrut sã mergem în acele condiþii pentru cã dupã trecerea maºinilor ºi a camioanelor traseul se schimbã radical ºi devine mai periculos pentru cã se fac ºanþuri pe care nu le ai în roadbookul iniþial. Mai avem douã zile cu probe speciale vineri ºi sâmbãtã ºi sper sã îºi facã efectul antibioticele pe care mi le dau medicii de aici de câteva zile ºi sã mai îmi pot mãri ritmul pe probã ºi sã ajungem cu bine la finiºul din Cordoba.”

Mâine, 19 ianuarie, raliul va merge de la San Juan la Cordoba pentru etapa nr. 13. 424 km de probã specialã ºi 483 km de legãturã, traseul probei urmând sã includã dune, fesh-fesh ºi drumuri rapide pe un macadam care gãzduieºte ºi probe din WRC. Sâmbãtã înainte de a urca pe podiumul de sosire al ediþiei 40 concurenþii mai au de parcurs o etapã cu 160 de km de legãturã ºi 120 km de probã specialã, cu multe treceri prin riosuri (albii de râu secate care se umplu doar în anotimpul ploios) ºi secþiuni rapide.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 26-04-2024, 17:51:10
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x