User
Pass
2FA
 
 

[WOTLK] Ghid de Fishing si Cooking
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message49145
D@rkAng3L

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-10-2017 07:29)
Joined: 02 Aug 2010
Posts: 191, Topics: 71
Location: Craiova

Reputation: 174.7
Votes: 5

   
Post Posted: 05-11-2010, 05:33:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pescuitul si gatitul sunt facute una pentru alta si daca faci una dintre ele fara cealalta, ai sa regreti asta mai tarziu...prinzi pesti si ii gatesti, merg perfect sa le cresti impreuna si daca ai de gand sa cresti Cooking la maxim, e o idee buna sa cresti si Fishing ca multe retete de Cooking cu Skill mai mare cer multe componente derivate din Fishing sau daca vrei sa cresti Fishing la maxim, ai putea sa cresti si Cooking ca sa ai ce face cu toti pestii care-i prinzi.

Sa cresti Fishing si Cooking nu e nevoie de prea mult talent, in schimb e necesar un grind intens care consta in mii de casturi de undita si de capturi si sute de campfires unde sa-i gatesti.

De ce sa pescuiesti ?

Fishing & Cooking sunt unele din cele mai eficiente moduri de a face gold si norocu tau ca e usor sa le crsesti, Poti pescuii in Windowed Mode in timp ce navighezi pe siteuri sau vorbesti cu prietenii pe mess. Poti gatii pestii in mancare pentru raid group inainte de a bate un boss, poti sa si vinzi mancarea, dar asta nu prea e cea mai buna cale de a face gold. Si nu ar trebuii sa incerci sa cresti Fishingul daca nu iti place, altfel ti se va parea ca o pierdere de timp.

E important de notat faptu ca aceste instructiuni sunt doar o metoda de a creste Fishing si ca acesta il poti creste in tot felu' de moduri, daca vrei, poti prinde pesti numai din lacurile din Ironforge sau Orgrimmar, nu conteaza unde pescuiesti, sansa ca tu sa cresti in Skill per pescuit este bazat pe nivelul skillului de Fishing, asa ca poti incerca sa cresti oriunde. Singurul beneficiu sa urmaresti instructiunile acestui ghid e sa faci rost de pestii necesari pentru a creste Cooking in paralel sau sa gasesti pesti mai rari si valorosi.

Ti s-ar putea parea a fi util si pentru a incerca sa faci Achivementuri in timp ce iti cresti Fishing. De exemplu ai putea incerca la level mic sa pescuiesti in Ironforge sa prinzi Old Ironjaw sau in Orgrimmar sa prinzi Old Crafty, desi e cel mai putin profitabil mod de a pescuii pentru ca ai vinde la vendor orice ai prinde.

Sfaturi pentru Fishing:

Pentru a asigura ca prinzi pesti cat mai valorosi vei avea nevoie de Lures si iteme care-ti dau +fishing skill pentru a marii skillu ca sa ai un Skill mai mare in Fishing.

    Este extrem de important sa folositi Lures de-a lungul acestui ghid. Defapt sunt multe locuri in acest ghid unde nu poti pescuii eficient fara Lures.


Eu recomand sa folositi Lure cu cel mai mare level pe care il puteti folosii, le gasesti in general la Fishing Supply Vendor si alti Trade Vendori. Pentru a folosi Lure dai click dreapta pe unul si click stanga pe undita. Mai jos e un tabel cu Lures:


    De asemenea e o idee buna sa folosesti orice item cu +fishing skill cat timp pescuiesti, dar nu e obligatoriu. Eu recomand sa cumparati macar Strong Fishing Pole care e echipabila dupa ce faci 10 Skill in Fishing si il va marii cu +5. Itemu se poate gasii la multi fishing supply vendors.

    Daca nu ai mai pescuit pana acum ai putea gasi urmatoarea informatie utila: Cand incepi sa pescuiesti prima data vei creste in skill la fiecare captura cu succes, dar cu cat mai mult cresti in skill, cu atat mai multe capturi va fi nevoie pentru a creste in skill. La finalul ghidului vei avea nevoie de peste 10 capturi pentru a creste cu 1-2 puncte in Skill.

    Pentru a pescuii trebuie intai sa echipezi undita in locul armei principale si apoi sa dai click pe vraja Fishing din Spellbook. Poti trage vraja in action bars pentru a fi mai usor si desigur trebuie sa fie castata in apa.

Sfaturi pentru Cooking:

Gatitul e destul de simplu si singurul sfat care vi-l puteam da ar fi fost sa cumparati "Flint and Tinder" de la general goods vendor ca sa puteti face campfires si sa gatiti pestii langa ele. Dar din patchul 3.1.0 Blizzard a scos aceasta cerinta, asa ca nu va mai trebuie nici macar "Flint and Tinder" ! Daca nu ai facut nici odata un campfire, nu va faceti griji, e simplu, doar da click pe vraja Basic Campfire din spellbook si ti-ai facut focul.

Ce sa Faci Inainte de a Incepe Ghidul:
    Elibereaza-ti Inventoriul:
    Vei avea nevoie de mult spatiu in inventar pentru pesti, retete, lures, spices si alte iteme asa ca e doarte important sa eliberezi mult spatiu in inventar inainte de a pornii.

    Cumpara Provizii:
    Aici e o lista de iteme de care va fi nevoie sau sunt utile pentru acest ghid: Te rog tine minte cantitatile sunt doar estimative si s-ar putea sa ai nevoie de mai mult sau mai putin dintr-un anumit item:


    Cumpara Retete:
    Aici e o lista de retete si de unde le poti cumpara. Unele retete sunt vandute de mai multi vendori, dar eu am listat pe cei mai practici care ii poti vizita. Asigura-te ca verifici lista sa verifici ca ai cumparat toate retetele care sunt valabie dintr-un loc anume. De exemplu, sunt cateva iteme care trebuie cumparate din Booty Bay, asigura-te ca le cumperi pe toate inainte sa pleci.



Fishing & Cooking 1-450:

Fishing 1-100 & Cooking 1-110:

    Pesti: Raw Brilliant Smallfish & Raw Longjaw Mud Snapper
    Locatie: Crystal Lake, Elwynn Forest sau Stillwhisper Pond, Eversong Woods
    Skill in Cooking de atins: 110
    Skill in Fishing de atins: 100


Va trebuii sa mergi la trainer sa inveti Journeyman Fishing si Journeyman Cook in aceasta sectiune a ghidului (asta poate fi facut odata ce atingi 50 Skill sau poti astepta pana ajungi la 75 Skill pentru fiecare profesie).

Fishing 100-150 & Cooking 110-150:

    Pesti: Raw Bristle Whisker Catfish
    Locatie: The River in Hillsbrad Foothills
    Skill in Cooking de atins: 150
    Skill in Fishing de atins: 150


Ai putea sa te duci direct in Arathi Highlands si sa pescuiesti acolo daca ai mult +fishing skill pentru ca vei prinde Raw Bristle Whisker Catfish acolo, dar fara mult +fishing skill vei prinde multe gunoaie.

Fishing 150-225 & Cooking 150-255:

    Pesti: Raw Bristle Whisker Catfish si Raw Mithril Head Trout
    Locatie: Water Surrounding Stromgarde Keep, Arathi Highlands
    Skill in Cooking de atins: 255
    Skill in Fishing de atins: 225


Asigurate ca folosesti un lure cand pescuiesti aici. Stai pana ajungi la 225 Fishing si 225 Cooking. S-ar putea sa ai mai multi pesti decat e nevoie sa cresti pana la 225, daca ai, atunci pastreaza-i pentru dupa ce faci questul pentru cooking si poti sa cresti peste 225.

Quest pentru Cooking la 225:

Important: De la patchul 3.1.0 numai e nevoie sa faci acest quest pentru a putea creste Cookingul, dar inca il poti face si sa primesti reteta Clamlette Magnifique daca doresti.

Pentru acest quest toate itemele necesare pot fi obtinute inainte sa primesti questul asa ca aduna itemele intai si apoi mergi sa iei si sa completezi questul pentru a fi mai rapid. O sa te duci in Tanaris si iei Clamlette Magnifique de la Dirge Quikcleave din Gadgetzan (trebuie sa ai level 35 si sa ai 225 Skill in Cooking) si sa predai questul si itemele. Trebuie sa aduni 12 x Giant Eggs, 10 x Zesty Clam Meat si 20 x Alterac Swiss. Inainte sa te duci sa farmezi aceste iteme ai putea sa te verifici daca sunt la Auction House intai.

Daca esti la Allianta cumpara Alterac Swiss de la Truk Wildbeard din Aerie Peak, The Hinterlands (cladirea principala cu mailbox la intrare, la dreapta o sa fi intr-un coridor si Truk e la capat intr-o camera).
Daca esti la Horda cumpara Alterac Swiss de la Innkeeper Adegwa din Hammerfall, Arathi Highlands.

Pentru a termina restul questului trebuie sa te duci in The Hinterlands (si ptr. Horda si ptr Alianta).
Zesty Clam Meat se gaseste in Big-mouth Clams din Saltwater Snapjaws (level ~48-50).
Giant Eggs se poate lua din Owlbeasts (level ~42-45).

Dupa ce ai colectat numarul itemelor cerut de quest mergi la Dirge de unde iei si termini questul.

Dupa ce ai crescut in skill pana la 300 foloseste pestii in plus care i-ai pastrat si ar trebuii sa poti sa cresti pana la 255 Skill (cand reteta se face gri). Daca nu, nu te ingrijora, urmatoarea zona incepe cu pesti care pot fi gatiti de la 225.

Quest pentru Fishing la 225:

Important: De la patchul 3.1.0 numai e nevoie sa faci acest quest pentru a putea creste Fishingul, dar inca il poti face si sa primesti o undita frumoasa daca doresti.

Intai ar trebuii sa mergi in Dustwallow Marsh si sa iei questul pentru Fishing de la Nat Pagle (vest de la capatul dockului de la Theramore Isle, dupa apa). Dupa ce ajungi la Nat accepta Nat Pagle, Angler Extreme (trebuie sa ai cel putin level 35 si 225 Skill in Fishing). Va trebuii sa pescuiesti 4 tipuri de pesti diferiti, dupa ce ai terminat in oarce-te la Nat si vei primii o undita noua.

    Feralas Ahi: Verdantis River in centru la Feralas
    Misty Reed Mahi Mahi: Misty Reed Stand pe coasta de la Swamp of Sorrows
    Sar'theris Striker: pe coasta de la Desolace
    [i]Savage Coast Blue Sailfin: The Savage Coast pe coasta de nord de la Stranglethorn Vale, de la sud de Grom'gol Base Camp si nord de-a lungul coastei pana se termina zona


Dupa ce ai terminat questul pentru Fishing si ai crescut in Skill pana la 300 mergi in Darrowmere Lake pentru a pescuii pana ajungi la 300 si gateste pestii care-i ai pana ajungi la 295 (reteta se face gri).

Fishing 225-300 & Cooking 255 to 295:

    [i]Pesti: Raw Redgill si Raw Sunscale Salmon sau Raw Nightfin Snapper
    Locatie: Darrowmere Lake, Western Plaguelands
    Skill in Cooking de atins: 295
    Skill in Fishing de atins: 300


In functie de timpul zilei in care pescuiesti aici vei prinde fie Raw Sunscale Salmon fie Raw Nightfin Snapper. Oricare e bun pentru a creste, dar Nightfinul va necesita Refreshing Spring Water pentru a fi gatit.

Fishing 300-350 & Cooking 295-325:

    Pesti: Raw Whitescale Salmon
    Locatie: Lake Merldar, Eastern Plaguelands
    Skill in Cooking de atins: 300
    Skill in Fishing de atins: 300


Pentru aceasta zona o sa vrei cu siguranta lura si cum aceasta e o zona mai grea de pescuit eu recomand sa stai numai pana ajungi la 300 Cooking si apoi sa mergi in Zangarmarsh unde e o zona mai usoara de pescuit. Astea fiind spuse, daca ai mult +fishing skill poti sta in Eastern Plaguelands si sa pescuiesti pana la 350 si sa gatesti pana la 325.

    Pesti: Zangarian Sporefish, Barbed Gil Trout, Spotted Feltail
    Locatie: Umbrael Lake, Zangarmarsh
    Skill in Cooking de atins: 325
    Skill in Fishing de atins: 350


In aceasta zona ar trebuii sa fie mai usor de pescuit decat in Eastern Plaguelands pentru ca e o zona mai usor de pescuit pentru Skillul curent pe care ar trebuii sa-l ai. Stai pana ajungi la 325 Cooking si 350 Fishing.

Fishing 350-370 & Cooking 325-350:

    Pesti: Barbed Gill Trout and Golden Darter
    Locatie: Allerian Stronghold, Terokkar Forest sau Stonebreaker Hold, Terokkar Forest
    Skill in Cooking de atins: 350
    Skill in Fishing de atins: 370


Dupa ce ajungi macar la 350 Fishing si 350 Cooking poti merge in Northrend si sa te antrenezi la Vengeance Landing, Howling Fjord (pentru Horda) sau Valgarde, Howling Fjord (pentru Alianta) sau Dalaran (pentru Alianta si Horda). Eu sugerez sa mergi in Dalaran pentru ca la 350 ar trebuii sa incepi sa faci Dalaran Cooking Dailies pentru a primi Dalaran Cooking Awards pentru a putea cumpara ultimele 2 retete din ghid. Cat timp poti creste la 450 dupa doar 1 (Snapper Extreme) se va face verde si va dura foarte multi timp pentru a termina tot.Mergi la Cooking Trainer din Dalarat pentru a lua dailiurile si asigura-te sa completezi 1 in fiecare zi pentru a lua cele 6 tokenuri necesare pentru a cumpara retetele listate mai sus. De asemenea, asigura-te ca inveti Grilled Bonescale si Pickled Fangtooth cat timp esti la Traineri.

Fishing 370-430 & Cooking 350-425:

    Pesti:Bonescale Snapper, Glacial Salmon si Fangtooth Herring
    Locatie: Daggercap Bay, Howling Fjord
    Skill in Cooking de atins: 425
    Skill in Fishing de atins: 430


Pentru aceasta sectiune intai faci Grilled Bonescale si Pickled Fangtooth. Apoi faci Snapper Extreme de la 415-425. Asigura-te ca pastrezi Glacial Salmon ca il vei folosi in urmatoarea parte a ghidului. Daca ai probleme pescuind in Daggercap Bay ca esti ganked incearca sa pescuiesti sud putin langa o barca in flacari si glaciar. Doar asigura-te ca pescuiesti in apele interioare si nu pe coasta.

Fishing 430-450 & Cooking 425-450:

    Pesti: Nettlefish
    Locatie: River's Heart, Sholazar Basin
    Skill in Cooking de atins: 450
    Skill in Fishing de atins: 450


Pentru aceasta sectiune din ghid vei pescuii in Shalozar Basin pentru Nettlefish. Acestia sunt gasiti prin simpla pescuire in zona si de asemenea sunt multe bancuri de Nettlefish prin zona. Sper ca ai pastrat Glacial Salmon din moment ce il vei folosi cu Northern Spices si Rhino Meat pentru a face Small Feasts pentru a termina Cookingul la 450. Mie imi palce sa pescuiesc in River's Heart din moment ce sunt multe bancuri acolo, dar va merge si oricare ape interioare.





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
myt42xxx

[Ace of Spades]



Status: Offline
(since 30-01-2016 17:46)
Joined: 02 Mar 2010
Posts: 9786, Topics: 253
Location: Suceava

Reputation: 328.9
Votes: 101

Post Posted: 05-11-2010, 07:50:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cel mai bine e asa, sa faci Cooking+Fishing odata, le cresti pe amandoua odata, fara mari probleme. Pestii oricum ii pescuiesti, si dupa ce ii pescuiesti nu ai ce face cu ei si ii arunci, asa ii gatesti.
Eu am fishing 450 si Cooking 415.. am cam ramas cu el in urma -

Am folosit tutorialul de aici: http://wowalism.com/wow-professions/wow-fishing-and-cooking-guide.html
Recomand acest site pentru orice meserie.

Poti modifica ca la questul de la Cooking 225 reteta se afla la Vasile.

Felicitari pentru tutorial, ti-a luat ceva sa-l scrii -


- Retired -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
D@rkAng3L

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-10-2017 07:29)
Joined: 02 Aug 2010
Posts: 191, Topics: 71
Location: Craiova

Reputation: 174.7
Votes: 5

   
Post Posted: 05-11-2010, 18:51:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sunt multe siteuri de genu cu Profesion Guide, dar asta l-am postat in romana ptr freakz unde 95% sunt Romani...

Acu m-am gandit sa fac si un Script cu Fishing Macro ptr cei care sunt prea lenesi sa deschida inventory si sa echipeze Fishing Pole / Arma...ca mine:

Code:
#showtooltip
/cast [nomod] Fishing
/equip [noequipped:Fishing Poles, mod] Nat's Lucky Fishing Pole
/equip [equipped:Fishing Poles, mod] Mag'hari Chieftain's Staff


How to Use:

Doar Click stanga = Casteaza Fishing
Orice Tasta + Click Stanga = Schimba intre Fishing Pole si arma 2-handed

P.S.: Daca aveti 2 iteme in fiecare mana in loc de o arma 2-handed folositi codu de mai jos in script:

/equipslot 16 = Mainhand
/equipslot 17 = Offhand







Last edited by D@rkAng3L on 11-11-2010, 22:53:40; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Hotz

[< Ghost Rider >]



Status: Offline
(since 13-11-2010 20:25)
Joined: 30 May 2010
Posts: 400, Topics: 44
Location: Romania

Reputation: 7.9
Votes: 25

 
Post Posted: 07-11-2010, 20:10:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

am fishing 450 si cooking 150+ ... vreau sa il termin saptamana asta :d bravo pentru tutorial
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Cewbaca

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 27-02-2011 10:10)
Joined: 03 Aug 2010
Posts: 30, Topics: 5
Location: Romania

Reputation: 121.9
Votes: 3

Post Posted: 17-11-2010, 20:28:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bv...foarte bun tutorialul...
keep up the good work!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Pass

[Сов]



Status: Offline
(since 13-07-2014 17:37)
Joined: 30 Sep 2010
Posts: 382, Topics: 17
Location: Romania

Reputation: 89.8
Votes: 19

 
Post Posted: 17-11-2010, 21:39:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

frumos mersi ca is fun achivurile de la fishing -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ciorni

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 20-07-2011 14:42)
Joined: 30 Nov 2010
Posts: 1, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 50
Votes: 2

Post Posted: 30-11-2010, 16:30:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

faceti si voi un tutorial cu toate meseriile , care meseria trb cu care , ca snt uni care nu stiu
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
D@rkAng3L

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-10-2017 07:29)
Joined: 02 Aug 2010
Posts: 191, Topics: 71
Location: Craiova

Reputation: 174.7
Votes: 5

   
Post Posted: 02-12-2010, 18:42:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ciorni wrote:
faceti si voi un tutorial cu toate meseriile , care meseria trb cu care , ca snt uni care nu stiu


http://forum.wow-freakz.com/Tipuri-de-Profesii-t53847.html





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
EddyxD

[Hunter]



Status: Offline
(since 27-06-2022 11:03)
Joined: 20 May 2010
Posts: 149, Topics: 13
Location: # Botosani/Iasi

Reputation: 393
Votes: 9

           
Post Posted: 04-12-2010, 08:49:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte bun tutorialul
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
erektus

[Splifftacular]



Status: Offline
(since 20-07-2015 06:31)
Joined: 19 Sep 2010
Posts: 25, Topics: 6
Location: Romania

Reputation: 69.1
Votes: 2

 
Post Posted: 04-12-2010, 10:33:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

am si eu o intrebare. daily q din terokkar de la old man barlow sa prinzi giant mud fishu din nagrand merge?ca am aruncat vreo 15 min si nimic...ms anticipat

Bigger,better,stronger!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Reaper0888

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 13-10-2011 12:25)
Joined: 06 Dec 2010
Posts: 1, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 62
Votes: 2

Post Posted: 06-12-2010, 10:04:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte bun ghidul
ms mult



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
shamycow
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 18-06-2013 19:53)
Joined: 12 Feb 2010
Posts: 958, Topics: 91
Location: Romania

Reputation: 51.2
Votes: 43

 
Post Posted: 06-12-2010, 17:19:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

erektus wrote:
am si eu o intrebare. daily q din terokkar de la old man barlow sa prinzi giant mud fishu din nagrand merge?ca am aruncat vreo 15 min si nimic...ms anticipat

da merge

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
uoukiss

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 23-12-2017 18:00)
Joined: 13 Dec 2010
Posts: 52, Topics: 38
Location: Romania

Reputation: 79.2
Votes: 4

 
Post Posted: 21-12-2010, 16:37:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bai nene cum fac eu bani dupa ce am terminat d fct skill....asta ati omiso...cel mai important....o sa va intrebe tinerii incepatori:D
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
tsuyoku

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 02-03-2011 13:25)
Joined: 20 Jan 2011
Posts: 2, Topics: 1
Location: Romania

Reputation: 53.7
Votes: 2

Post Posted: 28-01-2011, 08:50:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

exceleent! Toate laudele petru tutorial!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Hellwaiter

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 07-01-2018 23:11)
Joined: 05 Apr 2011
Posts: 30, Topics: 1
Location: Romania

Reputation: 57.9
Votes: 2

 
Post Posted: 08-06-2011, 13:33:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

M fratilor io-s blocat.....am skill fishing 304 si cooking 350 si pescuiesc in zangermarsh de zori......stau de vreo 2-3 ore si pescuiesc si nu primesc skill deloc.....ce se intampla? pana aici a mers excelent, dar acu?.....
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 24-04-2024, 07:49:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x